Skip to main content

Oplossingen voor technische koeling

Betrouwbare, energiezuinige en flexibele koeloplossingen die aan de eisen van zowel grote als kleine IT-, telecom- en serverruimtes en laboratoria voldoen.

Infographic constante koeling

Constante koeling

Uw IT-, telecom- en serverinfrastructuur moet 24/7, 365 dagen per jaar werken. Dit zorgt voor een toename van de warmte die wordt gegenereerd in de diverse telecom- en serverruimtes. Uw systemen vereisen daarom een betrouwbare, efficiënte, flexibele en continue klimaatregeling. De Daikin koeloplossingen zijn ontworpen voor een maximale inzetbaarheid onder verschillende omstandigheden, met temperaturen van -15°C tot 50°C, voor het garanderen van een maximale looptijd en het beste rendement op uw investering. 

Maximale inzetbaarheid van uw systemen

Mocht er onverwachts uitval optreden, dan neemt een betrouwbaar back-upsysteem de werking direct over. Dit gebeurt automatisch en er wordt direct een storingsmelding verstuurd. U hoeft zich geen zorgen meer te maken over uitval van uw systeem.

De inzetbaarheid van uw apparatuur maximaliseren

Maak gebruik van hernieuwbare energiebronnen

Een datacenter of technische ruimte koelen vereist veel meer energie dan het koelen van andere ruimtes. Onze systemen voor technische koeling zijn ontworpen om het hele jaar door 24/7 betrouwbaar, efficiënt en flexibel te werken om aan uw behoeften te voldoen en uw jaarlijkse bedrijfskosten te verlagen.

Modus vrije koeling

Modus 'Free Cooling'

De 'Free Cooling' modus verlaagt het energieverbruik door middel van koude buitenlucht tijdens de wintermaanden. Zo kunnen de koelcompressoren met koudemiddel uitgeschakeld worden of met een aanzienlijk lagere capaciteit werken, wat u een besparing oplevert.

Unieke invertertechnologie

Onze unieke invertertechnologie hergebruikt de warmte die tijdens de proceskoeling wordt gegenereerd om comfortverwarming of warm tapwater te leveren voor iedere toepassing in uw gebouw.

Cyclus rotatie

Functierotatie

De geavanceerde bediening van het Sky Air-systeem zorgt o.a. voor functierotatie. Na een bepaalde (vooraf ingestelde) tijdsperiode zal het actieve systeem in de standby-modus worden gezet en zal het systeem, dat in standby-modus staat, de werking overnemen. Deze functie maximaliseert de levensduur van de systemen en vergroot het rendement op uw investering.

Technische koeling voor elk type gebouw

Datacenter met Sky Air

Sky Air

 • Kostenefficiënt, hoogwaardig koelsysteem
 • Ideaal voor kleine datacenters of telecomcentrales
 • Rotatie en back-up inbegrepen bij de standaardbediening
 • Afzonderlijke bediening voor elk systeeem
 • Unieke versterkte capaciteit van het binnendeel
 • Technologie op basis van koudemiddel
Koelaggregaten in datacenter

Koudwatermachines

 • Voldoet aan al uw klimaatbehoeftes
 • Ideaal voor middelgrote tot grote datacenters en IT-/serverruimtes
 • Centraal beheerd systeem voor een nauwkeurige vocht- en temperatuurregeling
 • Modus 'Free Cooling'
 • Unieke snelle herstartfunctie
 • Technologie op basis van water

Centraal besturingssysteem

Integreer uw proceskoelingssysteem met uw eigen gebouwbeheersysteem (GBS). We hebben verschillende interface-mogelijkheden voor de top vier protocols van gebouwbeheersystemen, zodat u uw hele gebouw met één centraal besturingssysteem kunt beheren.

modbus-interface

Modbus-interface

Integreer alle Daikin systemen via het Modbus-protocol in uw gebouwbeheersysteem.

knx-interface

KNX-interface

Integreer de Split-, Sky Air- en VRV-systemen via het KNX-protocol in uw woningautomatiseringssysteem of gebouwbeheersysteem.

BACnet-interface

Integreer VRV-systemen, koudwatermachines en luchtbehandelingskasten via het BACnet-protocol in uw gebouwbeheersysteem.

LonWorks-interface

Integreer VRV-systemen en koudwatermachines via het LonWorks-protocol in uw gebouwbeheersysteem.

bg-image

Daikin Service staat voor u klaar

Met goed onderhoud verlengt u niet alleen de levensduur van uw HVAC-installatie, waardoor uw investeringskosten lager zijn; u heeft daardoor ook een efficiënter systeem, waardoor u de operationele kosten vermindert. Daarnaast heeft uw installatie door goed onderhoud een lager veiligheidsrisico, zodat u voldoet aan de wet- en regelgeving.

Meer info

Meer informatie

Vind een installateur

Meer informatie

Meer informatie