Skip to main content

Een gezond binnenklimaat en schone lucht voor Wij | Allemaal

Koel-MY - Purmerend

Stichting Wij | Allemaal heeft een inloophuis voor (ex-)kankerpatiënten. Zij vroeg in het voorjaar van 2021 of Koel-MY, specialist in airconditioning, ventilatie en luchtbehandeling, een nieuw en duurzaam ventilatiesysteem kon plaatsen en de bestaande airconditioning installatie kon vervangen. Dit alles zonder winstmarge.

De uitdaging

Naast ontmoetingsplek/inloophuis is Wij | Allemaal een centrum waar begeleiding en verschillende therapieën worden gegeven, gericht op het verbeteren en ondersteunen van de lichamelijke en mentale conditie. “We hebben hier te maken met bezoekers met een kwetsbare gezondheid en een lage weerstand. Daar moesten we uiteraard rekening mee houden. De werkzaamheden hebben we dan ook zoveel mogelijk buiten de inloopuren verricht”, zegt Yvonne Bolhoeve, mede-eigenaar van Koel-MY. “Des te belangrijker is het dat er voor deze doelgroep een goede airconditioning- en luchtverversingsinstallatie geïnstalleerd kon worden. Ook een uitdaging was dat deze opdracht werd uitgevoerd zonder winstmarge, waardoor we scherp moesten toezien op de uitgaven.”

De oplossing

Een goed en gezond binnenklimaat: schone buitenlucht naar binnen en vervuilde binnenlucht naar buiten afvoeren. Dat hebben we gerealiseerd dankzij de nieuwe airconditioning- en luchtverversingsinstallatie. Yvonne: “We hebben naast het plaatsen van de airconditioning installatie meteen de ventilatie onder handen genomen, aangezien deze erg slecht was. Vanwege ruimtegebrek hebben we de VAM800J in een waterdichte omkasting buiten geplaatst in plaats van binnen.”

Waarom Daikin?

“We hebben gekozen voor Daikin, omdat we het hele systeem bij één leverancier vandaan wilde halen. Betrouwbaar, energiezuinig en zonder al te veel decibels. Dit sloot naadloos aan op de vraag van de opdrachtgever en paste dus perfect in het plaatje”,  aldus Yvonne.

Duurzaamheid

Door de combinatie van airconditioning met een WTW-installatie is er minder vermogen nodig voor de klimaatinstallatie. Daardoor heeft het een hogere COP-waarde.

Het resultaat

“Het was een bijzonder project, namelijk een stichting voor (ex-)kankerpatiënten. We zijn blij dat we iets konden betekenen voor deze doelgroep en zo ook een duurzaam en gezond steentje konden bijdragen aan de maatschappij. Wij | Allemaal kan voortaan genieten van schone(re) lucht en een optimaal binnenklimaat. Daarnaast deden en doen wij het onderhoud aan de installaties gratis”, zegt Yvonne.

Het eindresultaat

Maak een afspraak met een Daikin erkende installateur

Een airconditioning- of warmtepompinstallateur analyseert je behoefte voor verwarming en/of koeling en bekijkt je woonsituatie. Op die manier wordt de juiste keuze voor je airconditioning- of verwarmingssysteem bepaald, afgestemd op uw behoefte(n).

Volgende case study