Skip to main content

Gewijzigde subsidieregeling Energie Investering Aftrek (E.I.A.) en Milieu Investering Aftrek (M.I.A.)

Waarom zou u geen gebruik maken van de subsidiemogelijkheden waar energiezuinige technieken en duurzame energie voor in aanmerking komen? Wij vertellen u er graag meer over.

Energie Investering Aftrek (E.I.A.)

Teruggave van belasting over de winst van een onderneming, ter hoogte van maximaal 13,5% over de duurzame investering. De voorwaarde is dat de investering voldoet aan de eisen van de Energielijst van het betreffende jaar. De investering betreft ook alle randvoorwaarden die moeten worden gehaald.

 

Milieu Investering Aftrek (M.I.A.)

Fiscaal voordelig investeren in milieuvriendelijke technieken voor u als ondernemer. De M.I.A. geeft een extra aftrek op de fiscale winst. Die aftrek kan oplopen tot 36% van de kosten van een milieu investering in 2017: 

• Nieuwe gebouwen met BREEAM Very Good label of GPR Score 7,5 komen niet meer in aanmerking voor MIA. 

• Nieuwe gebouwen BREEAM Excellent of GPR score 8,0 komen in 2017 voor 13,5% MIA in aanmerking in plaats van 27% in 2016. 

• Nieuwe gebouwen BREEAM Outstanding of GPR score 8,5 komen in 2017 voor 27% MIA in aanmerking in plaats van 36% in 2016. 

• BREEAM In-Use gebouwen met niveau Very Good of GPR score 7,0 komen in 2017 voor 13,5% MIA in aanmerking in plaats van 27% in 2016. 

• BREEAM In-Use gebouwen met niveau Excellent of GPR score 7,5 komen in 2017 voor 27% MIA in aanmerking in plaats van 36% in 2016. 

• Daarnaast moet elk BREEAM gebouw op de thema’s Natuurgebruik & Ecologie en Materialen een score behalen van 45%, dit was 30% in 2016. 

• Gebouwen die nieuw gebouwd of gerenoveerd worden volgens de Maatlat Groenfinanciering, kunnen op dezelfde fiscale subsidie als in 2016 rekenen. 

 

Afschrijving milieu-investeringen (Vamil)   

Willekeurige afschrijving milieu-investeringen, geeft een ondernemer de mogelijkheid eenmalig een investeringsaftrek te doen van 75%. Dit kan op de belastingen in die periode flink veel voordeel opleveren. Afhankelijk van de milieuvriendelijke investering is er 13,5%, 27% of 36% MIA van toepassing of alleen 75% VAMIL.  

Of een maatregel voldoet aan de eisen hiervoor, heeft het RVO de Mileulijst opgesteld. Net als de Energielijst wordt deze regelmatig vernieuwd. Afhankelijk van de klasse van de maatregel, levert dit een besparing op. Wij verwijzen u daarom graag naar de website van RVO waar u de volledige informatie kunt terugvinden over de subsidieregeling E.I.A. en de subsidieregeling M.I.A.

 

Andere artikelen

Vind een installateur

Meer informatie

Meer informatie

Vind een installateur

Meer informatie