Skip to main content

Aan de slag met ONECTA

Hebt u net een nieuwe Daikin cloud-unit gekocht/geïnstalleerd of gebruikte u de "Daikin Online Controller"-app voor uw aangesloten airco-units van Daikin? Dan helpt deze handleiding u op weg om al uw Daikin-units online te krijgen in de ONECTA-app. Om dat te kunnen doen, moet u thuis zijn waar uw Daikin-units zijn geïnstalleerd en moet u daar over een actieve internetverbinding beschikken.

Maak eerst een account aan en log daarop in. U komt nu op het "Home"-scherm van de ONECTA-app. Hier ziet u een volledig overzicht van alle Daikin-units die op uw Daikin ID-account zijn aangesloten.

Onecta overbrengen van units

Gebruikte u voorheen de Daikin Online Controller?

Wanneer u de ONECTA-app voor de eerste keer opstart, is het normaal dat u uw bestaande units van de vorige "Daikin Online Controller"-app niet ziet. Uw units moeten handmatig naar ONECTA worden overgebracht voordat ze zichtbaar worden. Totdat dit is gebeurd, kunt u nog steeds de "Daikin Online Controller"-app gebruiken. Zodra de units naar de ONECTA-app zijn overgebracht, kan de "Daikin Online Controller"-app worden verwijderd.

Overbrengen van een Daikin-unit naar de ONECTA-app

Om een aangesloten Daikin-apparaat naar ONECTA over te brengen, drukt u op "let's add your first unit!” (voeg uw eerste apparaat toe!) of drukt u op het "+"-teken en selecteert u het item "add a device” (een apparaat toevoegen).

Onecta overbrengen van units
ONECTA voegt een apparaat toe

Hierdoor wordt de weergave "add unit” (een unit toevoegen) geopend, waar u kunt beginnen met het overbrengen van een aangesloten Daikin-unit op uw account.

Afhankelijk van het type Daikin-unit en de (LAN of WLAN) adaptercombinatie, moet u selecteren:

  • Een draadloos apparaat detecteren
  • Selecteer uw unit in "new units in your network” (nieuwe units in uw netwerk)

De app zal u nu door de stappen leiden die vereist zijn om een aangesloten Daikin-unit naar ONECTA over te brengen.

ONECTA draadloos apparaat
ONECTA verbinden met draadloos apparaat

Gebruikte u voorheen de Daikin Online Controller?

Uw airconditioning-units zijn al aangesloten op uw thuisnetwerk en worden automatisch gedetecteerd door de ONECTA-app. Selecteer één voor één alle gedetecteerde units en volg de verdere stappen om deze units over te brengen naar de ONECTA-app. Units die met succes zijn overgebracht, worden verplaatst naar "registered devices found” (gevonden geregistreerde apparaten), zodat u niet per ongeluk twee keer hetzelfde apparaat overbrengt.

ONECTA van Daikin controller
ONECTA toegevoegd aan uw account

Een draadloos apparaat detecteren

Er wordt een lijst weergegeven met compatibele, aangesloten Daikin-units, waar u het juiste product moet selecteren. Als uw Daikin-unit niet in de lijst voorkomt, moet u de categorie "other” (andere) gebruiken. Afhankelijk van het gekozen type Daikin-unit worden de juiste "stap-voor-stap" instructies weergegeven.

ONECTA voegt een unit toe
ONECTA voegt een unit toe

Nadat u het juiste type hebt geselecteerd, kunt u kiezen hoe uw Daikin-unit op uw netwerk moet worden aangesloten. Dit kan worden gedaan via:

  • SSID & Sleutel <---- aanbevolen
  • WPS (Wi-Fi beveiligde installatie)
ONECTA SSID &amp; SLEUTEL of WPS

Doorgaan met "SSID & Key” (SSID & Sleutel)

Om door te gaan met de "SSID & Key” (SSID & Sleutel)-procedure moet de toegangspuntmodus van uw WLAN-adapter geactiveerd zijn. Volg de "stap-voor-stap" instructies om deze actie uit te voeren. Zodra dit is gelukt, drukt u op “Volgende” en voltooit u de SSID & sleutel-procedure.

ONECTA toegangspuntmodus geactiveerd
ONECTA invoeren van inloggegevens

De ONECTA-app zal nu de Daikin WLAN-adapter verbinden, zodat u de adapter voor uw thuisnetwerk kunt configureren. De ONECTA-app geeft een lijst weer van alle Wi-Fi netwerken die door uw Daikin WLAN-adapter worden gedetecteerd. Selecteer uw netwerk, geef de Wi-Fi inloggegevens op en ga verder. Als uw netwerk niet in de lijst voorkomt, kunt u proberen de lijst te vernieuwen of handmatig verbinding te maken. Als dat niet lukt, kan het zijn dat het signaal te zwak is.

ONECTA kiest een WIFI netwerk

Zodra de Wi-Fi-gegevens zijn geconfigureerd, leidt de ONECTA-app u door de andere configuratiestappen om het overbrengen van uw aangesloten Daikin-unit te voltooien.

ONECTA voegt het apparaat toe aan WIFI
ONECTA-unit verbonden met uw account

Vind een installateur

Meer informatie

Meer informatie

Vind een installateur

Meer informatie