Skip to main content

Kunt u van airconditioning ziek worden?

Alleen een slecht onderhouden airconditioningsysteem kan u ziek maken. Een goed onderhouden airconditioningsysteem kan alleen bijdragen tot een gezondere omgeving.

Vochtigheid
Omdat het vochtpeil geregeld wordt, is er minder groei van stofmijt en schimmel. Airconditioning houdt een vochtpeil aan van 40 - 60%, wat positief is voor personen met allergieën.

Ventilatie
Airconditoning kan ingebouwde ventilatie hebben. Mechanische ventilatie wordt steeds belangrijker door de manier waarop woningen vandaag gebouwd worden. De toevoer van verse lucht voorkomt het ziekegebouwensyndroom.

Zuivering
Alle units zijn uitgerust met een filter. Afhankelijk van het type systeem en de vereisten van de klant, kan het type filter verschillen. De doeltreffendheid van wat er gefilterd wordt, varieert van stof en partikels over fijn stof en pollen, bacteriën, virussen en geurtjes en zelfs microben en rook.
Het is zeer belangrijk om de filters regelmatig te vervangen. Wanneer u de filters te laat vervangt, loopt u het risico dat de oververzadigde filters bacteriën verspreiden in de plaats van ze tegen te houden.

Tocht
Als het systeem goed gekozen is, hebt u geen last van tocht. Dit moet gebeuren door specialisten en berekend worden door een installateur. Een systeem met een te lage capaciteit kan de gewenste temperatuur niet bereiken. Een systeem met een te hoge capaciteit creëert tocht en schommelende temperaturen.

Meer informatie

Vind een installateur

Meer informatie