Skip to main content

Verlaag direct jouw gasverbruik: duurzaam verwarmen met een Daikin airco

Bij airconditioning denk je vanzelfsprekend aan koelen, maar wist je dat alle Daikin airconditioningsystemen ook kunnen verwarmen en zelfs zorgen voor een zuivere lucht in jouw woning?

Met een Daikin airco (lucht/lucht warmtepomp) wordt op zeer snelle wijze jouw woning verwarmd omdat de warmtepomp gebruik maakt van de oneindige energiebron lucht. Dit is aanzienlijk zuiniger én goedkoper dan verwarmen met gas (cv-ketel). In de koudere maanden zorgt de airco voor een snelle opwarming tot de gewenste temperatuur, in de zomer geniet je van een comfortabele koele ruimte én je hebt het hele jaar door de beste luchtkwaliteit in jouw huis. Met Daikin kies je dus voor het beste binnenklimaat, 365 dagen per jaar. Bovendien zijn de Daikin airco's per direct leverbaar.

bespaar

Welke besparing is er mogelijk?

Het energieverbruik van een Daikin airco bedraagt ca. 800 kWh per jaar. Hiermee kun je verwarmen in de winter, koelen in de zomer en heb je het gehele jaar door de beste luchtkwaliteit in huis. Wanneer je met jouw Daikin airco verwarmt, kun je tot 70% op jouw gasverbruik besparen. Met de huidige hoge gastarieven heb je niet alleen het hele jaar door een aangenaam thuis, maar je verdient jouw investering ook nog eens snel terug. Bekijk hieronder twee residentiële voorbeeldcases.

Voorbeeldcase 1

Familie Berghuizen woont in een 2-onder-1 kap woning. Voor de woonkamer hebben ze gekozen voor een Daikin Stylish airco. Met deze unit genieten ze niet alleen in de zomer van comfort in de woonkamer waar de temperatuur aangenaam is, maar zij kiezen er ook voor de verwarmingsfunctie van de airco te gebruiken en de verwarming via de cv ketel uit te laten. ​
Het electraverbruik is weliswaar toegenomen met 44%, maar het gasverbruik is met 70% afgenomen. Op basis van de huidige energieprijzen (december 2022) is de jaarlijkse energiekostenbesparing 1700 euro op jaarbasis. Wanneer we rekening houden met het aanstaande prijsplafond, is de besparing nog steeds 280 euro per jaar en geniet de familie het hele jaar door van een ultiem comfort in hun woning.​

 

 • Energieverbruik verwarmen met cv-ketel: ~3200 kWh en ~1250 m3 gas​

 • Energieverbruik verwarmen met Daikin airco: ~4600 kWh (+44%) en 355 m3 gas (-/- 70%)​

 • Besparing op jaarbasis - huidige energieprijzen: 1700 euro.​

 • Besparing op jaarbasis – 2023 prijsplafond: 280 euro.

Voorbeeldcase 2

Familie IJsbouts woont in een eengezinswoning en heeft de woning voorzien van een Daikin Stylish wandmodel in de woonkamer en Daikin Perfera wandmodellen in de twee slaapkamers. De woning is voorzien van tien zonnepanelen van elk 325 Watt. In de winter worden de wandmodellen gebruikt om de woning te verwarmen. Aangezien de woning voorzien is van een inductie kookplaat, wordt de cv-ketel alleen nog gebruikt voor het produceren van warm tapwater.

Het electraverbruik van familie IJsbouts is weliswaar toegenomen met 39%, maar het gasverbruik is met 69% afgenomen. Op basis van de huidige energieprijzen (december 2022) is de jaarlijkse energiekostenbesparing 1100 euro op jaarbasis. Wanneer we rekening houden met het aanstaande prijsplafond, is de besparing nog steeds 100 euro per jaar terwijl de familie het hele jaar door geniet van een optimaal comfort in hun woning.

 

 • Energieverbruik verwarmen met cv-ketel: ~ 2800kWh en ~ 900 m3 gas​

 • Energieverbruik verwarmen met Daikin airco: ~3900 kWh (+39%)  en 275 m3 gas (-/- 69%)​

 • Besparing op jaarbasis - huidige energieprijzen: 1100 euro.​

 • Besparing op jaarbasis – 2023 prijsplafond: 100 euro.

Wat je moet weten over verwarmen met je Daikin airco

Hoe werkt verwarmen met airconditioning?

Lucht/lucht warmtepompen bestaan uit een binnen- en een buitenunit. Ze gebruiken driekwart energie uit de lucht en een kwart elektriciteit voor aandrijfenergie. Bij koelen wordt warmte aan de omgeving onttrokken en via de warmtewisselaar naar buiten geleid. Bij verwarming keren lucht/lucht warmtepompen hun koudemiddelcyclus om, zodat thermische energie aan de buitenlucht wordt onttrokken en in de ruimte wordt afgegeven. 

Kan elke airconditioner verwarmen?

Ja, sinds 2006 hebben alle Daikin split-systemen naast de koelfunctie ook een verwarmingsfunctie. Voor verwarming kun je al onze single split oplossingen (één binnendeel met één buitendeel) en multisplit oplossingen (meerdere binnendelen met één buitendeel) gebruiken. 

Kan ik zelf een lucht/lucht warmtepomp installeren?

Nee, de installatie moet worden uitgevoerd door een gespecialiseerd en gecertificeerd bedrijf. De planning moet ook professioneel worden uitgevoerd. 

Hoe efficiënt is verwarming met airconditioning?

Lucht/lucht warmtepompen kunnen tot 6kWh warmte opwekken uit 1kWh elektriciteit. De energie die wordt gebruikt voor één kWh warmte is daardoor aanzienlijk lager in vergelijking met fossiele brandstoffen zoals olie of gas. Daikin split-airconditioners verwarmen zelfs bij lage buitentemperaturen tot -20 ℃. 

 • Daikin Ururu Sarara tot -20 ℃
 • Daikin Emura tot -20 ℃
 • Daikin Stylish tot -15 ℃
 • Daikin Perfera tot -20 ℃
 • Daikin Comfora tot -15 ℃

Hoe efficiënt jouw gewenste systeem in verwarmingsmodus kan worden bediend, kun je eenvoudig bepalen aan de hand van het Energielabel.

In noordelijke landen zoals Zweden, die een lange en strenge koude periode moeten doorstaan, worden al jaren lucht/lucht warmtepompen gebruikt voor een effectieve en vlotte verwarming. De verwarmingswerking van lucht/lucht warmtepompen is het meest efficiënt, vooral in de overgangsperioden van herfst en lente. Vooral in ruimtes waar u veel tijd doorbrengt, kunnen airconditioningsystemen flexibel, selectief en nauwkeurig warmte genereren. 

Wat zijn de rendementswaarden van lucht/lucht warmtepompen?

Dit is afhankelijk van het gebruikte apparaat. Daikin lucht/lucht warmtepompen zoals de Ururu Sarara, Emura, Stylish, en Perfera-serie hebben energie-efficiëntieklasse A+++ in verwarmingsmodus en zijn daarom extreem efficiënt.

Ontdek de vele voordelen van een Daikin airco

1. Een aangename zomer

Je kunt deze zomer al genieten van jouw Daikin airco. Onze oplossingen worden in Europa geproduceerd en zijn direct uit voorraad leverbaar. Daikin heeft een ruim assortiment aan passende airco-binnendelen in diverse designs en kleuren. Je hebt al een Daikin airco vanaf €2.500,-* (incl. installatie).

 

* Prijspeil per 1 april 2023. De genoemde prijzen zijn indicatief; de installateur bepaalt de definitieve prijs van de installatie op basis van jouw woning.

2. 10 jaar garantie

Dankzij onze jarenlange ervaring, weten we hoe wij betrouwbare
klimaatoplossingen moeten maken. Wij geven je standaard 5 jaar fabrieksgarantie op onderdelen én bieden tot 10 jaar verlengde garantie! Vraag jouw installateur naar de mogelijkheden.

3. Energiezuinig: A+++

Een Daikin airco is een lucht/lucht warmtepomp, hiermee kan je zowel koelen als (gasloos) verwarmen. Voor het koelen van je slaapkamer verbruik je gemiddeld 80kWh per jaar. Een kwart van de opbrengst van één zonnepaneel is vaak al voldoende om dit terug te verdienen. 

4. Unieke voordelen van een Daikin airco

 • De Flash Streamer-technologie verwijdert allergenen, (fijn)stof en nare geurtjes
 •  
 • Op afstand te bedienen met de Onecta app vanaf je smartphone of tablet
 •  
 • Fluisterstille werking: nauwelijks hoorbaar en dé stilste airco's in de markt. 

Ontdek jouw Daikin wereld in ons Experience Center

Experience Center Breukelen

Ben je er nog niet over uit welk model het beste bij jouw woning past en/of wil je de producten graag in het echt komen ervaren? Kom naar het Daikin Experience Center en ontdek alle mogelijkheden om gasloos te verwarmen én koelen. Wij leiden je graag rond door onze showroom  om onze hoge kwaliteit binnenklimaatoplossingen te laten zien voor een optimaal duurzaam comfort in jouw huis of gebouw. 

 

Het Daikin Experience Center is geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00u - 17.00u, m.u.v. nationale feestdagen. 

Het is mogelijk een tijdslot te reserveren en een afspraak in te plannen met een Daikin Consultant om de mogelijkheden voor jouw woon- en/of werkruimte(s) te bespreken en Daikin-toepassingen te bekijken. 

 

Bekijk de Experience Center pagina en maak een afspraak. We verwelkomen je graag!

Adres: De Corridor 27 
3621 ZA Breukelen

 

Telefoonnummer: 088 324 54 60 (keuze 8)

E-mailadres: aangenaam@daikin.nl

Meer informatie

Vraag onze consumentenbrochure aan en ontdek welke airco het beste bij jou past voor comfort, het hele jaar door.

Vul jouw gegevens in en ontvang onze consumentenbrochure, doe de Daikin Woonscan of maak direct een afspraak met een installateur