Skip to main content

Verlaag direct jouw gasverbruik: duurzaam verwarmen met een Daikin airco

Bij airconditioning denk je vanzelfsprekend aan koelen, maar wist je dat alle Daikin airconditioningsystemen ook kunnen verwarmen en zelfs zorgen voor een zuivere lucht in jouw woning? Verwarm je woning voor slechts €1,51 per dag! *

Met een Daikin airco (lucht/lucht warmtepomp) wordt op zeer snelle wijze jouw woning verwarmd omdat de warmtepomp gebruik maakt van de energiebron lucht. Dit is aanzienlijk zuiniger én goedkoper dan verwarmen met gas (cv-ketel). In de koudere maanden zorgt de airco voor een snelle opwarming tot de gewenste temperatuur, in de zomer geniet je van een comfortabele koele ruimte én je hebt het hele jaar door de beste luchtkwaliteit in jouw huis. Met Daikin kies je dus voor het beste binnenklimaat, 365 dagen per jaar. Bovendien zijn de Daikin airco's per direct leverbaar.

*prijspeil energieprijzen oktober 2023.

Wat je moet weten over verwarmen met je Daikin airco

Hoe werkt verwarmen met airconditioning?

Lucht/lucht warmtepompen bestaan uit een binnen- en een buitenunit. Ze gebruiken driekwart energie uit de lucht en een kwart elektriciteit voor aandrijfenergie. Bij koelen wordt warmte aan de omgeving onttrokken en via de warmtewisselaar naar buiten geleid. Bij verwarming keren lucht/lucht warmtepompen hun koudemiddelcyclus om, zodat thermische energie aan de buitenlucht wordt onttrokken en in de ruimte wordt afgegeven. In deze video wordt uitgelegd hoe een airconditioner werkt.

Kan elke airconditioner verwarmen?

Ja, sinds 2006 hebben alle Daikin split-systemen naast de koelfunctie ook een verwarmingsfunctie. Voor verwarming kun je al onze single split oplossingen (één binnendeel met één buitendeel) en multisplit oplossingen (meerdere binnendelen met één buitendeel) gebruiken. 

Kan ik zelf een lucht/lucht warmtepomp installeren?

Nee, de installatie moet worden uitgevoerd door een gespecialiseerd en gecertificeerd bedrijf. De planning moet ook professioneel worden uitgevoerd. 
 

Hoe efficiënt is verwarming met airconditioning?

Lucht/lucht warmtepompen kunnen tot 6kWh warmte opwekken uit 1kWh elektriciteit. De energie die wordt gebruikt voor het opwekken van één kWh warmte is daardoor aanzienlijk lager in vergelijking met fossiele brandstoffen zoals olie of gas. Daikin split-airconditioners verwarmen zelfs bij lage buitentemperaturen tot -20 ℃. 

De verwarmingswerking van lucht/lucht warmtepompen is het meest efficiënt, vooral in de overgangsperioden van herfst en lente. Vooral in ruimtes waar u veel tijd doorbrengt, kunnen airconditioningsystemen flexibel, selectief en nauwkeurig warmte genereren. 

Wat zijn de rendementswaarden van lucht/lucht warmtepompen?

Dit is afhankelijk van het gebruikte apparaat. Daikin lucht/lucht warmtepompen zoals de Ururu Sarara, Emura, Stylish, en Perfera-serie hebben energie-efficiëntieklasse A+++ in verwarmingsmodus en zijn daarom extreem efficiënt.
 

Welke besparing is er mogelijk?

Het energieverbruik van een Daikin airco bedraagt ca. 800 kWh per jaar. Hiermee kun je verwarmen in de winter, koelen in de zomer en heb je het gehele jaar door de beste luchtkwaliteit in huis. Wanneer je met jouw Daikin airco verwarmt, kun je tot 70% op jouw gasverbruik besparen. Zo heb je niet alleen het hele jaar door een aangenaam klimaat in huis, maar je verdient jouw investering ook nog eens snel terug. Hieronder een voorbeeldcase waarin de mogelijke besparing wordt aangetoond.

Voorbeeldcase 1

Familie Berghuizen woont in een 2-onder-1 kap woning. Voor de woonkamer hebben ze gekozen voor een Daikin Stylish airco. Met deze unit genieten ze niet alleen in de zomer van een aangename temperatuur en prettig comfort in de woonkamer, maar gebruiken zij in de winter ook de verwarmingsfunctie van de Daikin Stylish airco en laten de cv ketel uit.
Door de CV-ketel niet te gebruiken voor ruimteverwarming is het gasverbruik is met maar liefst 70% afgenomen, terwijl het electraverbruik  met 44% is toegenomen. Op basis van de huidige energieprijzen (oktober 2023) is de jaarlijkse energiekostenbesparing 650 euro.

·                  Energieverbruik verwarmen met cv-ketel: ~3200 kWh en ~1250 m3 gas​

·                  Energieverbruik verwarmen met Daikin airco: ~4600 kWh (+44%) en 355 m3 gas (-70%)​

·                  Besparing op jaarbasis - huidige energieprijzen: 650 euro.​

De voordelen van een Daikin airco

Verschillende modellen voor jouw interieur

Stylish

Beschikbare kleuren
Bekroonde, stijlvolle en compacte lucht/lucht warmtepomp in vier kleuren

Daikin Emura

Beschikbare kleuren
Daikin Emura is een icoon in de moderne wereld van klimaatbeheersing, een lust voor het oog
Geniet van een comfortabelere woning met geavanceerde functies voor verwarming, koeling en luchtzuivering in ons vloermodel.
Ons perfecte wandmodel verwarmt, koelt en zuivert de lucht in je woning
Totale klimaatbeheersing: ontvochtiging/bevochtiging, luchtzuivering en luchtverversing met zeer rendabele verwarming en koeling
Een onopvallende lucht/lucht warmtepomp aan de wand die rendement en comfort samenbrengt

Vergelijk modellen (1)

Vergelijk modellen

Meer informatie

Daikin Warmste Airco actie

De koudere maanden komen eraan! Wist je dat je heel energiezuinig kunt verwarmen met een airco? Geniet zo van een aangenaam comfort en bespaar direct op je gasrekening. Koop nu een Daikin airco, ontvang 5 jaar standaardgarantie op onderdelen en maak kans om jouw aankoopbedrag terug te winnen!