Skip to main content

Verwarmen met je Daikin airco: bespaar direct op jouw gasverbruik!

Heerlijk koel in de zomer. Duurzaam verwarmen in de winter. Direct uit voorraad leverbaar. 

Verlaag direct jouw gasverbruik: duurzaam verwarmen met een Daikin airco (lucht/lucht warmtepomp)

Bij airconditioning denk je vanzelfsprekend aan koelen, maar wist je dat alle Daikin airconditioningsystemen ook kunnen verwarmen en zelfs zorgen voor een zuivere lucht in jouw woning?

Met een Daikin airco (lucht/lucht warmtepomp) wordt op zeer snelle wijze jouw woning verwarmd omdat de warmtepomp gebruik maakt van de hernieuwbare en oneindige energiebron lucht. Dit is aanzienlijk zuiniger én goedkoper dan verwarmen met gas (cv-ketel). Ideaal voor onder andere slaap- en werkkamers, waar gedurende een korte periode verwarming (of koeling) gewenst is. In de koudere maanden zorgt de airco voor een snelle opwarming tot de gewenste temperatuur, in de zomer geniet je van een comfortabele koele ruimte én je hebt het hele jaar door de beste luchtkwaliteit in jouw huis. Met Daikin kies je dus voor het beste binnenklimaat, 365 dagen per jaar. Bovendien zijn de Daikin airco's per direct leverbaar.

Welke besparing is er mogelijk?

Het energieverbruik van een Daikin airco bedraagt ca. 800 kWh per jaar. Hiermee kun je verwarmen in de winter, koelen in de zomer en zorgen voor schone en zuivere lucht in de ruimte. Wanneer je met jouw Daikin airco verwarmt, kun je tot 70% op jouw gasverbruik besparen. Met de huidige hoge gastarieven heb je niet alleen het hele jaar door een aangenaam thuis, maar je verdient jouw investering ook nog eens snel terug.

Voorbeeld besparing - verwarmen met airco

Het besparingspotentieel van lucht/lucht warmtepompen maken we duidelijk aan de hand van gegevens van een tevreden Daikin airco gebruiker. In deze 2-onder-1 kapwoning bespaart men bijna 1100 euro per jaar met Daikin Stylish airco units.

Het energieverbruik voordat men ging verwarmen met een Daikin airco was ~3200 kWh en ~1250 m3 gas. Bij het gebruik van de Daikin Stylish is het stroomverbruik toegenomen naar ~4600 kWh, het gasverbruik is echter met 70% afgenomen naar 355 m3.

Gebaseerd op tarieven van 2022 is de besparing op jaarbasis 1100 euro (zie in deze grafieken).

                

 

 

 

 

 

Wat je moet weten over verwarmen met je Daikin airco (lucht/lucht warmtepomp)

Hoe werkt verwarmen met airconditioning?

Lucht/lucht warmtepompen bestaan uit een binnen- en een buitenunit. Ze gebruiken driekwart energie uit de lucht en een kwart elektriciteit voor aandrijfenergie. Bij koelen wordt warmte aan de omgeving onttrokken en via de warmtewisselaar naar buiten geleid. Bij verwarming keren lucht/lucht warmtepompen hun koudemiddelcyclus om, zodat thermische energie aan de buitenlucht wordt onttrokken en in de ruimte wordt afgegeven. 

Kan elke airconditioner verwarmen?

Voor verwarming kunnen single- en multisplit-airconditioners worden gebruikt - mobiele airconditioners hebben geen verwarmingsfunctie. Sinds 2006 hebben alle Daikin split-systemen naast de koelfunctie ook een verwarmingsfunctie.

Kan ik zelf een lucht/lucht warmtepomp installeren?

Nee - de installatie moet worden uitgevoerd door een gespecialiseerd en gecertificeerd bedrijf. De planning moet ook professioneel worden uitgevoerd. 

Hoe efficiënt is verwarming met airconditioning?

Lucht/lucht warmtepompen kunnen tot 6kWh warmte opwekken uit 1kWh elektriciteit. De energie die wordt gebruikt voor één kWh warmte is daardoor aanzienlijk lager in vergelijking met fossiele brandstoffen zoals olie of gas. Daikin split-airconditioners verwarmen zelfs bij lage buitentemperaturen tot -25 ℃. 

 • Daikin Stylish tot -15 ℃
 • Daikin Emura tot -20 ℃
 • Daikin Perfera tot -20 ℃
 • Daikin Perfera koude regio tot -25 ℃

Hoe efficiënt uw gewenste systeem in verwarmingsmodus kan worden bediend, kunt u eenvoudig bepalen aan de hand van het Energielabel.

In noordelijke landen zoals Zweden, die een lange en strenge koude periode moeten doorstaan, worden al jaren lucht/lucht warmtepompen gebruikt voor een effectieve en vlotte verwarming. De verwarmingswerking van lucht/lucht warmtepompen is het meest efficiënt, vooral in de overgangsperioden van herfst en lente. Vooral in ruimtes waar u veel tijd doorbrengt, kunnen airconditioningsystemen flexibel, selectief en nauwkeurig warmte genereren. 

 

Wat zijn de rendementswaarden van lucht/lucht warmtepompen?

Dit is afhankelijk van het gebruikte apparaat. Daikin lucht/lucht warmtepompen zoals de Perfera Cold Region of de Emura/Perfera-serie hebben energie-efficiëntieklasse A+++ in verwarmingsmodus en zijn daarom extreem efficiënt.

Ontdek de vele voordelen van een Daikin airco

Koele zomer en aangename winter

Je kunt deze winter al genieten van jouw Daikin airco. Onze oplossingen worden in Europa geproduceerd en zijn direct uit voorraad leverbaar. Daikin heeft een ruim assortiment aan passende airco-binnendelen in diverse designs en kleuren. Je hebt al een Daikin airco vanaf € 2.090,-* (incl. installatie).

*) Prijspeil per 1 oktober 2022. De genoemde prijzen zijn indicatief; de installateur bepaalt de definitieve prijs van de installatie op basis van jouw woning.

10 jaar garantie

Dankzij onze jarenlange ervaring, weten we hoe wij energiezuinige en betrouwbare
klimaatoplossingen moeten maken. Wij geven standaard 5 jaar fabrieksgarantie op onderdelen én bieden daarnaast tot 10 jaar verlengde garantie op onderdelen! Vraag jouw installateur naar de mogelijkheden of kijk op www.daikin.nl/garantie.

 

Energiezuinig: A+++

Een Daikin airco is een lucht/lucht warmtepomp, hiermee kan je zowel koelen in de zomer als (gasloos) verwarmen in de winter. Voor het koelen van jouw slaapkamer verbruik je gemiddeld 80 kWh per jaar. Een kwart van de opbrengst van één zonnepaneel is vaak al voldoende om dit terug te verdienen. 

Unieke voordelen van een Daikin airco

 • De Flash Streamer-technologie verwijdert allergenen, (fijn)stof en nare geurtjes
 • Op afstand te bedienen met de Onecta app vanaf je smartphone of tablet
 • Fluisterstille werking: nauwelijks hoorbaar en dé stilste airco's in de markt. 

Zuivere lucht met een Daikin airco

In de winter worden ramen en deuren gesloten en kan er dus minder geventileerd worden. Hierdoor neemt de binnenluchtkwaliteit in de woning af. Het is nu belangrijker dan ooit om virussen buiten de deur houden. 

Daikin airconditioners zijn voorzien van de unieke Flash Streamer-technologie met krachtige filters die allergenen (zoals pollen en schimmelallergenen), (fijn)stof en nare geurtjes (van tabaksrook en huisdierharen) verwijdert en zorgt voor zuivere lucht. Voor een optimale en gezonde binnenluchtkwaliteit adviseren wij om jouw airconditioner en/of verwarmingssysteem te combineren met een Daikin luchtreiniger, die er zelfs voor zorgt dat jouw woning binnen 2,5 minuut voor 99,98% volledig virusvrij is! Ideaal ook voor mensen met astma of andere luchtwegaandoeningen.

Wil je weten wat er het beste bij jouw situatie past? Klik op onderstaande button en doe de Daikin Woonscan!

Ontdek de Daikin airco's

 • NIEUW: Daikin Emura

  • Uniek design wandmodel voor koelen, verwarmen en luchtzuivering 
  • Topprestaties en zeer energiezuinig: energielabels tot A+++ bij koelen én verwarmen
  • Beschikbaar in mat kristalwit, elegant zilver en mat zwart
  • Heat Boost functie voor een snelle opwarming van de woning
  • Bediening op afstand met de Onecta app vanaf een smartphone (via de geïntegreerde WLAN-adapter)
  • Voorzien van Flash Streamer-technologie en uitgerust met verschillende filters voor de beste binnenluchtkwaliteit
 • Stylish

  • Een bekroond, modern en compact wandmodel in 4 uitvoeringen: wit, zilver, zwart en zwarthout
  • Maximaal comfort en optimale prestaties (energielabel tot A+++ bij koelen én verwarmen)
  • Bediening op afstand met de Onecta app vanaf een smartphone (via de geïntegreerde WLAN-adapter)
  • Voorzien van Flash Streamer-technologie en uitgerust met verschillende filters voor de beste binnenluchtkwaliteit
 • Perfera

  • Een op de muur gemonteerd wandmodel of vloermodel voor verwarmen, koelen en luchtzuivering
  • Topprestaties met energielabels A+++ bij koelen én verwarmen
  • Heat Boost functie voor een snelle opwarming van de woning
  • Bediening op afstand met de Onecta app vanaf een smartphone (via de geïntegreerde WLAN-adapter)
  • Voorzien van Flash Streamer-technologie en uitgerust met verschillende filters voor de beste binnenluchtkwaliteit
 • Ururu Sarara

  • Hoogwaardig wandmodel voor verwarmen, koelen, luchtbevochtiging, luchtontvochtiging, ventilatie en luchtzuivering met energierendementslabel tot A+++
  • De Ururu-functie herstelt 's winters het luchtvochtigheidsgehalte voor een consistente behaaglijkheid zonder extra verwarming
  • Voorzien van Flash Streamer-technologie en uitgerust met verschillende filters voor de beste binnenluchtkwaliteit
  • Bediening met de Onecta app vanaf uw smartphone (via de optionele WLAN-adapter)

NIEUW: Daikin Multi+

Speciaal voor appartementen, tiny houses en recreatie-, senioren- en/of studentenwoningen (max. 3 personen) introduceert Daikin een alles-in-één-systeem voor airconditioning, verwarming en warm tapwater met slechts één buitendeel. 

Multi+ alles-in-één-warmtepompsysteem 

Naast airconditioning in de zomer zorgt het geavanceerde Daikin Multi+ warmtepompsysteem op zeer efficiënte wijze ook voor warm tapwater en aangename (volledig gasloze) verwarming in de winter. Zo kunt u tot max. 3 binnendelen (voor koelen en verwarmen) én een warmtapwatertank van 90 of 120 liter (voor warm tapwater) aansluiten op slechts één Multi+-buitendeel. Een win-win situatie voor u: u geniet van comfort het hele jaar door en bespaart direct op uw energieverbruik.

Hoge energierendementen

Doordat er gebruik gemaakt wordt van zeer geavanceerde technologieën zoals een swingcompressor en het koudemiddel R-32 met een lage milieu-impact, behaalt het Multi+ warmtepompsysteem hoge energielabels:

 • Tot A+++ voor koelen
 • Tot A++ voor verwarmen
 • B voor warm tapwater

Optimaal comfort met de Onecta app 

De Multi+ kan op verschillende manieren worden bediend voor het ideale binnenklimaat: met de standaard infraroodafstandsbediening of, vanaf waar dan ook, met de Onecta app vanaf uw smartphone. Spraakbediening is ook mogelijk via integratie met Amazon Alexa of Google Assistant.

Bekijk de animatievideo van Daikin Multi+  

Vraag onze consumentenbrochure aan en ontdek welke airco het beste bij jou past voor comfort, het hele jaar door.

Vul jouw gegevens in en ontvang onze consumentenbrochure, doe de Daikin Woonscan of maak direct een afspraak met een installateur