Skip to main content

Win je aankoopbedrag terug

Daikin Koelste Zomer

Ja het is weer zomer! Heerlijk genieten van het mooie weer buiten én een aangename temperatuur binnen. Met een Daikin airco blijf je koel. Koop in de zomer een Daikin airco en ontvang standaard 5 jaar garantie op onderdelen en maak kans op het aankoopbedrag retour!

Hoe werkt het terugverdienen van een airco?

1. Maak een afspraak en bestel je Daikin airco

Maak een afspraak met een Daikin installateur. Dat kan ook via Daikin. De installateur komt bij jou langs, bespreekt de mogelijkheden, maakt een offerte en een afspraak voor plaatsing.

2. Registreer je aankoop en krijg direct gratis garantie

Na de inbedrijfstelling registreer je samen met de installateur jouw nieuwe airco in het Garantieplatform Daikin Stand by Me en ontvang je maar liefst 5 jaar standaardgarantie op onderdelen! Je hebt zelfs de mogelijkheid om de garantie te verlengen tot 10 jaar. Zodra je systeem in Stand by Me geregistreerd staat doe je mee met de winactie.

3. Vier maanden lang kans om te winnen!

We trekken in juni, juli, augustus en september een winnaar. Koop je je systeem in juni, dan maak je dus 4 keer kans om je unit terug te winnen!

Bekijk hier alle voorwaarden van de Daikin Koelste Zomeractie.

De voordelen van een Daikin airco

Verschillende modellen voor jouw interieur

Beschikbare kleuren
Daikin Emura is een icoon in de moderne wereld van klimaatbeheersing, een lust voor het oog
Beschikbare kleuren
Bekroonde, stijlvolle en compacte lucht/lucht warmtepomp in vier kleuren
Totale klimaatbeheersing: ontvochtiging/bevochtiging, luchtzuivering en luchtverversing met zeer rendabele verwarming en koeling
Ons perfecte wandmodel verwarmt, koelt en zuivert de lucht in je woning
Geniet van een comfortabelere woning met geavanceerde functies voor verwarming, koeling en luchtzuivering in ons vloermodel.
Een onopvallende lucht/lucht warmtepomp aan de wand die rendement en comfort samenbrengt

Vergelijk modellen (1)

Vergelijk modellen

Altijd een Daikin Zomerpakket

Zodra jij je airco samen met je installateur hebt geregistreerd in ons garantiesysteem Stand by Me, krijg je niet alleen 5 jaar garantie op onderdelen, maar ontvang je ook het Daikin Zomerpakket waarmee je ook buiten koel blijft.

Winnaar Daikin Koelste Zomeractie Juni

De familie Klimper is de winnaar van de Daikin Koelste Zomeractie en wint het aankoopbedrag van hun airco terug. Vorige week overhandigde schaatser Erben Wennemars namens Daikin een waardecheque aan hen. Dank aan Aircovoordeel voor de installatie en familie Klumper voor jullie keuze voor Daikin! Dat is het hele jaar door genieten van de perfecte binnentemperatuur: lekker koel in de zomer en heerlijk warm in de winter.

Winnaar Koelste Zomeractie Juli

Veelgestelde vragen

Ja, en als je je woning renoveert en overschakelt op een duurzame airco (lucht/lucht warmtepomp), wordt niet alleen je gerenoveerde woning meer waard, maar profiteert ook het milieu én je portemonnee daarvan. Warmtepompen kunnen in vrijwel elke woning worden geïnstalleerd. Er zijn echter wel een paar zaken waar je rekening mee moet houden, met name wat isolatie betreft. Om een warmtepomp optimaal te laten functioneren, moet je woning goed geïsoleerd zijn om zoveel mogelijk te voorkomen dat er warmte ontsnapt. Een gekwalificeerde verwarmingsmonteur kan je adviseren over wat er in je woning moet gebeuren om het geschikt te maken voor een warmtepompsysteem. Mogelijk moet de isolatie van je muren en dak worden verbeterd. Ook de locatie is iets om rekening mee te houden. Het buitendeel moet buitenshuis worden geïnstalleerd op een plaats waar je gemakkelijk bij kunt wanneer je het apparaat moet reinigen, de instellingen moet aanpassen of de warmtepomp moet laten onderhouden.

Het binnendeel van het aircosysteem bevindt zich in de woning en levert de geconditioneerde lucht in de ruimte.

De keuze voor een binnendeel hangt af van je specifieke behoeften, maar het is ook belangrijk om te begrijpen hoe het systeem in zijn geheel werkt. Er zijn verschillende aircosystemen, elk met zijn eigen unieke eigenschappen. Een van de populairste soorten die in woningen worden gebruikt is het splitsysteem. Deze is verdeeld in twee onderdelen: het binnendeel en het buitendeel. Bij het verwarmen haalt het buitendeel warmte uit de buitenlucht. Deze warmte wordt dan naar binnen geblazen via het binnendeel. Wanneer je je woning wilt afkoelen, verloopt dit proces juist andersom.


Er zijn drie soorten binnendelen:

Wandmodellen

Wandmodellen (zoals Stylish, Ururu Sarara, Daikin Emura en Perfera) zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en kleuren, zodat er altijd een is die goed bij je interieur past.

Vloermodellen

Vloermodellen (zoals Perfera vloermodel) zijn compacte airconditioners die bij uitstek geschikt zijn voor onder een vensterbank of in ruimtes met lage plafonds.

Plafondinbouwmodellen

Plafondinbouwmodellen. Als je niet wil dat het binnendeel zichtbaar is, kun je ervoor kiezen om een airco in een verlaagd plafond of een valse wand in te laten bouwen.

Er zijn drie plaatsen waar je een binnendeel van een airco kunt installeren:

Een wandmodel

In een ideale situatie wordt een wandmodel boven een deur of in het midden van een ruimte geïnstalleerd. Voor maximaal comfort raden wij aan om het systeem niet boven een bank, het hoofduiteinde van een bed of een grote kast te installeren. Op die manier kan de luchtstroom gelijkmatig in de ruimte verdeeld worden.

Een vloermodel

Een vloermodel kan onder een raam geïnstalleerd worden om te voorkomen dat de luchtstroom wordt geblokkeerd. Het systeem mag ook niet geblokkeerd worden door het meubilair, anders kan de lucht niet gelijkmatig door de ruimte stromen.

Een plafondinbouwmodel

Een plafondinbouwmodel wordt in een verlaagd plafond geïnstalleerd en biedt daarom meer flexibiliteit vanwege het compacte ontwerp, waarvan alleen de roosters zichtbaar zijn. Het gebied rondom de ventilatieopening mag niet geblokkeerd worden door meubilair. Wij raden bovendien aan om het plafondinbouwmodel niet direct boven een bank of het hoofduiteinde van een bed te installeren voor maximaal comfort.

 

Een airco bestaat normaal gesproken uit twee delen: het binnendeel en het buitendeel. Dit worden over het algemeen 'splitsystemen' genoemd.

Het buitendeel, dat aan een buitenmuur of in een tuin of op een dak wordt gemonteerd, vormt het deel van de airco dat de compressor, de ventilator, de printplaat en de warmtewisselaar bevat. Het buitendeel comprimeert het koudemiddel dat door het bijbehorende binnendeel warmte of kou in de ruimte onttrekt of afgeeft.

Om een airco optimaal te laten functioneren, is het van essentieel belang dat het systeem correct wordt geïnstalleerd. Alleen een bevoegde monteur mag de installatie uitvoeren. Bovendien dient het systeem op een geschikte plek te worden geïnstalleerd. Het oppervlak moet het gewicht van het systeem kunnen dragen en bestand zijn tegen de trillingen. Daarnaast moet er ook voldoende ruimte zijn voor de luchtstroom, koelleidingen en stroomkabels. Planten of struiken in de buurt van de airco moeten op minstens één meter afstand staan en regelmatig worden gesnoeid. De airco moet bovendien worden geïnstalleerd op een plek die gemakkelijk toegankelijk is voor onderhoud.

We krijgen regelmatig de vraag waarom we een warmtepomp niet binnen kunnen installeren. Kan deze niet op zolder of in de serre worden geplaatst? Nee. Binnen een paar uur haalt de airco namelijk alle warmte uit de lucht, waardoor de betreffende ruimte in feite in een koelcel wordt veranderd. Om die reden heeft een airco toegang tot de buitenlucht nodig.

Airco's van Daikin kunnen allergieën verlichten, omdat ze de allergenen in het filter van de warmtepomp kunnen opvangen en zo de kwaliteit van de ingeademde lucht kunnen verbeteren. Onze airco's houden je niet alleen warm en koel, maar halen ook verontreinigende stoffen, pollen en stofdeeltjes uit de lucht.

Sommige Daikin systemen zijn bovendien uitgerust met Flash-Streamer technologie en verschillende filters, zoals het geurfilter van titaniumapatiet of het zilverfilter voor allergeenbestrijding, die snel en efficiënt verontreinigende stoffen uit de lucht kunnen halen.

Ja, een airco kan je woning voorzien van warm tapwater. Met de Multi+-oplossing van Daikin beschik je over één systeem voor verwarming, koeling en warmtapwatervoorziening. Deze verbindt maximaal drie binnendelen en één warmtapwatertank. Doordat een tank van 90 of 120 liter en diverse binnendelen met elkaar kunnen worden gecombineerd, biedt deze oplossing ongeëvenaarde flexibiliteit. Onze Multi+-oplossing heeft een intuïtief scherm met full-text interface op de warmtapwatertank om indien nodig alle instellingen bij te houden en aan te passen, zoals de planning of watertemperatuur.