Skip to main content

Daikin Cloud Plus

Daikin Cloud Plus is een oplossing in de cloud voor afstandsbediening en bewaking voor commerciële HVAC-installaties van Daikin. Met verbeterde aansturing, bewaking en voorspellende logica biedt Daikin Cloud Plus realtime gegevens en ondersteuning van Daikin-experts zodat u mogelijkheden voor kostenbesparing kunt identificeren, de levensduur van uw apparatuur kunt verlengen en het risico op onverwachte problemen kunt verminderen.

Voordelen van Daikin Cloud Plus

bg-image

Afstandsbediening en bewaking

U kunt verschillende operationele aspecten van uw locaties vanaf een externe locatie overzien en aanpassen.

Plattegrondaansturing per locatie

Visualiseer en beheer de indeling en infrastructuur van elke locatie aan de hand van gedetailleerde plattegronden.

Toegang tot meerdere locaties

Centraliseer uw aansturing en beheer voor meerdere locaties via een uniform platform.

Toegang op basis van rechten

Werk met een gedifferentieerd rechtensysteem waarmee de toegangsniveaus voor verschillende gebruikers en rollen nauwkeurig kunnen worden afgesteld.

bg-image

Trends in energieverbruik

Hou trends in energieverbruik nauwlettend in de gaten met realtime gegevensanalyse. Krijg waardevolle inzichten in de prestaties van uw HVAC-systeem door een gedetailleerde analyse van operationele gegevens.

Energiebesparing

Gebruik de kracht van intelligente automatisering om verschillende systemen in uw omgeving te besturen.

Kostenbesparing

Energiezuinige strategieën implementeren en inzichten verkrijgen uit datagestuurde beslissingen kan een directe impact hebben op uw operationele kosten.

Koolstofneutraal

Het energieverbruik actief bewaken en beheren is cruciaal om de ecologische voetafdruk te verminderen.

bg-image

Eenvoudige tot geavanceerde randcontrollers

Van eenvoudige opstellingen tot geavanceerde configuraties, het assortiment randcontrollers voldoet aan al uw behoeften op elk complexiteitsniveau.

Diverse interfaces

Ervaar het gemak van diverse interfaces die op uw voorkeuren zijn afgestemd.

Geavanceerde beveiliging

Geef prioriteit aan de bescherming van uw systemen en gegevens met geavanceerde beveiligingsmaatregelen.

bg-image

Beperkt de noodzaak voor besturing ter plaatse

Met de mogelijkheden voor afstandsbediening is er veel minder behoefte aan constante aanwezigheid ter plaatse.

Minimaliseert uitvaltijd en oproepen voor technici

Met de mogelijkheden voor beheer op afstand kunt u problemen snel aanpakken zodra ze zich voordoen, waardoor de uitvaltijd tot een minimum wordt beperkt en u niet voor elk klein probleem technici moet sturen.

Geoptimaliseerd onderhoud

Gegevensgestuurde inzichten uit bewaking op afstand kunnen het onderhoud optimaliseren. Door trends en prestatiegegevens op afstand te analyseren, kunnen onderhoudsactiviteiten doeltreffender gepland worden.

Kenmerken

Afstandsbediening, vraagsturing en planning

Regel en bewaak het klimaat van uw gebouwen op elk moment en vanaf elke locatie. Via een webbrowser kunnen de parameters van uw units aangepast worden, zoals ingestelde temperatuur, ventilatorsnelheden, bedrijfsmodi voor verwarming of koeling en nog veel meer.

Vraagsturing vermindert het piekverbruik met een minimale impact op het comfort door de toekomstige behoeften te voorspellen en de bedrijfscapaciteit van de units daaraan aan te passen.

Programma's worden opgeslagen op de controller, zodat de units niet afhankelijk zijn van een internetverbinding om volgens schema te werken.

Energiebewaking

Krijg een gedetailleerde visualisatie en exporteer energiegegevens van uw gebouwen. Met de krachtige grafieken, vergelijkingen en visualisaties kunt u de prestaties en mogelijke verbeteringen beoordelen en zo overmatig energiegebruik verminderen en de energiekosten verlagen. Naast gedetailleerde energiegegevens van HVAC-systemen is het mogelijk om externe meters toe te voegen en zo het verbruik van verlichting en watersystemen te meten.

Combinatiemogelijkheden

Slimme regels kunnen de werking van uw units optimaliseren door specifieke triggers in te stellen en noodzakelijke acties te plannen wanneer deze omstandigheden zich voordoen. Met het "als dit, dan dat"-principe kan zowel het comfort van de gebruikers als het rendement van de units geoptimaliseerd worden. Een regel kan bijvoorbeeld zijn: "Als er een raam openstaat, zet dan na 5 minuten de airconditioner uit".

bg-image

Verdeling stroomverbruik

Met de proportionele verdeling van het stroomverbruik kunt u het verbruik voor specifieke gebieden in uw gebouwen berekenen. U kunt bijvoorbeeld berekenen hoeveel stroom een huurder op een bepaalde verdieping gebruikt. Voor deze functie zijn energiemeters vereist.

Lokale instellingen op afstand

Lokale instellingen van buitenunits kunnen op afstand worden aangepast. Hierdoor kunnen technici en beheerders van gebouwen de buitenunits op afstand afstellen, configureren en bewaken. Daardoor hoeven ze minder ter plaatse te zijn, besparen ze tijd en kosten door reizen, arbeid en onderhoud en verhogen de efficiëntie en algehele prestaties.

Locatiegeschiedenis

Traceer geplande triggers of handmatige acties die op de units en locaties zijn uitgevoerd. Uit gebeurtenissen, aanpassingen en afstellingen uit het verleden kunt u trends identificeren, prestatieverbeteringen meten en strategieën voor de toekomst opstellen. Met historische gegevens kunt u weloverwogen beslissingen nemen, strategieën aanpassen en voortdurende verbeteringen doorvoeren, waardoor uw HVAC-beheer een volledig nieuwe aanpak krijgt.

bg-image

Voorspellingen en e-mailmeldingen

Vroegtijdige storingsvoorspellende algoritmen helpen om grote storingen te voorkomen. Op basis van de alarm- en bedrijfsgegevens kunt u met de unitspecifieke voorspellingslogica preventief zien of een unit problemen kan krijgen. In dergelijke gevallen worden alarmen gegenereerd volgens een voorspellende logica, waardoor vroegtijdige waarschuwingen mogelijk zijn en alles soepel blijft werken.

Toegang tot bedrijfsgegevens

Bewaak, analyseer en verfijn HVAC-parameters moeiteloos op afstand, zodat u van overal goed geïnformeerde beslissingen kunt nemen. Met realtime toegang tot bedrijfsgegevens, prestatiegegevens en energieverbruik kunt u instellingen aanpassen, problemen oplossen en piekrendement behouden terwijl de noodzaak voor fysieke interventie tot een minimum wordt beperkt. Bedrijfsgegevens zijn als download beschikbaar voor verdere analyse en periodieke rapportage.

Analyse van binnen- en buitenunits

Krijg uitgebreide inzichten in de prestaties, het energieverbruik en de impact op het milieu van elke unit. U kunt naadloos gegevens vergelijken tussen units, inefficiënties opsporen en de algehele doeltreffendheid van het systeem optimaliseren. Met een holistische kijk op binnen- en buitenunits bereikt u ongekende niveaus van operationele harmonie en energiebesparing.

bg-image

Beheer van meerdere locaties

Er is een kaartweergave van al uw locaties met statuswaarschuwingen, benchmarks en vergelijkingen tussen locaties onderling. Vanuit de kaartweergave kunt u elke locatie rechtstreeks op afstand bewaken en aansturen. Dat helpt om het aantal bezoeken ter plaatse te verminderen en inzichten te krijgen die de bedrijfskosten kunnen helpen verlagen terwijl het comfortniveau hoog blijft.

Integratie van gebouwen

Niet alleen HVAC, maar ook andere faciliteiten in de gebouwen kunnen vanaf het centrale platform worden aangestuurd. Het verlichtingssysteem kan bijvoorbeeld worden opgenomen in programma's en geïntegreerd worden om één enkel aansturingspunt te hebben en het energierendement van uw gebouwen te optimaliseren.

Alarmgeschiedenis en e-mailmeldingen

Krijg een gedetailleerd overzicht van alarmen voor uw locaties en realtime statussen van de alarmen. Ontvang een e-mailmelding over de alarmen met toegang tot de alarmgegevens op het Daikin Cloud Plus-platform.

Meer informatie

Vind een installateur

Meer informatie

Meer informatie