Skip to main content

Daikin Rental Services: koudwatermachines

 • Oplossingen voor koelnoodgevallen via vaste partners
 • Stand-bykoeling voor kritische toepassingen en processen
 • Koeling tijdens geplande uitschakelmomenten en storingen
 • Oplossingen voor schommelingen in de koellast en speciale evenementen

Veel redenen om tijdelijke koeling te gebruiken

Daikin verhuurt huurkoudwatermachines en diensten aan via haar vaste partners, om in uw tijdelijke koelbehoeften te voorzien en tegelijkertijd de CAPEX-kosten te verminderen en uw OPEX te optimaliseren.

1. Oplossingen voor KOELNOODGEVALLEN

Of het nu gaat om een natuurramp en/of een defect aan de apparatuur die uw koelsysteem buiten werking stelt, met tijdelijke koeling van een Daikin koudwatermachine via onze vaste partners kunt u snel weer aan de slag!

2. Stand-bykoeling voor KRITISCHE TOEPASSINGEN en PROCESSEN

Een tijdelijk koelsysteem wordt soms gebruikt als back-up voor de productie en chemische processen, of wanneer de vereiste systeemredundantie in een ziekenhuis verminderd is.

3. Speciale EVENEMENTEN

Via onze vaste partners kan Daikin u ondersteunen bij het creëren van een comfortabel klimaat voor uw speciale evenementen en feesten door de juiste apparatuur samen te stellen voor uw gespecialiseerde koelbehoeften. Snelle en eenvoudige oplossingen voor beurzen, congressen, evenementen in tijdelijke structuren, enz.

4. Oplossingen voor SCHOMMELINGEN IN DE KOELLAST

 • Belastingsaanpassingen tijdens de uitbreiding van de faciliteit

Tijdens uitbreidingen van de faciliteit moeten de apparatuur en procesgebieden getest worden, maar is er onvoldoende belasting om nieuwe of grote koelaggregaten in bedrijf te houden. Een eenvoudige huuroplossing zorgt voor de juiste belasting en het juiste energierendement terwijl de nieuwbouwuitbreiding wordt afgerond.

 • Pieklastondersteuning en seizoensgebondenheid

Wanneer de koelvraag van uw installatie of proces de capaciteit van uw huidige systeem overschrijdt als gevolg van recordtemperaturen of veranderingen in de koelbehoefte, kan er tijdelijke koeling van Daikin worden gebruikt om uw koeloutput te verhogen. Doordat u geen extra koelapparatuur hoeft aan te schaffen die slechts een deel van het jaar wordt gebruikt, bespaart u op investeringen.

5. Koeling tijdens GEPLANDE UITSCHAKELMOMENTEN EN STORINGEN

 • Gepland onderhoud aan koelapparatuur

De tijdelijke koeling van Daikin is een uitstekende manier om koeling te leveren tijdens gepland onderhoud van de installatie, wanneer er anders toch een hogere tijdsdruk is om uw primaire koelsysteem weer in gebruik te nemen. Op deze manier kan het werk van de eerste keer correct worden uitgevoerd en worden kostbare overuren voorkomen.

 • Vervanging van oudere apparatuur

De tijdelijke koeling van Daikin maakt het voor uw installatie mogelijk om de volledige koelcapaciteit te behouden tijdens de aanpassingen, renovatie of vervanging.

Voordelen van de huurkoelaggregaten van Daikin

Aanbod huurkoudwatermachines van Daikin

Van 10 kW tot 10 MW

Uitgebreide pakketten - voor al uw behoeften

Wij bieden via onze vaste partners een compleet pakket met onze huurkoudwatermachines, dat alles bevat wat u nodig hebt, inclusief pompen en andere apparatuur:

 • Water- en luchtgekoelde koudwatermachines bij de meest gebruikte capaciteiten, variërend van kleine luchtgekoelde tot grote watergekoelde koelers van 10 kW tot 10 MW
 • Flexibele waterleidingaansluitingen met snelle, eenvoudige instelling
 • Elektrische aansluitingen op koelers werken met uw huidige stroomtoevoer, inclusief transformatoren

Of u nu behoefte heeft aan koeling op lange of korte termijn, wij leveren betrouwbare koelproducten, deskundigheid op het gebied van toepassingen en snelle ondersteuning.

Aangeboden diensten

 • Hulp bij het bepalen van de capaciteit voor het huurkoudwatermachine en de vereisten voor de elektriciteitsproductie
 • Normaal gesproken is een koudwatermachine binnen dezelfde dag nadat het op uw locatie is afgeleverd nog in bedrijf
 • Daikin kan ondersteuning bieden met noodplannen, inclusief noodherstelplanning en ondersteuning om aan de vereisten in uw branche te voldoen
 • Ons portfolio wordt aangevuld met huurverwarming, noodaggregaten, ondersteunende accessoires en diensten
 • Neem contact op met onze collega's van Sales Support via 088 324 54 55 of stuur een e-mail naar koudwater@daikin.nl voor de beschikbaarheid bij onze vaste partners

Daikin zorgt via haar vaste partners voor de levering, montage en aansluiting van de installaties en de inbedrijfstelling ervan, desgewenst ook in samenwerking met uw eigen technische medewerkers of technici.

Aangeboden diensten met de huurkoelaggregaten van Daikin
Voorraad huurkoelaggregaten van Daikin

Grote voorraad beschikbaar

Daikin en haar partners hebben units met de meeste capaciteiten op voorraad. Als de door u gewenste unit niet beschikbaar is, streven onze partners ernaar om een passende oplossing voor u te vinden.

Voor beschikbare units en prijzen kunt u contact opnemen met onze Sales Support collega's per telefoon op 088 324 54 55 of per e-mail op koudwater@daikin.nl

☑ Een gerust gevoel

De partners van Daikin leveren betrouwbare huurkoudwatermachines, hoe dringend of ingewikkeld uw situatie ook is. Neem voor hulp bij uw tijdelijke koelbehoeften contact op met uw plaatselijke Daikin contactpersoon.

 

Meer informatie

Vind een installateur

Meer informatie

Meer informatie