Airconditioner van Daikin

Hoe vaak heeft een airconditioner onderhoud nodig?

Om te weten of uw airconditioner een verplichte servicecontrole nodig heeft, moet u leren herkennen of uw unit aangeeft dat ze niet goed werkt. Lees verder om meer te weten te komen.

Zijn servicecontroles verplicht?

Om te weten of uw airconditioner aan verplichte servicecontroles moet voldoen, moet u eerst weten hoeveel koelmiddel de unit kan bevatten. Als de unit minder dan drie kilogram koelvloeistof bevat, is er geen onderhoud nodig. Als uw airconditioner meer dan dat kan bevatten, dan gelden de volgende regels:

  • 5 TCO2 koelvloeistof: jaarlijks onderhoud verplicht

  • 50 TCO2 koelmiddel: de unit moet om de zes maanden gecontroleerd worden

  • 500 TCO2 koelmiddel: de unit moet om de drie maanden gecontroleerd worden

Hoe weet ik of een airconditioner onderhoud nodig heeft?

Hoewel u niet verplicht bent om regelmatige onderhoudscontroles uit te voeren, is het soms wel nodig. Zelfs zonder merkbare gebreken raden wij aan om een airconditioner minstens één keer per jaar te laten controleren om er zeker van te zijn dat hij optimaal presteert. Het volgende zijn signalen die kunnen aangeven dat een airconditioner onmiddellijk onderhoud nodig heeft.

  • Als uw unit meer geluid maakt dan normaal, kunnen de filters verstopt zitten. Maak de unit schoon door met een stofzuiger het stof te verwijderen. Als hetzelfde geluid aanhoudt, of als u een kletterend of rommelend geluid hoort, kan er een mechanisch probleem zijn.

  • Als een airconditioner er langer over doet om een ruimte te koelen, dan is het koelvloeistofpeil te laag.

  • Als u door uw airconditioner hogere energiekosten opmerkt, dan kan dat betekenen dat de unit niet correct is geïnstalleerd en moet worden gecontroleerd.

Neem contact op met de juiste expert

Als uw airconditioner onderhoud nodig heeft, raden wij u aan om met een gecertificeerde installateur contact op te nemen.

Zoek een Daikin-installateur in uw regio op onze website.

 

Verwante artikels