Skip to main content

Ben jij klaar voor een Daikin warmtepomp?

Daikin is de specialist in verwarmen en koelen van woningen in nieuwbouw of bestaande bouw. Met decennia lange ervaring in warmtepomptechnologie heeft Daikin voor iedere woonsituatie een passende Daikin warmtepompoplossing.

Waarom een warmtepomp?

Waarom een warmtepomp nodig? Hoe werkt het? Maakt het geluid? Wat kost een warmtepomp? Alles over warmtepompen lees je hier.

Lees meer

Is mijn huis klaar voor een warmtepomp?

Kom er in een paar minuten achter of je huis geschikt en welke oplossing voor jou het beste is.

Doe de Daikin Woonscan

Is Hybride warmtepomp de oplossing?

Voor woningen met bouwjaar van voor 1999 is de hybride warmtepomp ideaal

Meer info over hybride

Installatie van een warmtepomp

Laat dat over aan de ervaren installateur met verstand van warmtepompen. Het is geen CV-ketel of doe-het-zelf pakket! Dus ga voor een Specialist!

Dit mag je verwachten

Ontdek het nieuwe verwarmen

Anders denken over klimaat en gebruik van energie

Het klimaat raakt ons allemaal. De afgelopen zomers waren bijzonder warm, maar als het winter wordt, zetten we massaal de kachel weer aan. De Nederlandse overheid heeft voor 2030 en voor 2050 een klimaatakkoord opgesteld. Doel hiervan is de uitstoot van CO2 beperken en de gebruikte energie te verduurzamen. Sinds 2018 worden alle nieuwgebouwde huizen al aardgasvrij opgeleverd. Bestaande woningen moeten op termijn ook van het gas af. Gemeentes moeten concrete plannen maken voor de duurzame aanpak van woonwijken.

Nederland loopt achterop in Europa als het gaat om terugdringen van de CO2 uitstoot en het gebruik van duurzame energie. De bedoeling is dat we 49% minder CO2 uitstoot realiseren in 2030. Overheden, bedrijven en burgers zetten zich hier samen voor in.

Wat kun jij hieraan doen?

Alles begint met het gasverbruik te verminderen. Bijvoorbeeld door over te gaan op elektrisch koken, of door je huis beter te isoleren. Denk ook goed na over de verwarming van je huis. De overstap van een CV-ketel naar een warmtepomp is een duurzame keuze, en verhoogt tevens het energielabel van je huis, dat daardoor in waarde stijgt. Er komt veel kijken bij deze grote energietransitie. Lees er alles over op deze website.

Warmtepompen sinds 1958

Daikin onderschrijft de klimaatambities van de overheid en treedt op als partner in de energietransitie, voor overheden, installateurs, adviseurs en consumenten. Duurzaamheid zit in ons DNA en we lopen graag voorop in technologie en delen onze kennis en informatie over verwarmingsoplossingen. Daikin produceert al sinds 1958 warmtepompen die hun warmte niet uit de grond, maar uit de (buiten)lucht halen. Sindsdien is er constant innovatie toegepast om tot topprestaties te komen met onze hoge kwaliteit warmtepompen.

EEN LOGISCHE COMBINATIE

Daikin en Het Nieuwe Verwarmen

Waarom wij op deze website informeren over andere manieren van verwarmen? Niet in de eerste plaats om warmtepompen te verkopen. Meer vooral omdat wij al vele jaren ervaring hebben op het gebied van klimaatoplossingen en op warmtegebied. Eerder was de warmtepomp nog geen interessant alternatief voor de CV-ketel. Nu iedereen op termijn van het gas af moet, is dat wel relevant en leggen we graag uit wat hiervan de mogelijkheden zijn. Wij geloven dat als je goed en volledig geïnformeerd bent, je betere en duurzame keuzes kunt maken. En jouw keuze in de energietransitie is een belangrijke.

Daikin is aangesloten bij de Dutch Heat Pump Association (DHPA), tegenwoordig de Vereniging Warmtepompen. Dit is de brancheorganisatie voor fabrikanten en importeurs van warmtepompen in Nederland.

CONTACT EN VRAGEN

Heb je een vraag over onze warmtepompen?

Kijk eerst of jouw vraag en antwoord hier al vermeld staan.
Kom je er dan nog niet uit? Neem dan contact op met een installateur in de buurt, of bel met de Daikin consumentenlijn:

088-3245421

Je kunt ook een bericht sturen via onderstaand formulier. Dan nemen wij contact met je op, of brengen je in contact met een installateur in jouw regio.

Daikin Consumentenbrochure

Meer informatie

Vind een installateur

Meer informatie