Skip to main content

Hoe bespaar je geld met onze woningventilatiesystemen?

Vind manieren om je rekening te verlagen dankzij een energiezuinig ventilatiesysteem

Ouders en peuter die op de grond met speelgoed zitten te spelen en genieten van een geventileerd huis

Wist je dat een ventilatiesysteem een uitstekende manier is om je energierekening te verlagen? Laten we eens kijken op welke manieren het je huis energiezuiniger maakt en de kosten verlaagt.

Hoe werkt een energiezuinig ventilatiesysteem?

Steeds meer mensen zoeken naar manieren om hun rekeningen te verlagen. De energieprijs stijgt in heel Europa. Het is dus belangrijker dan ooit dat je huis energiezuinig is. Wist je dat ventilatie een oplossing is?

Het installeren van een ventilatiesysteem is misschien geen voor de hand liggende manier om geld te besparen. Toch kan het je energieverbruik verlagen en op lange termijn kosten besparen. Efficiënte ventilatie houdt de warmte in je huis. Het zorgt er ook voor dat de lucht in je huis schoon en droog is. Droge lucht warmt sneller op dan vochtige lucht. Je huis is dus gemakkelijker en sneller te verwarmen, waardoor je geld bespaart.

4 eigenschappen die de energiekosten van je woningventilatiesysteem verlagen

Ventilatiesystemen hebben verschillende eigenschappen die je huis energiezuiniger kunnen maken.

Warmteterugwinning. Een mechanisch ventilatiesysteem wint warmte terug. Het draagt de warmte in de uitblaaslucht via een warmtewisselaar over op de aangevoerde verse lucht. De warmteterugwinning neemt daardoor aanzienlijk toe, wat energie en kosten bespaart.

Consistentie. Een ventilatiesysteem zorgt ervoor dat je huis de optimale temperatuur heeft. Je hoeft de verwarming dus niet aan of uit te zetten, maar kunt in plaats daarvan een constante temperatuur aanhouden. Dat is goedkoper dan verwarmingstoestellen gedurende korte periodes op hoge temperaturen te laten draaien.

Druk. Een slim ventilatiesysteem houdt de druk in je huis positief. Dit betekent dat de druk in huis gelijk is aan de druk buiten. De kans op vochtigheid in de lucht neemt af, omdat het systeem verse lucht blijft aanvoeren terwijl het de vochtige lucht afvoert. Daardoor is het gemakkelijker om efficiënt te verwarmen.

Vraaggestuurde ventilatie: Ventileer alleen wanneer het nodig is, waar het nodig is en zolang het nodig is. Hierdoor voorkom je onnodig en te veel ventileren

Peuter die op de grond speelt in een vers geventileerde woonkamer
Moeder en peuter die comfortabel op de grond een boek zitten te lezen in een geventileerde woonkamer

Wil je meer weten over onze energiezuinige ventilatiesystemen? Bekijk het Daikin assortiment en ontdek hoe je je energiekosten kunt verlagen.