Skip to main content

Een warm welkom bij Daikin!

Vanaf het eerste contact willen we je onderdeel laten voelen van de Daikin familie. Het streven is om een zo helder en eerlijk mogelijke indruk van Daikin te verschaffen. Wij zijn blij wanneer we nieuwe collega’s mogen verwelkomen en besteden hier op hun eerste werkdag en in de rest van hun onboarding dan ook veel persoonlijke aandacht aan.

'Wij zijn blij wanneer we nieuwe collega’s mogen verwelkomen en besteden hier op hun eerste werkdag dan ook veel persoonlijke aandacht aan.' 
- Marianne Spit, Specialist Recruitment & Arbeidsmarktcommunicatie

Vanuit het Recruitment Team begeleiden we kandidaten door het proces van sollicitatie tot en met de eerste werkdag. De belangrijkste drijfveer is om een warm en welkom gevoel te creëren, tijdens elk contactmoment. We willen iedereen een zo helder en eerlijk mogelijke indruk van Daikin geven, zodat een kandidaat met een goed beeld aan een nieuw avontuur begint.

“Door het intensieve contact dat je vanaf het eerste moment met een kandidaat hebt, geeft het een ontzettend dankbaar en trots gevoel om hen op de eerste werkdag, als nieuwe collega, met open armen te ontvangen en een mooie bos bloemen te overhandigen”, aldus Marianne. De start van een nieuwe uitdaging is vaak een spannend moment, je komt doorgaans in een nieuwe omgeving waar je toch je draai moet vinden. Bij Daikin vinden we het belangrijk om je een warm welkom te bieden, ervoor te zorgen je nieuwe collega’s weten dat je komt en dat je je snel thuis voelt. Daarom zorgen we ervoor dat je op je eerste dag een uitleg krijgt over de organisatie, dat IT je de spullen overhandigt die je nodig hebt om je werk uit te voeren en organiseren we een informele lunch met het management en de directie. Daarnaast plannen we tijd voor je in om je afdeling te leren kennen.

Michael, een van de collega’s die net is gestart: “Ik voel me vanaf het eerste contact met Daikin zeer welkom en ben erg blij met de stap die ik heb gezet. Het warme welkom op dag één, aangevuld met een collega die mij als buddy begeleidt en aan wie ik alle vragen over hoe het hier reilt en zeilt kan stellen, maakten dat ik me direct thuis voel, maar zeker ook dat ik snel aan het werk kon. En dat geeft weer een gevoel van trots!”

 

Kennismakingssessies met nieuwe collega’s

Om je als nieuwe collega te helpen je weg binnen Daikin te vinden, organiseren wij maandelijks kennismakingssessies voor alle starters. De diverse afdelingsmanagers vertellen tijdens deze sessies over hun afdelingen, wat hun werk inhoudt, op welke manier hun afdeling bijdraagt aan de doelstellingen van Daikin en met welke belangrijke vraagstukken of projecten zij zich op dat moment bezighouden. En natuurlijk voor welke vragen je je tot de betreffende afdeling kunt richten. Dit zorgt ervoor dat je in de eerste maand, naast dat je wordt ingewerkt op je eigen vakgebied, steeds beter de organisatie en de mensen leert kennen.

Onze nieuwe collega Jorrick: “Het geeft een goed beeld van de organisatie en zorgt ervoor dat je in een wat meer informele sfeer vragen kunt stellen. Ook is het leuk om de verschillen per afdelingsmanager en gesprekspartner te zien. De één vertelt veel over zijn of haar privéleven en de ander houdt het vooral bij werktopics.” Op deze manier werken we aan de verbinding tussen huidige en nieuwe collega’s. Daarnaast behoren het meelopen met diverse collega’s, een basiscursus over airco’s en warmtepompen en een bezoek aan onze fabriek in Oostende tot het introductieprogramma van onze nieuwe collega’s.

Wil je meer weten over werken bij Daikin?

In het topklimaat van Daikin halen we het beste in jou naar boven! Benieuwd hoe?

schaats

Ben jij ook klaar voor een baanwissel? Ontdek dan hier onze vacatures!