Skip to main content

(minimaal 36 uur per week, 1 of 2 dagen vanuit huis werken is mogelijk)

Opleidingstraject Technical Support Engineer


In verband met sterk aanhoudende groei starten wij op korte termijn met een opleidingstraject voor enthousiaste MBO’ers (niveau 4) die hun opleiding Elektrotechniek of Werktuigbouwkunde succesvol hebben afgerond (of bijna). Wil jij je graag verder ontwikkelen en specialiseren bij een fabrikant en marktleider? Dan is dit wellicht de kans die jou verder gaat helpen naar een mooie toekomst in de klimaattechniek!  

Opleidingstraject Technical Support Engineer 

(minimaal 36 uur per week)

Wat ga je doen?

Op de afdeling Technical Support van Daikin Nederland ga je je de komende twee jaar intensief bezighouden met alle ins en outs op het gebied van klantondersteuning op Daikin apparatuur en systemen. We gaan je trainen in productkennis van airconditioning split en VRV systemen, warmtepompen, tapwater, regeltechniek etc. Je gaat leren hoe je storingen kan analyseren en welke communicatietechnieken je kan toepassen in klantcontacten. Dit opleidingstraject doen we steeds in een afwisselend schema van kennis en theorie op kantoor, dan mee op pad met een monteur om praktijkervaring op te doen en dan weer terug naar kantoor om je kennis en ervaring toe te passen in de support van ‘real life’ klantsituaties.

Deze klantcontacten gaan via telefoon, WhatsApp en e-mail. Ook hierin gaan we je trainen en heb je contact met servicemonteurs die in het veld bezig zijn om storingen op te lossen en systemen inbedrijf te stellen. Van kleine airconditioners, warmtepompen voor woningen, computerruimtes, tot aan kantoren, hotels en fabrieken. 

Het team waarin je wordt opgeleid bestaat uit ervaren collega’s die goed zijn opgeleid op de genoemde vakgebieden en ervaring hebben in de binnen- en buitendienst. Je krijgt een vaste coach, een collega die al jaren in het vakgebied werkt en die zowel ervaring heeft in de praktijk als theorie. Ook worden collega’s van andere afdelingen ingezet zodat je direct vanaf de eerste dag merkt dat je onderdeel bent van een grote internationale organisatie en iedereen van elkaar kan leren. Aan afwisseling dus geen gebrek!

Jij solliciteert naar dit opleidingstraject wanneer je: 

 • MBO4 Elektrotechniek of Werktuigbouwkunde succesvol (of bijna) hebt afgerond (heb je autotechniek, besturingstechniek, mechanica, meet- en regeltechniek of ICT gestudeerd en kun je ons overtuigen van je ambitie, dan nodigen we je ook van harte uit om te reageren);
 • leergierig en gedreven bent om je verder te ontwikkelen in de klimaattechniek;
 • graag in teamverband wilt werken en tegelijkertijd zelfstandig genoeg bent om het trainingsprogramma te volgen;
 • klantvriendelijkheid belangrijk vindt en graag positief en oplossingsgericht te werk gaat (ook als het een keertje tegenzit of een klant zijn teleurstelling naar je uit);
 • een doorzetter bent en van topprestaties houdt door het beste uit jezelf te halen!

Wij bieden jou

 • een mooi leer- en ontwikkeltraject bij een groeiende internationale organisatie;
 • een aantrekkelijk salaris, vaste 13e maand, bonusregeling, gunstige pensioenregeling en nog veel meer secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • binnen twee jaar duidelijkheid op een contract voor onbepaalde tijd;
 • enthousiaste collega's, vrijdagmiddagborrels, bittergarnituur en leuke bedrijfsfeesten;
 • en last but not least een Great Place to Work; dit is de erkenning van goed werkgeverschap op basis van de mening van de medewerkers en evaluatie van het werkgeversbeleid. Dit traject is een commitment dat we als organisatie blijven werken aan goed werkgeverschap en steeds op zoek zijn naar verbeteringen.

   

Wie is jouw werkgever 

Daikin zet zich als bevlogen marktleider in voor een steeds beter klimaat. Dit doen wij vanuit onze kernwaarden: relaties, geloofwaardigheid en ondernemerschap.  

Daikin Nederland is een dochteronderneming van Daikin Europe N.V. Daikin is wereldwijd toonaangevend in de airconditioningmarkt en marktleider in Nederland. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Capelle a/d IJssel. Naast de producten voor de airconditioningmarkt, richten wij ons ook op de marktsegmenten voor verwarmingssystemen, koudwatermachines en koel- en vriestechniek. Hiermee leveren we klimaatoplossingen voor de residentiële, commerciële en industriële markt(en). Onze service afdeling levert aanvullende diensten waarbij onderhoud en reparatie ook voor producten van andere fabrikanten beschikbaar is.

 

 

Interesse om ons team te versterken?

Bel gerust met Tabish Bachtare als je eerst meer wilt weten, hij is te bereiken op telefoonnummer 06 81 50 03 50. En ben je zo enthousiast dat je gelijk wilt reageren? Klik dan op de -solliciteer nu!- button.

Vind een installateur

Meer informatie

Meer informatie

Vind een installateur

Meer informatie