Skip to main content

(minimaal 36 uur per week, 1 of 2 dagen vanuit huis werken is mogelijk)

Technical Support Engineer

In verband met groei en uitbreiding verwelkomen wij binnenkort graag een 

Technical Support Engineer (aftersales) 
(minimaal 36 uur per week, 1 of 2 dagen vanuit huis werken is mogelijk)

Wat ga je doen?

Als technisch specialist weet jij waar klanten in de klimaattechnische installatiebranche tegenaan kunnen lopen en hoe je ze moet informeren als er problemen zijn. Op afstand zorg jij ervoor dat ze snel verder kunnen met een storing of een technisch inhoudelijke vraag. Natuurlijk weet je in het begin nog niet alles, maar met elke vraag die jij behandelt neemt jouw kennis toe en ontwikkel je je steeds verder. Je collega’s en interne opleidingen helpen daarbij natuurlijk ook.

Telefonisch, per whatsapp en per e-mail geef je uitleg over de techniek, kijk je mee, los je storingen op en beantwoord je alle technisch inhoudelijke vragen. Nog voordat je collega’s van field service ter plaatse zijn geweest ben jij al in staat om op afstand te assisteren bij inbedrijfstellingen en storingsaanvragen te beoordelen. Je werkt nauw samen met je directe collega’s van technical support, spare parts, productspecialisme, werkvoorbereiding en planning. 

Het resultaat van je inspanningen is dat de informatiestroom tussen klant, fabriek en collega’s vlekkeloos verloopt en alles op elkaar aansluit. Bij evt. kwaliteitsissues zorg je voor de juiste coördinatie en correcte afhandeling. Omdat je de klant centraal stelt en techniek jouw passie is, denk je graag na over verbeteringen en sta je open voor veranderingen.

 

Jij bent een Technical Support Engineer met

 • MBO werk- en denkniveau en een afgeronde technische MBO opleiding, bijv. Elektrotechniek of Werktuigbouwkunde;
 • technische kennis en ervaring op het gebied van klimaattechniek en/of elektrotechniek in een binnen- of buitendienst functie is vereist;
 • bereidheid tot het volgen van klimaattechnische opleidingen;
 • goede communicatieve vaardigheden zodat de klant altijd goed te woord wordt gestaan;
 • een kwaliteitsgerichte aanpak van werk waarbij je steeds in staat bent de juiste probleemanalyse te maken en oplossingsgericht te werk gaat;
 • een teamgerichte werkmentaliteit zodat gezamenlijke doelstellingen worden gerealiseerd;
 • goede kennis van de Nederlandse taal (in woord en geschrift) en voldoende kennis van de Engelse taal om manuals ed te lezen en te begrijpen.

Wij bieden jou

 • een zelfstandige en afwisselende baan bij een solide en groeiende organisatie;
 • een plezierige en ambitieuze werkomgeving waar we openstaan voor leuke collega’s die het beste uit zichzelf willen halen;
 • uitstekende (en veel) opleidingsmogelijkheden, onder meer via onze eigen Daikin Academy;
 • een aantrekkelijk salaris, vaste 13e maand, bonusregeling, gunstige pensioenregeling en nog veel meer secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • enthousiaste collega's, vrijdagmiddagborrels en leuke bedrijfsfeesten;
 • en last but not least een Great Place to Work; dit is de erkenning van goed werkgeverschap op basis van de mening van de medewerkers en evaluatie van het werkgeversbeleid. Dit traject is een commitment dat we als organisatie blijven werken aan goed werkgeverschap en steeds op zoek zijn naar verbeteringen.

Wie is jouw werkgever 

Daikin zet zich als bevlogen marktleider in voor een steeds beter klimaat. Dit doen wij vanuit onze kernwaarden: relaties, geloofwaardigheid en ondernemerschap. 

Daikin Nederland is een dochteronderneming van Daikin Europe N.V. Daikin is wereldwijd toonaangevend in de airconditioningmarkt en marktleider in Nederland. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Capelle a/d IJssel. Naast de producten voor de airconditioningmarkt, richten wij ons ook op de marktsegmenten voor verwarmingssystemen, koudwatermachines en koel- en vriestechniek. Hiermee leveren we klimaatoplossingen voor de residentiële, commerciële en industriële markt(en). Onze service afdeling levert aanvullende diensten waarbij onderhoud en reparatie ook voor producten van andere fabrikanten beschikbaar is.

 

Interesse om ons team te versterken?

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marianne Spit, Recruitment Business Partner, te bereiken per telefoon op 06 23 32 07 26.

Vind een installateur

Meer informatie

Meer informatie

Vind een installateur

Meer informatie