Skip to main content

Teamleider Field Service

Teamleider Field Service

Vind jij het leuk om Field Service Engineers coachend verder te ontwikkelen en de verbinder te zijn tussen de binnen- en  buitendienst? Begrijp jij als geen ander hoe hun werk eruit ziet, over welke kennis zij moeten beschikken en welke vaardigheden zij moeten beheersen om hun functie goed uit te oefenen? Wie weet is deze nieuwe functie in onze groeiende organisatie dan jouw volgende stap!

Teamleider Field Service

(Capelle a/d IJssel, minimaal 36 uur, circa 40% van de tijd op kantoor, 60% onderweg)

 

Wat ga je doen?

Als Teamleider Field Service ken je alle monteurs; 4 tot 5 keer per jaar bezoek je ze individueel op de werkplek en loop je een  (dag)deel mee. Jij kent hen en zij kennen jou. Doordat je op individueel én teamniveau weet waar de sterke punten en aandachtspunten liggen, weet je snel te schakelen. Door deze vorm van field coaching worden we als team beter en zijn we steeds in staat met de groei van de organisatie mee te bewegen.

Werkplekinspecties (VGM), communicatie met klanten, voorraadbeheer, gereedschappen, werkplezier, toolboxmeetings, etc. Over deze onderwerpen ben je constant met elkaar in gesprek en leg je afspraken vast, maak je plannen en volg je deze op. Je bent geen technisch specialist, wel een motivator en een teamleider met verstand van zaken. Zowel met de monteur als met de klant en met de collega’s van de binnen- en de buitendienst ben je in gesprek over constante verbetering. Wanneer je een behoefte aan uitbreiding van technische vaardigheden signaleert, maak je dit bespreekbaar en zorg je ervoor dat opvolging en inhoudelijke training door onze technische specialisten elders in de organisatie wordt opgepakt. Komt het aan op verdere ontwikkeling van vaardigheden, dan ben jij als coach aan zet. Je maakt het bespreekbaar met de desbetreffende monteur en ondersteunt bij de verdere ontwikkeling. Wanneer een monteur jou belt en vraagt of je hem bij de ontwikkeling van een specifieke vaardigheid wilt helpen, dan weet je dat je goed met je vak bezig bent!

Samen met de Manager Service stem je de personeelsbezetting en de kwaliteit van de afdeling af, dit alles afgestemd op de interne en externe ontwikkelingen die in vloed hebben op het toekomstig werkaanbod (korte en middellange termijn).

Jij bent een Teamleider Field Service met:

 • minimaal MBO+ werk- en denkniveau en een relevante technische opleiding met aanvullende opleidingen/diploma’s zoals F-gas, VCA-VOL, NEN3140 (VOP);
 • aantoonbare ervaring in de coaching en ontwikkeling van technische medewerkers;
 • minimaal 5 jaar relevante werkervaring bij een serviceafdeling in een technische omgeving (vereist!), bij voorkeur in de HVAC branche;
 • ervaring in een commerciële organisatie; je begrijpt de klantgerichte werkwijze en waar  monteurs in de buitendienst mee te maken kunnen krijgen in klantcontacten;
 • ervaring met plannings-, functionerings- en beoordelingsgesprekken voorbereiden en voeren;
 • kennis van en ervaring met service managementsystemen zoals RSM, Excel;
 • goede beheersing van de Nederlandse taal en een redelijke beheersing van de Engelse taal.

Wij bieden jou:

 • een zelfstandige functie voor een ondernemende persoonlijkheid bij een solide en snel groeiende organisatie;
 • een plezierige en ambitieuze werkomgeving waar we openstaan voor leuke collega’s die het beste uit zichzelf willen halen;
 • uitstekende (en veel) opleidingsmogelijkheden, onder meer via onze eigen Daikin Academy;
 • een aantrekkelijk salaris (bel gerust voor een persoonlijke indicatie), vaste 13e maand, bonusregeling, leaseauto, laptop, telefoon, gunstige pensioenregeling en nog veel meer secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • enthousiaste collega's, vrijdagmiddagborrels en leuke bedrijfsfeesten;
 • en last but not least een Great Place to Work; dit is de erkenning van goed werkgeverschap op basis van de mening van de medewerkers en evaluatie van het werkgeversbeleid. Dit traject is een commitment dat we als organisatie blijven werken aan goed werkgeverschap en steeds op zoek zijn naar verbeteringen.

Ons bedrijf 

Daikin zet zich als bevlogen marktleider in voor een steeds beter klimaat. Dit doen wij vanuit onze kernwaarden: relaties, geloofwaardigheid en ondernemerschap.  

Daikin Nederland is een dochteronderneming van Daikin Europe N.V. Daikin is wereldwijd toonaangevend in de airconditioningmarkt en marktleider in Nederland. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Capelle a/d IJssel. Naast de producten voor de airconditioningmarkt, richten wij ons ook op de marktsegmenten voor verwarmingssystemen, koudwatermachines en koel- en vriestechniek. Hiermee leveren we klimaatoplossingen voor de residentiële, commerciële en industriële markt(en). 

Interesse om ons team te versterken?

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marianne Spit, Specialist Recruitment & Arbeidsmarktcommunicatie, te bereiken per telefoon op 06 23 32 07 26.

Vind een installateur

Meer informatie

Meer informatie

Vind een installateur

Meer informatie