Skip to main content

Stagiair(e) Product Marketing & Product Management

Een product volledig analyseren of bij de release van een nieuw product bezig zijn met het volledige proces. Welke brochures, advertenties, banners en productinformatie moet gedeeld worden? Hoe kunnen we de data die wordt gegenereerd gebruiken om ons proces te verbeteren. Krijg je het hier warm of koud van? Check dan deze marketing stage-vacature:

Stagiair(e) Product Marketing / Product Management

(Capelle a/d IJssel, 32-40 uur per week)

Wat ga je doen?

Tijdens je stage bij Daikin ben je bij een belangrijk onderdeel van marketing betrokken, namelijk product marketing en/of product management. In deze functie ben je meer op de achtergrond bezig; er is veel aandacht voor het product waarbij nette uitvoering en analytisch vermogen belangrijke competenties zijn. Vanuit jouw opleiding en nieuwsgierigheid verwachten we daarbij een kritische houding. Zie je mogelijkheden tot verbetering? Kaart het aan, kom met een voorstel en maak het bespreekbaar.

Moet je een afstudeeropdracht uitvoeren? Dat kan! We hebben verschillende vraagstukken liggen rondom deze thema’s. Zo maakt Daikin Nederland de transitie om grote hoeveelheden artikeldata in product informatie management tools te bewaren. Hierbij kan je helpen met het verzamelen van data en bijdragen in het opzetten en inrichten van deze data in nieuwe systemen. Dit heeft betrekking op product management. Voor product marketing kan je bezig zijn met bijvoorbeeld een release van een nieuw product. Wanneer er nieuwe producten gereleased worden of nieuwe updates plaatsvinden is het belangrijk dat alle productinformatie up-to-date is en beschikbaar wordt gesteld. Dit kan gaan om brochure, webpagina’s, artikelinformatie, advertenties, banners etc. Alles ten behoeve van het zo goed mogelijk vermarkten van het product.

We zoeken iemand die echt iets wil leren in de praktijk en onderdeel is van het team (verhouding 50% praktijk, 50% opdracht). We hopen natuurlijk dat je je snel ontwikkelt, want dan kun je steeds meer zelfstandig werk gaan doen. Hoe leuk is het dat je die kans krijgt! 

Jij bent:

 

 • student of afstudeerder (HBO/WO) aan een marketing- en/of communicatie opleiding (minimaal 3e jaars);
 • goed in (web) schrijven en een organisatietalent;
 • liefst iemand met ervaring in een communicatie/marketing rol;
 • bij voorkeur iemand met ervaring met designprogramma’s als Photoshop en Illustrator e.d.;
 • beschikbaar vanaf februari 2023 (tot juni 2023);
 • enthousiast, nauwgezet, analytisch, kritisch;
 • communicatief sterk, zelfstandig en resultaatgericht;
 • beheerst de Nederlandse taal uitstekend mondeling en in schrift, ook goed in Engels (zowel mondeling als schriftelijk).

Wij bieden jou:

 

 • een leuke en leerzame tijd met goede (afstudeer)begeleiding zodat je je in korte tijd snel ontwikkelt, bij ons thuis gaat voelen en uiteindelijk je stage en/of opdracht succesvol afrondt;
 • de mogelijkheid om én praktijkervaring op te doen én (eventueel) een opdracht uit te voeren;
 • een kijkje in de keuken van een internationale marktleider én ervaring in zowel b2c als b2b, werken met veel diverse producten, de mogelijkheid om mee te denken en te verbeteren;
 • diverse vervolg mogelijkheden na het afronden van je studie;
 • een stageplaats op de 6e verdieping, met uitzicht over Rotterdam, die zowel met OV als met eigen vervoer goed bereikbaar is (gratis parkeren voor de deur);
 • een stagevergoeding van € 450,- per maand bij 5 dagen;
 • gratis entree bij top schaatswedstrijden;
 • een bitterbal (of drie) en een lekker drankje op vrijdagmiddagen;
 • en last but not least: leuke collega’s waar je veel van kunt leren!

Het team

Als stagiair werk je samen met de Marketing Manager, Productmanagers, Duurzaamheidsspecialist, Coördinator Kennis & Opleidingen en Marketing Coördinatoren. Met elkaar zorgen we ervoor dat je je snel thuis voelt en goed wordt begeleid zodat je een mooie tijd bij Daikin tegemoet gaat!

Ons bedrijf

Daikin zet zich als bevlogen marktleider in voor een steeds beter klimaat. Dit doen wij vanuit onze kernwaarden: harmonieuze persoonlijke relaties, absolute geloofwaardigheid en ondernemerschap.         

Daikin Nederland is een dochteronderneming van Daikin Europe N.V. Daikin is wereldwijd toonaangevend in de airconditioningmarkt en marktleider in Nederland. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Capelle a/d IJssel. Naast de producten voor de airconditioningmarkt, richten wij ons ook op de marktsegmenten voor verwarmingssystemen, koudwatermachines en koel- en vriestechniek. Hiermee leveren we klimaatoplossingen voor de residentiële, commerciële en industriële markten. Onze afdeling Service levert aanvullende diensten, waarbij onderhoud en reparatie ook voor producten van andere fabrikanten beschikbaar is.

Ready?

Vragen over deze stage kun je per mail (kalpoe.l@daikin.nl) stellen aan Lies Kalpoe, Marketing Manager bij Daikin.

Direct solliciteren doe je door je motivatie en cv in te sturen via onderstaande knop -Solliciteer nu!-

Succes!

 

 

 

 

 

 

Vind een installateur

Meer informatie

Meer informatie

Vind een installateur

Meer informatie