Skip to main content

Spare Parts Officer

Ook op het gebied van onderdelen en spare parts kunnen klanten bij ons terecht. In verband met groei en uitbreiding verwelkomen wij binnenkort graag een

Spare Parts Officer  

(fulltime/part-time)

Wat ga je doen?

Naast complete producten zoals airco’s, VRV-systemen en warmtepompen, verkopen we natuurlijk ook onderdelen ofwel spare parts. Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor het maken van offertes van onderdelen die nodig zijn voor grotere onderhoudsprojecten. Je voert orders in of stelt ze samen met de klant op, zodat hij of zij het de volgende keer zelf kan doen. Je vindt het leuk om klanten verder te helpen, maar ook omdat het de klant volgende keer bijvoorbeeld financieel voordeel op kan leveren als ze de bestelling zelf plaatsen. Je communiceert ook de verwachtingen wat betreft levertijd aan de klant en je bewaakt het orderproces van bestelling tot levering. Wanneer jij denkt dat het beter en anders kan, maak je het bespreekbaar.

Soms belt een klant je omdat een onderdeel nodig is dat niet direct beschikbaar is. Met behulp van productspecialisten of collega’s van Daikin Europe ga je dan ook zoeken naar het desbetreffende onderdeel of een passende variant.

Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor het op peil houden van een standaard voorraad zodat onze monteurs daar aanspraak op kunnen maken als ze naar een klus moeten. Als iets met spoed nodig is, onderzoek jij de mogelijkheden en ben je creatief door te onderzoeken of ergens iets omgewisseld kan worden, zonder dat je hiermee natuurlijk elders weer een ander probleem veroorzaakt.

Wanneer monteurs op een klus zijn moet vaak snel gecommuniceerd worden, onze Whatsapp Business service is daarvoor een perfect communicatiemiddel. Zij sturen jou vanaf het project snel een bestelling of een berichtje, soms met een foto zodat jij gelijk weet waar het om gaat. Terwijl jij op zoek gaat naar de oplossing, kunnen zij door met hun werk en zodra jij een en ander hebt uitgezocht bel jij ze terug.

Wanneer er echt snel onderdelen ergens naar toe moeten heb jij contact met koeriers en maak je de nodige afspraken om het onderdeel snel op de plaats van bestemming te krijgen.

Je leest het goed, een leuke en afwisselende functie waarbij geen dag het zelfde is!

 

Jij bent een Spare Parts Officer met

 • een afgeronde MBO opleiding;
 • minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een technische omgeving met orderinvoer, voorraadbeheer en e-commerce (vergelijkbare ervaring in de automotive is ook een optie);
 • aantoonbare ervaring met customer support en ondersteuning van service en onderhoud;
 • goede kennis van en ervaring met ERP SAP of een vergelijkbaar systeem;
 • klantvriendelijke en verbeteringsgerichte werkwijze;
 • de bereidheid de basiskennis van onze producten snel op te doen;
 • een accurate werkwijze en een assertief en proactieve houding;
 • je neemt het initiatief en kan goed zelfstandig op een stressbestendige manier werken;
 • je bent gewend in een dynamische omgeving te werken en het schakelen tussen verschillende activiteiten en of systemen gaat je goed af;
 • je hebt affiniteit met diverse computerprogramma’s en kan nieuwe vlot onder de knie krijgen. Bij ons schakel je namelijk tussen de applicaties; SAP en Microsoft Office, waaronder Excel en Teams;
 • goede kennis van de Nederlandse (voertaal) en voldoende kennis van de Engelse taal (wanneer nodig voor interne communicatie).

Wij bieden jou

 • een zelfstandige en afwisselende baan bij een solide en groeiende organisatie;
 • een plezierige en ambitieuze werkomgeving waar we openstaan voor leuke collega’s die het beste uit zichzelf willen halen;
 • uitstekende (en veel) opleidingsmogelijkheden, onder meer via onze eigen Daikin Academy;
 • een aantrekkelijk salaris, vaste 13e maand, bonusregeling, gunstige pensioenregeling en nog veel meer secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • enthousiaste collega's, vrijdagmiddagborrels en leuke bedrijfsfeesten;
 • en last but not least een Great Place to Work; dit is de erkenning van goed werkgeverschap op basis van de mening van de medewerkers en evaluatie van het werkgeversbeleid. Dit traject is een commitment dat we als organisatie blijven werken aan goed werkgeverschap en steeds op zoek zijn naar verbeteringen.

Wie is jouw werkgever 

Daikin zet zich als bevlogen marktleider in voor een steeds beter klimaat. Dit doen wij vanuit onze kernwaarden: relaties, geloofwaardigheid en ondernemerschap. 

Daikin Nederland is een dochteronderneming van Daikin Europe N.V. Daikin is wereldwijd toonaangevend in de airconditioningmarkt en marktleider in Nederland. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Capelle a/d IJssel. Naast de producten voor de airconditioningmarkt, richten wij ons ook op de marktsegmenten voor verwarmingssystemen, koudwatermachines en koel- en vriestechniek. Hiermee leveren we klimaatoplossingen voor de residentiële, commerciële en industriële markt(en). Onze service afdeling levert aanvullende diensten waarbij onderhoud en reparatie ook voor producten van andere fabrikanten beschikbaar is.

 

De afdeling

Als Medewerker Spare Parts maak je samen met je directe collega deel uit van het  Orders en Supply team. De ervaren collega’s gaan ervoor zorgen dat je goed wordt ingewerkt en een mooie tijd bij Daikin tegemoet gaat.

Interesse om ons team te versterken?

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Tabish Bachtare Talent Acquisition Consultant, te bereiken per telefoon op 06 81 500 350.

Vind een installateur

Meer informatie

Meer informatie

Vind een installateur

Meer informatie