Skip to main content

SBU Manager Heating

Ben jij een ervaren manager die op strategisch niveau precies weet waar je met je team in de markt staat, waar je naartoe wilt en hoe je daar komt? En beweeg je je soepel in een sterk groeiende sales- en serviceorganisatie die onderdeel is van een internationale organisatie? Dan ligt er als SBU Manager Heating bij Daikin Nederland wellicht een mooie uitdaging voor jou!

SBU Manager Heating

Wat ga je doen?

Als Strategic Business Unit  Manager Heating ontwikkel en implementeer je lange termijn strategie en visie voor onze snelgroeiende Business Unit Heating. Verdere groei en uitbreiding van het marktaandeel zijn key targets. Samen met de Heating Sales Manager en een sterk team van Sales Engineers bepaal jij welke koers wordt gevaren om die targets te behalen. Uiteraard in nauwe samenwerking met Product Management, Sales Support, Service en alle andere afdelingen die nodig zijn om doelstellingen te realiseren. Door jouw resultaat- én mensgerichte werkwijze heb je voortdurend zicht op de ontwikkelingen die plaatsvinden, zeker ook met betrekking tot de energietransitie. Deze scherpe blik wordt gevoed door externe en interne informatie. Trends en analyses volg je nieuwsgierig.

Hierdoor leid je de Business Unit Heating, en neem je in nauwe samenwerking met Sales Manager, het salesteam mee in de gewenste focus en realisatie en zorg je voor de ontwikkeling van medewerkers en business van de klanten.

Vanuit je verantwoordelijkheid voor forecasting en budgetten zorg je ervoor dat plannen en budgetten duidelijk zijn opgesteld en doelstellingen omgezet worden in concrete acties.  Dit in nauwe samenwerking met Business Development, Product Management en Sales Planning.

Je rapporteert aan de General Manager Sales en bent primair aanspreekpunt voor Daikin Europe (ons Europese hoofdkantoor in Brussel).

Wanneer jij klaar bent voor topprestaties en mee wilt werken aan de verdere bouw van deze snel groeiende Business Unit, dan zijn wij benieuwd naar jou!

Jij bent een SBU Manager Heating met:

 • een relevante afgeronde HBO opleiding (bijv. CE of Bedrijfskunde);
 • minimaal 5 jaar relevante (sales) managementervaring op strategisch niveau;
 • kennis van warmtepomptechnologie en ervaring in de branche (pre!);
 • ervaring in een snel groeiende sales- en service organisatie, bij voorkeur onderdeel van een internationale organisatie;
 • changemanagementervaring en een meer dan gemiddelde behoefte aan constante ontwikkeling en groei (van jezelf en je omgeving);
 • een mens- en resultaatgerichte aanpak, meer dan gemiddeld conceptueel denkvermogen en een gezonde portie overtuigingskracht;
 • zeer goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

 

Wij bieden jou

 • een zelfstandige en afwisselende baan bij een sterk groeiende en solide fabrikant;
 • een team dat klaar is voor verdere uitbreiding en openstaat voor verdere ontwikkeling;
 • doorgroeimogelijkheden want Daikin groeit en daarmee ontstaan ook meer kansen voor medewerkers om te ontwikkelen;
 • uitstekende (en veel!) opleidingsmogelijkheden, onder meer via onze eigen Daikin Academy;
 • een aantrekkelijk salaris (bel gerust voor een persoonlijke salarisindicatie);
 • uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een vaste 13e maand, een aantrekkelijke bonusregeling (die geldt voor alle Daikin medewerkers, we zijn tenslotte gezamenlijk verantwoordelijk voor het beste resultaat!), een goede pensioenregeling met lage eigen bijdrage (3,3%), een leaseauto, onkostenvergoeding, mobiele telefoon, laptop, etc;
 • een bijdrage in de kosten van je sportschoolabonnement;
 • een mooi sponsoringprogramma; Daikin geeft graag uiting aan haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en stimuleert haar medewerkers deel te nemen aan maatschappelijke activiteiten. Per medewerker is een budget vastgesteld dat kan worden ingezet voor goede doelen en lokale maatschappelijke sponsoring. Bovendien compenseren wij tijd die wordt besteed aan een organisatie met een ideële doelstelling door het geven van buitengewoon verlof (uiteraard wel gemaximeerd 😉);
 • enthousiaste collega's, vrijdagmiddagborrels op kantoor met stipt om 16.00 uur een rondje snacks en leuke bedrijfsfeesten;
 • en last but not least een Great Place to Work; dit is de erkenning van goed werkgeverschap op basis van de mening van de medewerkers en evaluatie van het werkgeversbeleid. Dit traject is een commitment dat we als organisatie blijven werken aan goed werkgeverschap en steeds op zoek zijn naar verbeteringen.

Wie is jouw werkgever 

Daikin zet zich als bevlogen marktleider in voor een steeds beter klimaat. Dit doen wij vanuit onze kernwaarden: relatie, geloofwaardigheid en ondernemerschap.    

Daikin Nederland is een dochteronderneming van Daikin Europe N.V. Daikin is wereldwijd toonaangevend in de airconditioningmarkt en marktleider in Nederland. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Capelle a/d IJssel. Naast de producten voor de airconditioningmarkt, richten wij ons ook op de marktsegmenten voor verwarmingssystemen, koudwatermachines en koeltechniek. Hiermee leveren we klimaatoplossingen voor de residentiële, commerciële en industriële markten.

 

Interesse om ons team te versterken?

Direct solliciteren kan via de button hieronder. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marianne Spit, telefoon 06 – 23 32 07 26.

 

 

Vind een installateur

Meer informatie

Meer informatie

Vind een installateur

Meer informatie