Skip to main content

Sales Support Engineer/Medewerker verkoop binnendienst

 

Sales Support Engineer/Medewerker verkoop binnendienst

(minimaal 32 uur, in overleg 1 of 2 dagen thuiswerken mogelijk)

 

Wat ga je doen? 

Als Sales Support Engineer ben je het eerste aanspreekpunt voor klanten (telefonisch en digitaal) en zorg je voor een snelle en adequate afhandeling van vragen. Ook het aannemen en begeleiden van offerteaanvragen behoren tot je taken, tot het moment van opdracht. Vragen kunnen technisch inhoudelijk zijn maar kunnen ook een beroep doen op je commerciële vaardigheden. Acquisitie van nieuwe klanten behoort niet standaard tot je taken, dat doen de collega's in de buitendienst. De basis technische kennis die je meeneemt zorgt ervoor dat je kunt ondersteunen bij het uitwerken van offertes en de opvolging daarvan. Aangezien je nieuwsgierig van aard bent en zaken graag snel wil oppakken bouw je steeds meer kennis op. Het uitbreiden van je klimaattechnische kennis gaan we samen oppakken. Opleidingen en collega's helpen je daarbij. Een gestructureerde administratieve werkwijze heb je ergens anders al geleerd, bij ons ga je je klimaattechnisch verder ontwikkelen in sales support. Je bewaakt de voortgang in het voortraject van een project en bent bezig met het tijdig verwerken en nabellen van offertes. Wanneer nodig schakel je tijdig hulp of advies van collega's in. Naast de samenwerking met klanten heb je ook veel contact met de collega’s van de binnendienst, sales engineers en installateurs.

 

 

Jij bent een Sales Support Engineer / Medewerker verkoop binnendienst met:

 • MBO+ werk- en denkniveau (op basis van een technische of commerciële opleiding);
 • basiskennis techniek, bij voorkeur werktuigbouwkundig;
 • minimaal 3 jaar relevante werkervaring in een klantgerichte en technische omgeving;
 • accuratesse, daadkracht, communicatieve vaardigheden en een gezond doorzettingsvermogen;
 • bereidheid tot het volgen van (koel)technische trainingen;
 • een nieuwsgierige en lerende werkhouding met daarnaast een gezonde portie humor;
 • zeer goede beheersing van de Nederlandse taal en de Engels taal moet je voldoende beheersen om instructies en nieuwsbrieven te lezen en soms een gesprek in het Engels te voeren.

Wij bieden jou:

 • een zelfstandige, uitdagende en klantgerichte adviesfunctie bij een solide en sterk groeiende organisatie;
 • een plezierige en ambitieuze werkomgeving waar we openstaan voor leuke collega’s die het beste uit zichzelf willen halen;
 • uitstekende (en veel) opleidingsmogelijkheden, onder meer via onze eigen Daikin Academy;
 • een aantrekkelijk salaris (bel gerust wanneer je een persoonlijke salarisindicatie wilt bespreken), vaste 13e maand, aantrekkelijk bonusregeling (alle Daikin medewerkers komen in aanmerking voor de bonusregeling, we zijn tenslotte gezamenlijk verantwoordelijk voor het beste resultaat!), gunstige pensioenregeling met lage eigen bijdrage (3,3%) en nog veel meer secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • zeer plezierig werkklimaat, op tropische dagen uiteraard airco gekoeld;
 • enthousiaste collega's, vrijdagmiddagborrels en leuke bedrijfsfeesten;
 • en last but not least een Great Place to Work; dit is de erkenning van goed werkgeverschap op basis van de mening van de medewerkers en evaluatie van het werkgeversbeleid. Dit traject is een commitment dat we als organisatie blijven werken aan goed werkgeverschap en steeds op zoek zijn naar verbeteringen.

 

Wie is jouw werkgever?

Daikin zet zich als bevlogen marktleider in voor een steeds beter klimaat. Dit doen wij vanuit onze kernwaarden: relaties, geloofwaardigheid en ondernemerschap. 

Daikin Nederland is een dochteronderneming van Daikin Europe N.V. Daikin is wereldwijd toonaangevend in de airconditioningmarkt en marktleider in Nederland. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Capelle a/d IJssel. Naast de producten voor de airconditioningmarkt, richten wij ons ook op de marktsegmenten voor verwarmingssystemen, koudwatermachines en koel- en vriestechniek. Hiermee leveren we klimaatoplossingen voor de residentiële, commerciële en industriële markt(en). Onze service afdeling levert aanvullende diensten waarbij onderhoud en reparatie ook voor producten van andere fabrikanten beschikbaar is.

Interesse om ons team te versterken?

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Corporate Recruiter Meike van der Meer, te bereiken via telefoonnummer 06 26 78 43 26.

Vind een installateur

Meer informatie

Meer informatie

Vind een installateur

Meer informatie