Sales Support Engineer/Medewerker verkoop binnendienst

Aangezien een van onze collega's promotie heeft gemaakt zijn we voor ons Sales Support team in Capelle aan den IJssel op zoek naar een

 

Sales Support Engineer/Medewerker verkoop binnendienst

(minimaal 4,5 dag 36 uur, voorkeur fulltime 40 uur)

 

Wat ga je doen? 

Als Sales Support Engineer ben je het eerste aanspreekpunt voor klanten (telefonisch en digitaal) en zorg je voor een snelle en adequate afhandeling van vragen, het aannemen en begeleiden van offerteaanvragen, tot het moment waarop deze opdracht wordt. Vragen kunnen technisch inhoudelijk zijn maar kunnen ook een beroep doen op je commerciële vaardigheden. Acquisitie van nieuwe klanten behoort niet standaard tot je taken, dat doen de collega's in de buitendienst. De basis technische kennis die je meeneemt zorgt ervoor dat je kunt ondersteunen bij het uitwerken van offertes en de opvolging daarvan. Aangezien je nieuwsgierig van aard bent en zaken graag snel wil oppakken bouw je steeds meer kennis op. Het uitbreiden van je klimaattechnische kennis gaan we samen oppakken. Opleidingen en collega's helpen je daarbij. Een gestructureerde administratieve werkwijze heb je ergens anders al geleerd, bij ons ga je je klimaattechnisch verder ontwikkelen in sales support. Je bewaakt de voortgang in het voortraject van een project en bent bezig met het tijdig verwerken en nabellen van offertes. Wanneer nodig schakel je tijdig hulp of advies van collega's in. Naast de samenwerking met klanten heb je ook veel contact met de collega’s van de binnendienst, sales engineers en installateurs.

 

 

Jij bent een Sales Support Engineer met:

 • MBO+ werk- en denkniveau (op basis van een technische of commerciële opleiding);
 • basiskennis techniek;
 • minimaal 3 jaar relevante werkervaring in een klantgerichte omgeving;
 • accuratesse, daadkracht, communicatieve vaardigheden en een gezond doorzettingsvermogen;
 • bereidheid tot het volgen van (koel)technische trainingen;
 • een nieuwsgierige en lerende werkhouding;
 • zeer goede beheersing van de Nederlandse en Engels taal
 • de wens minimaal 4,5 dag per week te werken.

Wij bieden jou:

 • een afwisselende en commerciële binnendienstfunctie in een groeiende organisatie waar customerservice hoog in het vaandel staat;
 • een plezierige en ambitieuze werkomgeving waar we openstaan voor ambitieuze en leuke collega’s;
 • uitstekende opleidingsmogelijkheden, o.a. via onze eigen Daikin Academy;
 • een aantrekkelijk salaris met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een vaste 13e maand en een aantrekkelijke bonusregeling;
 • vrijdagmiddagborrels;
 • en last but not least een Great Place to Work; dit is de erkenning van goed werkgeverschap op basis van de mening van de medewerkers en evaluatie van het werkgeversbeleid. Dit traject is een commitment dat we als organisatie blijven werken aan goed werkgeverschap en steeds op zoek zijn naar verbeteringen.

 

Wie is jouw werkgever?

Daikin zet zich als bevlogen marktleider in voor een steeds beter klimaat. Dit doen wij vanuit onze kernwaarden: professionaliteit, gedrevenheid, betrouwbaarheid en verbondenheid.     

Daikin Nederland is een dochteronderneming van Daikin Europe N.V. Daikin is wereldwijd toonaangevend in de airconditioningmarkt en marktleider in Nederland. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Capelle a/d IJssel. Naast de producten voor de airconditioningmarkt, richten wij ons ook op de marktsegmenten voor verwarmingssystemen, koudwatermachines en koel- en vriestechniek. Hiermee leveren we klimaatoplossingen voor de residentiële, commerciële en industriële markten. 

 

De afdeling

Sales Support is vaak het eerste aanspreekpunt voor klanten. Op deze afdeling komen de vragen van klanten binnen, worden orders aangenomen en projectuitvoeringen begeleid. Ook wordt ondersteuning verleend bij het uitwerken van offertes en wordt de voortgang van alle voorkomende zaken bewaakt. Specialisten, sales engineers en sales support engineers werken hier veel samen.

Interesse om ons team te versterken?

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marianne Spit, telefoon 06 – 23 32 07 26. Voldoe je nog niet geheel aan de eisen met betrekking tot kennis en relevante werkervaring maar heb je wel interesse, informeer dan of er wellicht toch mogelijkheden voor je zijn.