Skip to main content

Sales Service Engineer

Als Sales Service Engineer ben je verantwoordelijk voor het leveren van service ondersteuning en expertise aan klanten en los je problemen op waar nodig. Daikin is een snelgroeiende organisatie en we zijn op zoek naar een gemotiveerde collega die kan meedenken met verbeteringen en oplossingsgericht is.

Sales Service Engineer 

(Capelle a/d IJssel, 36-40 uur per week)

Wat ga je doen?

Als Sales Service Engineer werk je aan de verkoopdoelstellingen die het team heeft door de verkoop van onderhoudscontracten, vervangingsvoorstellingen of reparatievoorstellen. Commerciële kansen laat je niet liggen, maar grijp je met beiden handen aan. In deze afwisselende functie ben je vooral bezig met relatiebeheer met landelijke installatiebedrijven voor het opbouwen van een langdurige relatie. Het aspect netwerken speelt een grote rol om je functie goed uit te oefenen en om commerciële mogelijkheden te benutten.

 • je bent veel onderweg vanwege afspraken met jouw klanten om te kijken hoe het staat met bijvoorbeeld de afspraken en prestaties van een portfolio aan onderhoudscontracten;
 • je bent in contact met partijen zoals de verhuurder, gebouwbeheerder en technisch installateur;
 • daarnaast heb je te maken met werkplekinspecties van je collega’s, dit in het kader van veilig werken (VCA);
 • je neemt actief deel aan events zoals de Daikin Awards, Daikin Customer Days en beurzen. Ook geef je presentaties breng je een bezoek naar de fabriek met klanten en relaties.

Jij bent een Sales Service Engineer met:

Als Sales Service Engineer ben je klantgericht en heb je een ondernemende en resultaatgerichte instelling. Je hebt kennis van de HVAC technologie en bent in staat deze kennis te delen. Met je conceptuele denkvermogen, een relevant en actief netwerk en door het goed kunnen samenwerken met je team weet je jouw salestrajecten tot een succes te maken. Daarnaast neem je mee:

 • HBO werk- en denkniveau en een werktuigbouwkunde opleiding;
 • minimaal 3 jaar commerciële werkervaring in de buitendienst in de HVAC branche;
 • VCA-VOL (vereist) en NIMA A-Sales (pre).

Wij bieden jou:

 • een aantrekkelijk salaris (bel gerust voor een persoonlijke salarisindicatie), vaste 13e maand,  bonusregeling, laptop en telefoon;
 • 24 vakantiedagen en 8 ATV dagen;
 • leaseauto;
 • hybride werken;
 • een goede pensioenregeling met lage eigen bijdrage (3,3%);
 • eenmalige thuiswerkvergoeding van € 500,- netto;
 • professionele en persoonlijke ontwikkeling onder meer via onze eigen Daikin Academy;
 • enthousiaste collega’s, leuke bedrijfsfeesten en vrijdagmiddagborrels op kantoor met snacks;
 • Great Place to Work waarbij we blijven werken aan goed werkgeverschap.

 

Ons bedrijf 

Daikin zet zich als bevlogen marktleider in voor een steeds beter klimaat. Dit doen wij vanuit onze kernwaarden: relaties, geloofwaardigheid en ondernemerschap.  

Daikin Nederland is een dochteronderneming van Daikin Europe N.V. Daikin is wereldwijd toonaangevend in de airconditioningmarkt en marktleider in Nederland. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Capelle a/d IJssel. Naast de producten voor de airconditioningmarkt, richten wij ons ook op de marktsegmenten voor verwarmingssystemen, koudwatermachines en koel- en vriestechniek. Hiermee leveren we klimaatoplossingen voor de residentiële, commerciële en industriële markt(en). Onze service afdeling levert aanvullende diensten waarbij onderhoud en reparatie ook voor producten van andere fabrikanten beschikbaar is.

Het team

Je komt te werken op de afdeling Field Service met een backoffice en maakt deel uit van een grote afdeling. Je werkt ook samen met andere afdelingen binnen Daikin om de klanttevredenheid te garanderen. 

Interesse om ons team te versterken?

Klik dan meteen op de “Solliciteer nu!” button. Wil je eerst meer informatie? Dan kun je contact opnemen met Marianne Spit, Specialist Recruitment & Arbeidsmarktcommunicatie, via tel +316 23 32 07 26. De selectieprocedure omvat twee gesprekken en een assessment.

Meer informatie

Vind een installateur

Meer informatie

Meer informatie