Skip to main content

Sales Service Engineer

In verband met sterk aanhoudende groei verwelkomen wij op korte termijn een nieuwe collega voor het sales service team:

                                   Sales Service Engineer 

Wat ga je doen?

Als Sales Service Engineer ben je verantwoordelijk voor het leveren van service ondersteuning en expertise aan de klanten en los je ook problemen op waar nodig. Daikin is een snelgroeiende organisatie en we zijn opzoek naar een gemotiveerde collega die kan meedenken met verbeteringen en iemand die oplossingsgericht is.

 

Je komt in actie als er een project is verkocht door de verkoop van onderhoudscontracten, vervangingsvoorstellingen of reparatievoorstellen. Je hebt goed contact met de klant en je houdt bij wat de status en prestatie is van een bepaald service contract.  In deze uitdagende functie ben je bezig met relatiebeheer met landelijke installatiebedrijven voor het opbouwen van een langdurige relatie. Ook zullen verhuurders, gebouwbeheerders etc je gesprekspartners zijn. Netwerken speelt een grote rol om je functie goed uit te oefenen en om commerciële mogelijkheden te benutten. Daarnaast heb je te maken met werkplekinspecties van je collega’s, dit in het kader van veilig werken (VCA).

 

Het actief deelnemen aan events zoals de Daikin Awards, Daikin Customer Days, beurzen, presentaties geven of fabrieksbezoeken met klanten en relaties behoort tot de taken van een Sales Service Engineer. Je komt te werken op de afdeling Field Service met een backoffice en maakt deel uit van een grote afdeling. En je werkt ook samen met andere afdelingen binnen het bedrijf om de klanttevredenheid te garanderen. Al met al een uitdagende en afwisselende functie waarin je de vrijheid krijgt om je eigen agenda in te vullen.

Jij bent een Sales Service Engineer met:

 • HBO werk- en denkniveau en een werktuigbouwkundige achtergrond, aangevuld met NIMA A-Sales is een pre;
 • kennis van HVAC technologie en in staat je kennis te delen; 
 • minimaal 3 jaar commerciële werkervaring in de buitendienst in de HVAC branche;
 • een klantgerichte en samenwerkende mindset,  een ondernemende, resultaatgerichte instelling en goed conceptueel denkvermogen;
 • een relevant en actief netwerk in de regio;
 • goede kennis van de Nederlandse taal (in woord en geschrift) en voldoende kennis van de Engelse taal;
 • VCA-VOL.

Wij bieden jou:

 • een zelfstandige en afwisselende baan binnen een groeiend team;
 • uitstekende opleidingsmogelijkheden, o.a. via onze eigen Daikin Academy;
 • een plezierige en ambitieuze werkomgeving waar we openstaan voor ambitieuze en leuke collega’s;
 • een aantrekkelijk salaris (bel gerust voor een persoonlijke indicatie) met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een vaste 13e maand, een aantrekkelijke bonusregeling en een lease auto;
 • vrijdagmiddagborrels en leuke feesten;
 • en last but not least een Great Place to Work; dit is de erkenning van goed werkgeverschap op basis van de mening van de medewerkers en evaluatie van het werkgeversbeleid. Dit traject is een commitment dat we als organisatie blijven werken aan goed werkgeverschap en steeds op zoek zijn naar verbeteringen

 

Ons bedrijf 

Daikin zet zich als bevlogen marktleider in voor een steeds beter klimaat. Dit doen wij vanuit onze kernwaarden: professionaliteit, gedrevenheid, betrouwbaarheid en verbondenheid.

Daikin Nederland is een dochteronderneming van Daikin Europe N.V. Daikin is wereldwijd toonaangevend in de airconditioningmarkt en marktleider in Nederland. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Capelle a/d IJssel. Naast de producten voor de airconditioningmarkt, richten wij ons ook op de marktsegmenten voor verwarmingssystemen, koudwatermachines en koel- en vriestechniek. Hiermee leveren we klimaatoplossingen voor de residentiële, commerciële en industriële markten.

Interesse om ons team te versterken?

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Joyce Man, Corporate Recruiter, te bereiken per telefoon op 06 26 71 11 41. Voldoe je nog niet geheel aan de eisen met betrekking tot kennis en relevante werkervaring maar heb je wel interesse, informeer dan of er wellicht toch mogelijkheden voor je zijn.

Vind een installateur

Meer informatie

Meer informatie

Vind een installateur

Meer informatie