Sales Engineer Transport Refrigeration

Vanwege aanhoudende groei bij Daikin en verdere focus op Refrigeration verwelkomen wij graag op korte termijn een nieuwe collega

Sales Engineer Transport Refrigeration

(fulltime, 40 uur per week)

Wat ga je doen?

Als Sales Engineer Transport Refrigeration ben je constant in gesprek met de markt over producten en oplossingen op het gebied van transportkoeling. Je netwerk spreidt zich uit over het hele land en jij weet precies wanneer je bij wie aan tafel moet zitten. En als je het niet direct weet, dan ken je wel iemand in je netwerk die jou kan introduceren.

Aangezien Transport Refrigeration een belangrijk speerpunt is in onze strategie voor de komende jaren ben jij het eerste aanspreekpunt en lever je een wezenlijke bijdrage aan de groei van deze business unit. Van collega’s (ook van Daikin Europe) mag je ondersteuning en inspiratie verwachten. Denk hierbij aan ondersteuning in processen, tools en legal support. Inspiratie doe je op door middel van het delen van best practices en blijvende ontwikkeling op het gebied van specifieke producten en oplossingen.

De product portfolio waar je mee op stap gaat bevat oplossingen voor kleine en grote bestelwagens en trucks. Bovendien wordt er momenteel hard gewerkt aan een verdere uitbreiding van deze product range in de Daikin R&D faciliteiten. Er wordt zelfs specifiek voor deze ontwikkelingen een volledig nieuw Technology Center gebouwd in Italië. Daar kun jij jouw contacten (zowel eindklanten, distributeurs als service partners) eventueel uitnodigen om nieuwe producten te introduceren of trainingen te verzorgen.

Je bent verantwoordelijk voor het op de kaart zetten van Daikin in de wereld van transportkoeling. Samen met de SBU manager Refrigeration zet je zelf een duidelijk jaarplan op waarin je de doelen definieert en de manier waarop je ze gaat realiseren. Onze collega’s van Marketing helpen je daarbij met de juiste middelen en communicatie.

Je bewaakt de maandelijkse verkoopprognoses en onderhoudt hiervoor goed contact met alle betrokken collega’s. Het verzorgen van interne en externe trainingen behoort ook tot je taak zodat de kennis ook weer gedeeld kan worden met collega’s en klanten van onze partners.

“Dat is nogal wat”, horen wij je bijna denken. Ja dat is het zeker! Met elkaar leveren wij topprestaties, haak jij aan?

Jij bent een Sales Engineer Transport Refrigeration met:

 • HBO werk- en denkniveau;
 • aanvullende klimaattechnische opleidingen;
 • ruime en relevante ervaring in de transportkoeling (vereist!);
 • minimaal 5 jaar commerciële buitendienstervaring in de transportkoeling;
 • een relevant en actief netwerk in de transportkoeling;
 • uitstekende presentatievaardigheden, enthousiasme en een klantgerichte mindset;
 • een ondernemende en sales gedreven instelling met overtuigingskracht en een gezond doorzettingsvermogen qua oplossingsgerichtheid;
 • goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal.

Wij bieden jou:

 • een uitdagende en zelfstandige sales- en adviesfunctie bij een sterk groeiende en solide fabrikant;
 • doorgroeimogelijkheden want Daikin groeit en daarmee ontstaan ook meer kansen voor medewerkers om te ontwikkelen;
 • uitstekende (en veel!) opleidingsmogelijkheden, onder meer via onze eigen Daikin Academy;
 • een aantrekkelijk salaris (bel gerust voor een persoonlijke salarisindicatie);
 • uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een vaste 13e maand, een aantrekkelijke bonusregeling (die geldt voor alle Daikin medewerkers, we zijn tenslotte gezamenlijk verantwoordelijk voor het beste resultaat!), een goede pensioenregeling met lage eigen bijdrage (3,3%), een leaseauto, onkostenvergoeding, mobiele telefoon, laptop, etc;
 • een bijdrage in de kosten van je sportschoolabonnement;
 • een mooi sponsoringprogramma; Daikin geeft graag uiting aan haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en stimuleert haar medewerkers deel te nemen aan maatschappelijke activiteiten. Per medewerker is een budget vastgesteld dat kan worden ingezet voor goede doelen en lokale maatschappelijke sponsoring. Bovendien compenseren wij tijd die wordt besteed aan een organisatie met een ideële doelstelling door het geven van buitengewoon verlof (uiteraard wel gemaximeerd 😉);
 • enthousiaste collega's, vrijdagmiddagborrels op kantoor met stipt om 16.00 uur een rondje snacks (tijdens Corona doen we de borrels digitaal) en leuke bedrijfsfeesten;
 • en last but not least een Great Place to Work; dit is de erkenning van goed werkgeverschap op basis van de mening van de medewerkers en evaluatie van het werkgeversbeleid. Dit traject is een commitment dat we als organisatie blijven werken aan goed werkgeverschap en steeds op zoek zijn naar verbeteringen.

Ons bedrijf 

Daikin zet zich als bevlogen marktleider in voor een steeds beter klimaat. Dit doen wij vanuit onze kernwaarden relaties, geloofwaardigheid en ondernemerschap.      

Daikin Nederland is een dochteronderneming van Daikin Europe N.V. Daikin is wereldwijd toonaangevend in de airconditioningmarkt en marktleider in Nederland. Wij zijn fabrikant en met de partners die onderdeel zijn van de Daikin groep (Zanotti in Italië, Tewis in Spanje, AHT in Oostenrijk, Hubbard in Engeland) hebben wij meer dan 100 jaar kennis en ervaring. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Capelle a/d IJssel. Naast de producten voor de airconditioningmarkt, richten wij ons ook op de marktsegmenten voor verwarmingssystemen, koudwatermachines en koel- en vriestechniek. Hiermee leveren we klimaatoplossingen voor de residentiële, commerciële en industriële markten. Onze afdeling Service levert aanvullende diensten, waarbij onderhoud en reparatie ook voor producten van andere fabrikanten beschikbaar is.

Interesse om ons team te versterken?

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marianne Spit, Recruitment Business Partner, te bereiken per telefoon op 06 23 32 07 26.