Skip to main content

Sales Engineer Heating Brabant/Zeeland

In verband met sterk aanhoudende groei verwelkomen wij op korte termijn een nieuwe collega voor het salesteam van Heating:     

Sales Engineer Heating Brabant/Zeeland

Wat ga je doen?

Als Sales Engineer Heating zet je jouw commerciële vaardigheden en technische kennis van hybride en all electric warmtepomptechnologie in om prospects en klanten het beste advies te geven. Samen met hen realiseer je de mooiste projecten. In samenwerking met de collega's van marketing positioneer je de Daikin Heating producten en oplossingen in de adviserende en commerciële kanalen en weet je vertrouwen op te bouwen. Je klanten en relaties zijn (F-gas en CV) installateurs, adviseurs, institutionele beleggers, vastgoedbeheerders, architecten en woningbouwverenigingen.

Binnen jouw werkgebied ben jij verantwoordelijk voor de zichtbaarheid van Daikin. Je geeft presentaties, bezoekt relevante beurzen en bezoekt samen met klanten en relaties onze fabrieken (België, Tsjechië). Je bent verantwoordelijk voor je verkoopplan en het bewaken van de voortgang, volgt offertes en projecten op. Daarnaast organiseren we bij Daikin altijd veel relatie events. Denk aan de 2-jaarlijkse Daikin motor tour, de jaarlijkse Daikin Awards en niet te vergeten de schaatsevents van de KNSB waar Daikin dankzij het sponsorship ook klanten en relaties warm kan laten lopen voor deze mooie sport.

 

Jij bent een Sales Engineer Heating met:

 • HBO werk- en denkniveau en een werktuigbouwkundige opleiding;
 • kennis van warmtepomptechnologie (op product- en totaalinstallatieniveau) en in staat je kennis te delen; 
 • minimaal 5 jaar commerciële werkervaring in de warmtepomp- of cv ketelbranche;
 • een klantgerichte mindset en een ondernemende, resultaatgerichte instelling die tijdig inspeelt op de klantbehoefte;
 • conceptueel denkvermogen en overtuigingskracht;
 • een relevant netwerk in de regio;
 • CRM/SAP-ervaring (pré);
 • goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Wij bieden jou:

 

 • een zelfstandige en uitdagende sales- en adviesfunctie bij een solide en sterk groeiende organisatie;
 • een plezierige en ambitieuze werkomgeving waar we openstaan voor leuke collega’s die het beste uit zichzelf willen halen;
 • uitstekende (en veel) opleidingsmogelijkheden, onder meer via onze eigen Daikin Academy;
 • een aantrekkelijk salaris, vaste 13e maand, bonusregeling, leaseauto, laptop, telefoon, gunstige pensioenregeling en nog veel meer secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • enthousiaste collega's, vrijdagmiddagborrels en leuke bedrijfsfeesten;
 • en last but not least een Great Place to Work; dit is de erkenning van goed werkgeverschap op basis van de mening van de medewerkers en evaluatie van het werkgeversbeleid. Dit traject is een commitment dat we als organisatie blijven werken aan goed werkgeverschap en steeds op zoek zijn naar verbeteringen.

 

Ons bedrijf 

Daikin zet zich als bevlogen marktleider in voor een steeds beter klimaat. Dit doen wij vanuit onze kernwaarden: relaties, geloofwaardigheid en ondernemerschap.

Daikin Nederland is een dochteronderneming van Daikin Europe N.V. Daikin is wereldwijd toonaangevend in de airconditioningmarkt en marktleider in Nederland. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Capelle a/d IJssel. Naast de producten voor de airconditioningmarkt, richten wij ons ook op de marktsegmenten voor verwarmingssystemen, koudwatermachines en koel- en vriestechniek. Hiermee leveren we klimaatoplossingen voor de residentiële, commerciële en industriële markten. Onze afdeling Service levert aanvullende diensten, waarbij onderhoud en reparatie ook voor producten van andere fabrikanten beschikbaar is.

 

Interesse om ons team te versterken?

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marianne Spit, Recruitment Business Partner, te bereiken per telefoon op 06 23 32 07 26.

Voor de regio's Overijssel/Gelderland en voor de regio Utrecht staat deze vacature ook open. 

Vind een installateur

Meer informatie

Meer informatie

Vind een installateur

Meer informatie