Skip to main content

Medewerker Order Management

Om onze klanten goed te kunnen informeren en begeleiden in het hele proces van bestellen en orderinvoer, levering en facturatie zijn wij voor onze afdeling Supply Chain & Order Management op zoek naar een

Medewerker Order Management  

(Capelle a/d IJssel, minimaal 32 uur, 1 of 2 dagen thuiswerken is bespreekbaar)

Wat ga je doen?

Om 8.15 uur start je de dag met een overleg met je collega’s. Heb je een thuiswerkdag, dan sluit je aan via Teams. Jullie werken met elkaar in één team, dus onder het genot van een kop koffie of thee wordt besproken wie vandaag waarmee bezig is en waar eventueel extra ondersteuning moet worden verleend. In deze hectische functie houd je je bezig met orderinvoer, het bewaken van het order- en leveringsproces en de daarbij behorende administratie. Dit houdt in dat je dagelijks de binnenkomende verkooporders verwerkt, openstaande orders bewaakt, zorgt voor een tijdige en correcte levering naar de klant toe, waarna automatisch een foutloze factuur wordt verstuurd. Je klanten zijn installateurs, groothandels en aannemers. Over de bouwprojecten die in jouw portefeuille vallen heb je dagelijks contact met collega’s van sales support in Nederland en collega’s van Daikin Europe in België over de beschikbaarheid van materialen. Ook heb je nauw contact met onze transporteur zodat de materialen op het juiste moment en met het juiste vervoer worden uitgeleverd. Alle aanvullende informatie rondom orders en leveringen leg je zorgvuldig vast.

Leveringen waar je in deze functie mee te maken krijgt zijn onder meer airco units, verwarmingssystemen, onderdelen maar ook koudwatermachines. Je zorgt ervoor dat de klant op de hoogte is van de stand van zaken. Soms is dat simpelweg de mededeling dat alles naar wens verloopt, soms is het een minder plezierige update en zoek je met de klant naar een passende oplossing. De ene klant is begripvol, de andere teleurgesteld. Je weet hier goed mee om te gaan en blijft in alle situaties kalm en begripvol.

Een behoorlijk drukke baan met veel variatie in werkzaamheden (multitasken!), contacten en piekmomenten in een superleuk team. Onze dichtstbijzijnde fabriek staat in België en sinds vorig jaar heeft Daikin ook een magazijn in Nederland (Zaltbommel).

Jij bent een Medewerker Order Management met

 • een afgeronde MBO opleiding;
 • minimaal 5 jaar relevante werkervaring op een logistieke en/of orderafdeling en dus ruime ervaring met het supply chain proces;
 • de bereidheid de basiskennis van onze producten snel op te doen;
 • ervaring met customer support en bekend met klant-, sales- en transportbelangen;
 • goede kennis van en ervaring met SAP heeft een grote voorkeur;
 • een accurate werkwijze en een assertief en proactieve houding;
 • kordate en klantvriendelijke werkwijze;
 • je neemt het initiatief en kan goed zelfstandig op een stressbestendige manier werken;
 • je bent gewend in een dynamische omgeving te werken en het schakelen tussen verschillende activiteiten en of systemen gaat je goed af;
 • je hebt affiniteit met diverse computerprogramma’s en kan nieuwe vlot onder de knie krijgen. Bij ons schakel je namelijk tussen de applicaties; SAP en Microsoft Office, waaronder Excel en Teams;
 • goede kennis van de Nederlandse (voertaal) en voldoende kennis van de Engelse taal (wanneer nodig voor interne communicatie).

 

 

Wij bieden jou

 • een uitdagende en zelfstandige functie bij een sterk groeiend en solide bedrijf;
 • doorgroeimogelijkheden want Daikin groeit en daarmee ontstaan ook meer kansen voor medewerkers om te ontwikkelen;
 • uitstekende (en veel!) opleidingsmogelijkheden, onder meer via onze eigen Daikin Academy;
 • een aantrekkelijk salaris (bel gerust voor een persoonlijke salarisindicatie);
 • uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een vaste 13e maand, een aantrekkelijke bonusregeling (die geldt voor alle Daikin medewerkers, we zijn tenslotte gezamenlijk verantwoordelijk voor het beste resultaat!), een goede pensioenregeling met lage eigen bijdrage (3,3%), laptop, etc;
 • een mooi sponsoringprogramma; Daikin geeft graag uiting aan haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en stimuleert haar medewerkers deel te nemen aan maatschappelijke activiteiten. Per medewerker is een budget vastgesteld dat kan worden ingezet voor goede doelen en lokale maatschappelijke sponsoring. Bovendien compenseren wij tijd die wordt besteed aan een organisatie met een ideële doelstelling door het geven van buitengewoon verlof (uiteraard wel gemaximeerd 😉);
 • een bijdrage in de kosten van je sportschoolabonnement;
 • enthousiaste collega's, vrijdagmiddagborrels op kantoor met stipt om 16.00 uur een rondje snacks en leuke bedrijfsfeesten.

 

Wie is jouw werkgever?

Daikin zet zich als bevlogen marktleider in voor een steeds beter klimaat. Dit doen wij vanuit onze kernwaarden: professionaliteit, gedrevenheid, betrouwbaarheid en verbondenheid.  

Daikin Nederland is een dochteronderneming van Daikin Europe N.V. Daikin is wereldwijd toonaangevend in de airconditioningmarkt en marktleider in Nederland. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Capelle a/d IJssel. Naast de producten voor de airconditioningmarkt, richten wij ons ook op de marktsegmenten voor verwarmingssystemen, koudwatermachines en koel- en vriestechniek. Hiermee leveren we klimaatoplossingen voor de residentiële, commerciële en industriële markt(en). Onze service afdeling levert aanvullende diensten waarbij onderhoud en reparatie ook voor producten van andere fabrikanten beschikbaar is.  

Het team

Als Medewerker Supply en Ordermanagement maak je samen met zes andere collega’s deel uit van het team Orders & Supply. We werken in duo’s waarbij je samen verantwoordelijk bent voor de klanten in een bepaalde regio. De ervaren collega’s gaan ervoor zorgen dat je goed wordt ingewerkt en een mooie tijd bij Daikin tegemoet gaat.

Interesse om ons team te komen versterken?

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen Tabish Bachtare, hij is bereikbaar op telefoonnummer 06 81 50 03 50.

 

 

Vind een installateur

Meer informatie

Meer informatie

Vind een installateur

Meer informatie