Skip to main content

Manager Service

Manager Service

Als fabrikant en marktleider in de HVAC branche verwelkomen wij binnenkort graag een collega die op strategisch en tactisch niveau verantwoordelijk wordt voor het service team van Daikin Nederland. Zowel het verder vermarkten van de service van Daikin alsmede het kwalitatief uit laten voeren van de service is de uitdaging in deze rol. Ben jij een daadkrachtige en doorgewinterde leidinggevende met een behoorlijke technische achtergrond en word jij enthousiast van een uitdagende rol in een sterk groeiende organisatie? Lees dan vooral verder!

Manager Service

(Capelle a/d IJssel, 36-40 uur per week, 4 x 9 uur is ook mogelijk)

 

Wat ga je doen?

Als Manager Service vertaal je de organisatiestrategie naar een realistische afdelingsstrategie en ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen en implementeren van het serviceplan en -beleid. Dat doe je samen met het team waarvoor je verantwoordelijk bent. Het serviceteam van Daikin Nederland bestaat uit ruim 30 Field Service Engineers, een Teamleider en het Service Backoffice team waar werkvoorbereiding, planning, service- en onderhoudscontractenmanagement en facturatie worden uitgevoerd. Naast de aansturing van het operationele Service team, ben je ook verantwoordelijk voor het verder vergroten van het commerciële succes van Service.

Focus houden is een grote uitdaging want het tempo waarmee de organisatie groeit, de innovaties die in de business plaatsvinden (aangejaagd door de energietransitie) én de sterke behoefte aan continue verbeteringen maken dat er veel van je wordt gevraagd. Dat is tegelijkertijd het aantrekkelijke van deze functie. De ene keer ben je druk bezig met de verdere uitwerking van plannen omtrent remote monitoring en de andere keer houd je een proces tegen het licht, schrijf je dit uit en voer je verbeteringen in dit proces direct door, omdat een Field Service Engineer ontdekte dat het toch niet helemaal praktisch loopt en de volgende dag zit je in een strategische meeting met Daikin Europe over de strategie van Service voor de komende vijf jaren en de bijpassende omzetdoelstellingen en aantal medewerkers die we nog gaan aannemen.  

Met alle ontwikkelingen die zowel binnen de organisatie als buiten in de markt plaatsvinden ben jij in staat om de teams gestructureerd te bouwen en energiek te laten werken. Kwaliteit, efficiency en timing lopen als een rode draad door vrijwel alle gesprekken die je voert en wegen mee in de beslissingen die je neemt. Je bent in staat om ontwikkeling en coaching constant en effectief in te zetten. Met betrekking tot je eigen ontwikkeling word je hierin natuurlijk ook ondersteund.

De technische kwaliteit en veiligheid van onze mensen én producten moet gegarandeerd goed zijn. Alleen dan kunnen we klanten (met name installateurs) ondersteunen bij inbedrijfstellingen, onderhoud en reparaties. Kwaliteit en tevredenheid van onze medewerkers en klanten zijn dus belangrijke succesfactoren.

Naast het team schakel je ook veel met de Manager Techniek, die verantwoordelijk is voor oa de technische kwaliteit van de organisatie en de Productspecialisten en Technical Support afdeling aanstuurt.

“Dat is nogal wat”, horen wij je bijna denken. Ja dat is het zeker! Met elkaar leveren wij topprestaties, haak jij aan?

Jij bent een Manager Service met:

 • een afgeronde technische HBO/WO opleiding;
 • minimaal 5 jaar managementervaring in een servicegerichte en commercieel technische omgeving (bij voorkeur fabrikant);
 • in staat om op zowel strategisch als tactisch niveau een service strategie neer te zetten, deze uit te werken en uit te dragen en samen met een team resultaten te bewerkstelligen.
 • meer dan gemiddelde kennis van HVAC-R (sterke voorkeur);
 • aantoonbare ervaring met projectmanagement of verandermanagement waarbij daadkracht, een sterk ontwikkeld conceptueel denkvermogen en innovatief ondernemerschap vereist zijn;
 • een energieke en enthousiasmerende werkstijl waardoor je de mensen om je heen inspireert en uitdaagt;
 • ervaring met ISO, VCA en automatiseringsprojecten;
 • zeer goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Wij bieden jou:

 • een zelfstandige functie voor een ondernemende persoonlijkheid bij een solide en snel groeiende organisatie;
 • een plezierige en ambitieuze werkomgeving waar we openstaan voor leuke collega’s die het beste uit zichzelf willen halen;
 • uitstekende (en veel) opleidingsmogelijkheden, onder meer via onze eigen Daikin Academy;
 • een aantrekkelijk salaris (bel gerust voor een persoonlijke indicatie), vaste 13e maand, bonusregeling, leaseauto, laptop, telefoon, gunstige pensioenregeling en nog veel meer secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • enthousiaste collega's, vrijdagmiddagborrels en leuke bedrijfsfeesten;
 • en last but not least een Great Place to Work; dit is de erkenning van goed werkgeverschap op basis van de mening van de medewerkers en evaluatie van het werkgeversbeleid. Dit traject is een commitment dat we als organisatie blijven werken aan goed werkgeverschap en steeds op zoek zijn naar verbeteringen.

Ons bedrijf 

Daikin zet zich als bevlogen marktleider in voor een steeds beter klimaat. Dit doen wij vanuit onze kernwaarden: relaties, geloofwaardigheid en ondernemerschap.   

Daikin Nederland is een dochteronderneming van Daikin Europe N.V. Daikin is wereldwijd toonaangevend in de airconditioningmarkt en marktleider in Nederland. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Capelle a/d IJssel. Naast de producten voor de airconditioningmarkt, richten wij ons ook op de marktsegmenten voor verwarmingssystemen, koudwatermachines en koel- en vriestechniek. Hiermee leveren we klimaatoplossingen voor de residentiële, commerciële en industriële markten. Onze afdeling Service levert aanvullende diensten, waarbij onderhoud en reparatie ook voor producten van andere fabrikanten beschikbaar is.

Interesse om ons team te versterken?

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marianne Spit, Specialist Recruitment & Arbeidsmarktcommunicatie, te bereiken per telefoon op 06 23 32 07 26.

Vind een installateur

Meer informatie

Meer informatie

Vind een installateur

Meer informatie