Skip to main content

HR Officer

Wil jij graag jouw steentje bijdragen aan de groei van onze organisatie en ben je bereid om dat stapje extra te zetten? Lees dan snel verder. Wie weet ben jij de toekomstige collega voor ons HR team die ons verder helpt met onze topprestaties! In verband met interne doorgroei van onze huidige collega, verwelkomen wij namelijk graag op korte termijn een

HR Officer

(Capelle a/d IJssel, 32-40 uur, 1-2 dagen thuiswerken mogelijk)

Wat ga je doen?

Met je eerste kop koffie of thee onder handbereik open je de HR mailbox om te checken of er zaken zijn waar je direct actie op moeten ondernemen. Zijn er ziek- of betermeldingen, ga je een bloemetje regelen voor die ene collega die vandaag officieel gaat samenwonen of heb je akkoord gekregen om het jaarcontract van een van de collega’s om te zetten naar een contract voor onbepaalde tijd. Na de opvolging van deze zaken ga je de call voorbereiden met een collega van Daikin Europe die verantwoordelijk is voor de begeleiding van de expats. Ook wij hebben een paar expat collega’s en volgende keer wil je de administratieve voorbereiding graag goed geregeld hebben. Jij bent namelijk een kei in operationele ondersteuning en houdt er ook van dat zaken goed, netjes én op tijd zijn geregeld. Als laatste afspraak van de dag heb je nog een meeting met je internationale HR collega’s, over de implementatie en update van een nieuw onderdeel in het persooneelssysteem van SuccessFactors, waar jij voor Daikin Nederland key-user van bent.

Andere taken waar je je mee bezig houdt zijn de administratieve verwerking van indiensttredingen (officieel contracten opstellen, toegangsregistratie van het personeelsinformatiesysteem in orde maken voor nieuwe medewerkers), doorstroom en uitstroom van medewerkers (verwerken van mutaties, bevestigingen van promotie, getuigschriften, etc), ziekteverzuimregistratie (signalering van repeterend of langdurig verzuim), personeelsaankopen, registratie van opleidingen en studieovereenkomsten, financiële afhandeling van HR zaken etc.

De salarisadministratie bereid je in zoverre voor dat onze salarisconsultant, die één dag per week voor ons werkt, direct aan de slag kan. Denk hierbij aan personeelsmutaties met betrekking tot parttime werken, overurenregistratie, het controleren van onkostendeclaraties, kilometerdeclaraties, verwerking speciaal verlof, etc. Ook het controleren van de salarisrun voordat deze definitief uitbetaald wordt, is een belangrijke taak.

Tussendoor heb je natuurlijk ook oog voor de collega’s en ben je er voortdurend van bewust dat de kwaliteit van jouw werk bijdraagt aan het werkgeluk van de Daikin medewerkers. Foutloze personeelsadministratie lijkt vanzelfsprekend maar is het niet, dat merk je eigenlijk pas wanneer er helaas een keertje iets mis gaat. Aan jou de taak om dat voor te zijn en te signaleren waar zaken beter kunnen en moeten. Moet het sneller, kan het anders, wat moeten we daarvoor doen? En los van een perfecte administratie is menselijke aandacht je tweede natuur. Nét die extra warme glimlach naar een collega waarvan je weet dat die het privé even moeilijk heeft, of een hartelijke felicitatie naar een collega die de komende maand promotie gaat maken.

Met elkaar leveren we topprestaties bij Daikin. We verwachten van jou dus ook een constructieve bijdrage in het verbeteren van HR processen.

Jij bent een HR Officer met:

 • een afgeronde relevante MBO opleiding;
 • minimaal 5-7 jaar ervaring in een vergelijkbare functie, bij voorkeur in een sterk groeiende organisatie;
 • up-to-date basiskennis van de wet- en regelgeving op het gebied van arbeid;
 • een dienstverlenende, integere en proactieve werkhouding;
 • veranderingsgerichte instelling, iemand die van aanpakken houdt en mee wilt bouwen aan een organisatie waar werkgeluk en ontwikkeling centraal staan;
 • een goede kennis van de Nederlandse taal (zowel mondeling als schriftelijk) en die zich in het Engels ook goed verstaanbaar kan maken.

Wij bieden jou:

 

 • een uitdagende en zelfstandige HR adviesfunctie bij een sterk groeiend en solide bedrijf;
 • doorgroeimogelijkheden want Daikin groeit en daarmee ontstaan ook meer kansen voor medewerkers om te ontwikkelen;
 • uitstekende (en veel!) opleidingsmogelijkheden, onder meer via onze eigen Daikin Academy;
 • een aantrekkelijk salaris (bel gerust voor een persoonlijke salarisindicatie);
 • uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een vaste 13e maand, een aantrekkelijke bonusregeling (die geldt voor alle Daikin medewerkers, we zijn tenslotte gezamenlijk verantwoordelijk voor het beste resultaat!), een goede pensioenregeling met lage eigen bijdrage (3,3%), mobiele telefoon, laptop, etc.;
 • een mooi sponsoringprogramma; Daikin geeft graag uiting aan haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en stimuleert haar medewerkers deel te nemen aan maatschappelijke activiteiten. Per medewerker is een budget vastgesteld dat kan worden ingezet voor goede doelen en lokale maatschappelijke sponsoring. Bovendien compenseren wij tijd die wordt besteed aan een organisatie met een ideële doelstelling door het geven van buitengewoon verlof (uiteraard wel gemaximeerd 😉);
 • een bijdrage in de kosten van je sportschoolabonnement;
 • enthousiaste collega's, vrijdagmiddagborrels op kantoor met stipt om 16.00 uur een rondje snacks en leuke bedrijfsfeesten.

Ons team

Je komt in het HR team terecht, bestaande uit de Manager HR, de HR Adviseur, Business Partner Recruitment & Arbeidsmarktcommunicatie, Recruiter, HR Projecten Medewerker en Salaris Consultant (1 dag per week). Als collega’s willen we blijven ontwikkelen en houden we elkaar scherp, niet alleen op individueel niveau maar ook als team. Met de afdeling maken we deel uit van een sterk groeiende en constant veranderende organisatie waardoor we steeds op zoek zijn naar verbetering. Dat doen we met humor, soms met de voeten in de klei maar vooral samen.

Interesse om ons team te versterken?

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marianne Spit, Business Partner Recruitment & Arbeidsmarktcommunicatie, te bereiken per telefoon op 06 23 32 07 26.

Ons bedrijf 

Daikin zet zich als bevlogen marktleider in voor een steeds beter klimaat. Dit doen wij vanuit onze kernwaarden: harmonieuze persoonlijke relaties, absolute geloofwaardigheid en ondernemerschap.         

Daikin Nederland is een dochteronderneming van Daikin Europe N.V. Daikin is wereldwijd toonaangevend in de airconditioningmarkt en marktleider in Nederland. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Capelle a/d IJssel. Naast de producten voor de airconditioningmarkt, richten wij ons ook op de marktsegmenten voor verwarmingssystemen, koudwatermachines en koel- en vriestechniek. Hiermee leveren we klimaatoplossingen voor de residentiële, commerciële en industriële markten. Onze afdeling Service levert aanvullende diensten, waarbij onderhoud en reparatie ook voor producten van andere fabrikanten beschikbaar is.

 

Vind een installateur

Meer informatie

Meer informatie

Vind een installateur

Meer informatie