HR Adviseur / People Connector

Ben jij een ervaren HR-professional met een no-nonsens mentaliteit die zowel op operationeel, tactisch als strategisch gebied wil bijdragen aan de toekomst van een groeiende organisatie? Lees dan snel verder en check of dit jouw nieuwe uitdaging wordt.  

HR Adviseur / People Connector

(Capelle aan den IJssel, 32-40 uur)

Wat ga je doen?

Je start de dag met een kop koffie of thee en hoort dat er een goede nieuwe medewerker in aantocht is. Dit betekent dat je het onboardingtraject kan voorbereiden en alvast na kan denken welke buddy het beste bij de nieuwe medewerker past. Een goed moment om ook eens na te denken hoe we de onboarding nóg beter kunnen maken.

Maar eerst ga je het gesprek met een van de collega’s met een opleidingsvraag en ontwikkelbehoefte voorbereiden en voeren. Na het gesprek leg je een en ander vast en zet je de acties van gemaakte afspraken gelijk uit. Terug aan je bureau werk je jouw visie en plan van aanpak op performancemanagement verder uit, waar je eind van de week een gesprek over hebt met de manager HR. Je hebt haar gisteren nog gesproken en weet dat een van de medewerkers gisteren een mooi succes heeft geboekt, dus je loopt tussendoor nog even naar boven om de betreffende collega te feliciteren.

Na de lunch heb je een afspraak met een van de Managers Sales om het Plan van Aanpak van een zieke collega te bespreken. Je weet dat dat anders is dan het gesprek vorige week met betrekking tot een van de Service Engineers. En dat is juist de afwisseling waar je zo van houdt; Je ondersteunt en adviseert de managers in de uitvoering van het personeelsbeleid en je begrijpt dat de commerciële buitendienst op HR gebied andere behoeftes heeft dan bijvoorbeeld de monteurs of collega’s van de binnendienst.

Eigenlijk kunnen we jou ook wel de ‘eindbaas werkgeluk’ noemen. Jij bent je er namelijk goed van bewust wat positief en negatief van invloed kan zijn op werkgeluk en je neemt hier continu passende actie op. Door wie jij bent en hoe je werkt maak je je omgeving daarvan bewust en komen er steeds meer ‘eindbazen werkgeluk’ bij. Daikin Nederland is een Great Place To Work en wij willen dat alle medewerkers én toekomstige medewerkers trots zijn op het werk dat zij doen en dat iedereen zich een volwaardig onderdeel van de organisatie voelt. Alleen dan werken we met een glimlach en kunnen we blijven groeien.

Jij bent een HR Adviseur / People Connector met:

 • met een afgeronde relevante HBO opleiding;
 • minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een generalistische HR rol in een sales gedreven organisatie (technische branche is een pre);
 • die op een verbindende en ondernemende manier samenwerkt met medewerkers, managers, directie en HR leveranciers;
 • met kennis en ervaring op het merendeel van de volgende aandachtsgebieden: coaching ten behoeve van talentontwikkeling (en behoud), werkgeluk, medewerkerstevredenheid (engagement, Great Place to Work), onboarding, verzuimbegeleiding, performancemanagement, inclusiviteit, HR wet- en regelgeving;
 • met de volgende competenties: luisteren, oplossingsgericht, overtuigingskracht, organisatiesensitiviteit, klant -en resultaatgericht en in staat zowel solo als in teamverband goed te presteren;
 • die met gemak in het Nederlands en in het Engels communiceert (zowel mondeling als schriftelijk).

Wij bieden jou:

 

 • een uitdagende en zelfstandige HR adviesfunctie bij een sterk groeiend en solide bedrijf;
 • doorgroeimogelijkheden want Daikin groeit en daarmee ontstaan ook meer kansen voor medewerkers om te ontwikkelen;
 • uitstekende (en veel!) opleidingsmogelijkheden, onder meer via onze eigen Daikin Academy;
 • een aantrekkelijk salaris (bel gerust voor een persoonlijke salarisindicatie);
 • uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een vaste 13e maand, een aantrekkelijke bonusregeling (die geldt voor alle Daikin medewerkers, we zijn tenslotte gezamenlijk verantwoordelijk voor het beste resultaat!), een goede pensioenregeling met lage eigen bijdrage (3,3%), mobiele telefoon, laptop, etc;
 • een mooi sponsoringprogramma; Daikin geeft graag uiting aan haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en stimuleert haar medewerkers deel te nemen aan maatschappelijke activiteiten. Per medewerker is een budget vastgesteld dat kan worden ingezet voor goede doelen en lokale maatschappelijke sponsoring. Bovendien compenseren wij tijd die wordt besteed aan een organisatie met een ideële doelstelling door het geven van buitengewoon verlof (uiteraard wel gemaximeerd 😉);
 • een bijdrage in de kosten van je sportschoolabonnement;
 • enthousiaste collega's, vrijdagmiddagborrels op kantoor met stipt om 16.00 uur een rondje snacks en leuke bedrijfsfeesten.

Ons bedrijf 

Daikin zet zich als bevlogen marktleider in voor een steeds beter klimaat. Dit doen wij vanuit onze kernwaarden: professionaliteit, gedrevenheid, betrouwbaarheid en verbondenheid.   

Daikin Nederland is een dochteronderneming van Daikin Europe N.V. Daikin is wereldwijd toonaangevend in de airconditioningmarkt en marktleider in Nederland. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Capelle a/d IJssel. Naast de producten voor de airconditioningmarkt, richten wij ons ook op de marktsegmenten voor verwarmingssystemen, koudwatermachines en koel- en vriestechniek. Hiermee leveren we klimaatoplossingen voor de residentiële, commerciële en industriële markten. Onze afdeling Service levert aanvullende diensten, waarbij onderhoud en reparatie ook voor producten van andere fabrikanten beschikbaar is.

Ons team

Het HR team bestaat uit de Manager HR, Administrateur, Recruiter en Salarisadministrateur (extern). Als team willen we blijven ontwikkelen en houden we elkaar scherp, niet alleen op individueel niveau maar ook als team. Met de afdeling maken we deel uit van een groeiende en constant veranderende organisatie waardoor we steeds op zoek zijn naar strategische verbetering. Dat doen we met humor, soms met de voeten in de klei en vooral samen. Neem jij kennis en ervaring op het gebied van HR data en analytics mee, neem ons daar dan vooral in mee, want dat staat ook nog op ons verlanglijstje.

Interesse om ons team te versterken?

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marianne Spit, Recruitment Business Partner, te bereiken per telefoon op 06 23 32 07 26.