Skip to main content

Finance & Accounting Analyst

Vanwege aanhoudende groei bij Daikin Nederland kunnen wij ons team Finance & Planning binnenkort uitbreiden met een

Finance & Accounting Analyst

(Capelle a/d IJssel, minimaal 36u, 1 of 2 dagen thuiswerken is bespreekbaar)

Wat ga je doen?

Als Finance & Accounting Analyst ben je verantwoordelijk voor de perfecte uitvoering, controle en analyse van de financiën van de sterk groeiende sales en service organisatie van Daikin in Nederland. De afdeling Finance & Planning is verantwoordelijk voor de P&L in termen van verkoop-, marge- en winstgegevens. Op financieel gebied verzorg jij de managementrapportages en analyses waardoor je indirect invloed hebt op de bedrijfsresultaten. Om de bedrijfsresultaten te verbeteren ben je alert op ontwikkelingen en zit je bovenop het monitoren en analyseren van de cijfers.

Je speelt een actieve rol in de maand- en jaarafsluitingen, in samenwerking met je collega’s van de Finance & Accounting afdelingen van het hoofdkantoor in België en het Shared Service Center in Polen. Voor de Belastingdienst ben jij het eerste aanspreekpunt en ben je verantwoordelijk voor onder meer de aangiftes van BTW en vennootschapsbelastingen.

De voorbereiding en coördinatie van de interne en externe audits ligt bij jou en uiteraard hoort daarbij ook de verantwoordelijkheid voor correcte opvolging van aanbevelingen.

Je werkt nauw samen met collega’s van de afdelingen Finance & Planning, HR (denk aan de werkkostenregeling, loonbelastingen), Logistiek (bijvoorbeeld over productleveringen) en Customer Experience (denk aan facturering credit-/debetnota's). 

Vanuit de directie in Nederland of het Europese hoofdkantoor in België kunnen verzoeken voor speciale projecten worden gedaan, denk aan ontwikkelingen omtrent ERP-systemen,  bank-/betalingstools of landoverschrijdende verbeteringen van bedrijfsprocessen (in lijn met strategische doelstellingen).

Jij bent een Finance & Accounting Analyst met:

 • een afgeronde HBO opleiding vergelijkbaar met Bedrijfseconomie of Finance Control;
 • minimaal 5 jaar relevante ervaring in een zeer klantgerichte organisatie die onderdeel is van een grote internationale organisatie;
 • meer dan gemiddelde kennis en gebruikerservaring van SAP (FI/CO) en MS Excel;
 • basiskennis van de IFRS accounting standaarden is een sterke pre;
 • uitstekende analytische en communicatieve vaardigheden;
 • een zelfstandige, proactieve houding en positief kritische mindset;
 • een resultaatgerichte aanpak met focus op verbeteringen;
 • zeer goede beheersing van de Nederlandse en Engels taal (in woord en geschrift).

Wij bieden jou:

 • een zelfstandige en verantwoordelijke baan bij een solide en groeiende organisatie;
 • een plezierige en ambitieuze werkomgeving waar we openstaan voor leuke collega’s die het beste uit zichzelf willen halen;
 • uitstekende (en veel) opleidingsmogelijkheden, onder meer via onze eigen Daikin Academy;
 • een aantrekkelijk salaris (bel gerust wanneer je een persoonlijke salarisindicatie wilt bespreken), vaste 13e maand, een aantrekkelijk bonusregeling (alle Daikin medewerkers komen in aanmerking voor de bonusregeling, we zijn tenslotte gezamenlijk verantwoordelijk voor het beste resultaat!), een gunstige pensioenregeling met lage eigen bijdrage (3,3%) en nog veel meer secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • zeer plezierig werkklimaat, op tropische dagen uiteraard airco gekoeld;
 • enthousiaste collega's, vrijdagmiddagborrels en leuke bedrijfsfeesten;
 • en last but not least een Great Place to Work; dit is de erkenning van goed werkgeverschap op basis van de mening van de medewerkers en evaluatie van het werkgeversbeleid. Dit traject is een commitment dat we als organisatie blijven werken aan goed werkgeverschap en steeds op zoek zijn naar verbeteringen.

 

Wie is jouw werkgever?

Daikin zet zich als bevlogen marktleider in voor een steeds beter klimaat. Dit doen wij vanuit onze kernwaarden: professionaliteit, gedrevenheid, betrouwbaarheid en verbondenheid.  

Daikin Nederland is een dochteronderneming van Daikin Europe N.V. Daikin is wereldwijd toonaangevend in de airconditioningmarkt en marktleider in Nederland. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Capelle a/d IJssel. Naast de producten voor de airconditioningmarkt, richten wij ons ook op de marktsegmenten voor verwarmingssystemen, koudwatermachines en koel- en vriestechniek. Hiermee leveren we klimaatoplossingen voor de residentiële, commerciële en industriële markt(en). Onze service afdeling levert aanvullende diensten waarbij onderhoud en reparatie ook voor producten van andere fabrikanten beschikbaar is.  

Het team

Als Finance & Accounting Analyst werk je samen met een Corporate Planner, twee Sales Planners en een Finance Officer. Met elkaar zorgen we ervoor dat je goed wordt ingewerkt en een mooie tijd bij Daikin tegemoet gaat.

Interesse om ons team te komen versterken?

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen Marianne Spit, te bereiken op 06 23 32 07 26.

 

 

 

Vind een installateur

Meer informatie

Meer informatie

Vind een installateur

Meer informatie