Skip to main content

(inbedrijfstelling/reparatie/service/onderhoud)

Field Service Engineer Residentieel/Heating, regio Amsterdam/Utrecht

In verband met aanhoudende groei zoeken wij voor ons Field Serviceteam Residentieel/Heating nieuwe collega Field Service Engineers. In de regio’s Amsterdam/Utrecht en Brabant kunnen we nieuwe collega’s laten instromen. Ben je toe aan toe aan een nieuwe uitdaging, werk je graag met de nieuwste technologieën en ben je klaar voor topprestaties? Laat dan snel voor je horen, we verwelkomen je graag! 

Field Service Engineer team Residentieel/Heating, regio Eindhoven/Tilburg

(inbedrijfstelling/reparatie/service/onderhoud)

Wat ga je doen?

Je bent er aan gewend dat 's ochtends vroeg de wekker gaat. Na je ontbijt check je de bus om te zien of de logistieke dienst de nachtlevering correct heeft gedaan, zodat jij goed bevoorraad bij de klant verschijnt. Je werkdag is begonnen. 
Het werk bij klanten varieert van inbedrijfstellingen tot reparaties, het verhelpen van storingen en uitvoeren van onderhoud. Producten waarmee je werkt zijn airco’s (binnendelen en split buitendelen), maar je houdt je ook bezig met de lucht-, water- en hybride warmtepompsystemen voor woningtoepassingen. De werkzaamheden voer je veelal uit bij particulieren thuis maar ook bij bedrijven zoals winkels of kantoorpanden. Als Field Service Engineer van Daikin werk je hoofdzakelijk alleen en zelfstandig, in opdracht van de installateur. Je bent een belangrijke schakel in de communicatie richting installateur en eindklant. Daarnaast ben je ook mede verantwoordelijk voor de kwaliteit van onze producten en diensten. Naar aanleiding van jouw bevindingen houden we de kwaliteit continu in het oog en kunnen we verbetervoorstellen aan de fabriek doorgeven.

Naast klantcontact heb je natuurlijk ook veel contact met collega’s van de planning, werkvoorbereiding, techsupport en sales. Tijdens toolbox-bijeenkomsten word je bijgepraat over in- en externe ontwikkelingen en natuurlijk krijg je regelmatig trainingen.

Gedurende de dag helpt je laptop je met de verwerking van de werkbonnen en meetrapporten (F-gasregistratie) en zie je in je agenda waar je naartoe gaat en of er nog wijzigingen in de planning zijn aangebracht.

 

Jij bent een Field Service Engineer met:   

 • een mbo werk- en denkniveau met een afgeronde opleiding zoals bijvoorbeeld Servicemonteur Koude- en/of Klimaattechniek of Installatietechniek of andere relevante technische vooropleiding;
 • diepgaande kennis van en ervaring met de werking van cv-installaties in combinatie met warmtepompen en daarbij behorende regeltechniek en koeltechniek;
 • F-gas diploma en VCA (VOL is pre);
 • uitgebreide kennis op het gebied van KLI-A, KLI-C, KTC, VCA-B (en bereidheid je kennis verder uit te breiden door de verschillende trainingen die wij je aanbieden);
 • rijbewijs B;
 • Verklaring Omtrent Gedrag (VOG);
 • goede kennis van de Nederlandse taal (in woord en geschrift) en voldoende kennis van de Engelse taal om manuals ed te lezen en te begrijpen;
 • de bereidheid tot het uitoefenen van de storingsdiensten. Minimaal vijf keer per jaar ben je een week buiten kantoortijden bereikbaar en dat geldt dan ook voor de weekenden.

Wij bieden jou:

 • een zelfstandige, afwisselende baan in een plezierige, veilige en motiverende werkomgeving;
 • een baan waarin je kan meegroeien met een gezond en stabiel bedrijf;
 • uitstekende (en veel!) opleidingsmogelijkheden, onder meer bij de Daikin Academy;
 • een aantrekkelijk salaris (bel gerust wanneer je een salarisindicatie wilt bespreken) met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand en een bonusregeling (alle Daikin medewerkers komen in aanmerking voor de bonusregeling, we zijn tenslotte gezamenlijk verantwoordelijk voor het beste resultaat!), een onkostenvergoeding, een mooie en goed ingerichte servicebus, mobiele telefoon, laptop, etc;
 • enthousiaste collega's, vrijdagmiddagborrels en leuke feesten;
 • en last but not least een Great Place to Work; dit is de erkenning van goed werkgeverschap op basis van de mening van de medewerkers en evaluatie van het werkgeversbeleid. Dit traject is een commitment dat we als organisatie blijven werken aan goed werkgeverschap en steeds op zoek zijn naar verbeteringen.

Ons bedrijf 

Daikin zet zich als bevlogen marktleider in voor een steeds beter klimaat. Dit doen wij vanuit onze kernwaarden: relaties, geloofwaardigheid en ondernemerschap. 

Daikin Nederland is een dochteronderneming van Daikin Europe N.V. Daikin is wereldwijd toonaangevend in de airconditioningmarkt en marktleider in Nederland. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Capelle a/d IJssel. Naast de producten voor de airconditioningmarkt, richten wij ons ook op de marktsegmenten voor verwarmingssystemen, koudwatermachines en koel- en vriestechniek. Hiermee leveren we klimaatoplossingen voor de residentiële, commerciële en industriële markt(en). Onze service afdeling levert aanvullende diensten waarbij onderhoud en reparatie ook voor producten van andere fabrikanten beschikbaar is.

 

 

Het team

Als Field Service Engineer maak je deel uit van het Service team, bestaande uit meer dan 30 collega's. De ervaren collega’s gaan ervoor zorgen dat je goed wordt ingewerkt en een mooie tijd bij Daikin tegemoet gaat.

Interesse om ons team te komen versterken?

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen Tabish Bachtare, hij is bereikbaar op telefoonnummer 06 81 50 03 50.

Woon je in een andere regio of heb je een andere expertise in het HVAC-R werkveld, bel gerust of er nog andere mogelijkheden zijn. Vanwege aanhoudende groei is de kans groot dat er ook elders vacatures zijn of komen.

 

Vind een installateur

Meer informatie

Meer informatie

Vind een installateur

Meer informatie