Field Service Engineer Heating (regio Noordwest)

Om onze service- en onderhoudsdiensten verder te kunnen uitbreiden, zijn wij voor ons Service team op zoek naar een: 


Field Service Engineer Heating / Service- en/of onderhoudsmonteur 

(regio Noordwest)

Wat ga je doen?

Je bent er aan gewend dat 's ochtends vroeg de wekker gaat. Na je ontbijt check je de bus om te zien of de logistieke dienst de nachtlevering van spareparts correct heeft gedaan, zodat jij goed bevoorraad bij de klant verschijnt. Je werkdag is begonnen. 

Het werk bij klanten varieert van inbedrijfstelling tot storing en/of onderhoud. Je houdt je bezig met de lucht-, water- en hybride warmtepompsystemen, voor zowel de individuele woningtoepassingen als collectieve warmtepompsystemen. Of je nu bij een particulier aan het werk bent of bij een groot bedrijf, klantbeleving en –tevredenheid staan voorop. 

Naast klantcontact heb je natuurlijk ook veel contact met collega’s zoals de planner, werkvoorbereider en Sales Engineers. Tijdens toolboxbijeenkomsten vind je het leuk om je collega Field Service Engineers weer te zien en te spreken, je wordt bijgepraat over in- en externe ontwikkelingen, je krijgt trainingen en gereedschap wordt gekalibreerd. In verband met kennisoverdracht ben je tevens een aantal keer per jaar actief op de Daikin Servicedesk. 

Wanneer je aan het einde van de dag weer naar huis gaat helpt je iPad je met de verwerking van  werkbonnen en meetrapporten (F-gasregistratie) en zie je in je agenda waar je morgen naartoe gaat en of er de komende week nog wijzigingen in de planning zijn aangebracht.   

 

Jij bent een Field Service Engineer met:    

 • een MBO werk- en denkniveau en een afgeronde MTS-opleiding Installatietechniek;
 • F-gas diploma
 • uitgebreide kennis op het gebied van KLI-A, KLI-C, KTC, VCA-B;
 • diepgaande kennis van en ervaring metde werking van cv-installaties in combinatie met warmtepompen en de daarbijbehorende regeltechniek en koeltechniek;
 • rijbewijs B;
 • goede kennis van de Nederlandse taal (in woord en geschrift);
 • de bereidheid tot het uitoefenen van de storingsdiensten. Minimaal vijf keer per jaar ben je een week buiten kantoortijden bereikbaar en dat geldt ook voor de weekenden.

Wij bieden jou:

 • een zelfstandige, afwisselende job in een plezierige en motiverende werkomgeving;
 • een carrière met groeiperspectief, meegroeien met het bedrijf;
 • uitstekende opleidingsmogelijkheden, o.a. in eigen Daikin Academy;
 • een aantrekkelijk salaris (bel gerust wanneer je een salarisindicatie wilt bespreken) met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand en een bonusregeling;
 • servicebus, iPad en mobiele telefoon.

Ons bedrijf 

Daikin zet zich als bevlogen marktleider in voor een steeds beter klimaat. Dit doen wij vanuit onze kernwaarden: professionaliteit, gedrevenheid, betrouwbaarheid en verbondenheid.   


Daikin Nederland is een dochteronderneming van Daikin Europe N.V. Daikin is wereldwijd toonaangevend in de airconditioningmarkt en marktleider in Nederland. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Capelle a/d IJssel. Naast de producten voor de airconditioningmarkt, richten wij ons ook op de marktsegmenten voor verwarmingssystemen, koudwatermachines en koel- en vriestechniek. Hiermee leveren we klimaatoplossingen voor de residentiële, commerciële en industriële markten. Onze serviceafdeling levert aanvullende diensten, waarbij onderhoud en reparatie ook voor producten van andere fabrikanten beschikbaar is.

 

De afdeling

Als Field Service Engineer maak je deel uit van het Service team, bestaande uit 20 collega Service Engineers en samen met de collega's op kantoor (planning, werkvoorbereiding en contractbeheer) werk je aan een optimale dienstverlening. Hierin draagt en voelt iedereen een enorme verantwoordelijkheid om klanten snel en goed te helpen met hun vragen en serviceverzoeken.  

Interesse om ons team te versterken?

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marianne Spit, te bereiken op 06 23 32 07 26.

Woon je in een andere regio en wil je weten of daar vacatures zijn of komen, bel ons gerust!