koud water/verwarming/DX/luchtbehandeling/koeltechniek

Field Service Engineer (service/onderhoud/reparatie)

In verband met aanhoudende groei hebben wij meerdere vacatures voor monteurs in verschillende regio's. Toe aan een nieuwe uitdaging en klaar voor topprestaties? Laat dan snel voor je horen, we verwelkomen je graag! 


Field Service Engineer (service/onderhoud/reparatie)
koud water/verwarming/DX/luchtbehandeling/koeltechniek

Wat ga je doen? 

Je bent er aan gewend dat 's ochtends vroeg de wekker gaat. Na je ontbijt check je de bus om te zien of de logistieke dienst de nachtlevering van spareparts correct heeft gedaan, zodat jij goed bevoorraad bij de klant verschijnt. Je werkdag is begonnen. 
Het werk bij klanten varieert van inbedrijfstelling tot storing en/of onderhoud.  

Naast klantcontact heb je natuurlijk ook veel contact met collega’s zoals de planner, werkvoorbereider en Sales Engineers. Tijdens toolboxbijeenkomsten word je bijgepraat over in- en externe ontwikkelingen en natuurlijk krijg je regelmatig training. In verband met kennisoverdracht ben je tevens een aantal keer per jaar actief op de Daikin Servicedesk. Tijdens ons werk volgen wij de RIVM maatregelen die gelden in verband met Corona. Dit betekent helaas dat we minder vaak fysiek bij elkaar zijn maar op andere manieren lukt het ons ook om met elkaar in contact te blijven.

Wanneer je aan het einde van de dag weer naar huis gaat helpt je iPad je met de verwerking van de werkbonnen en meetrapporten (F-gasregistratie) en zie je in je agenda waar je morgen naartoe gaat en of er de komende week nog wijzigingen in de planning zijn aangebracht.

Jij bent een Field Service Engineer met:    

 • één van de genoemde specialisaties of hebt all-round kennis en ervaring;
 • een MBO werk- en denkniveau en een afgeronde MTS-opleiding Installatietechniek;
 • F-gas diploma (of de bereidheid deze op zeer korte termijn te behalen);
 • uitgebreide kennis op het gebied van KLI-A, KLI-C, KTC, VCA-B (en bereidheid je kennis verder uit te breiden door de verschillende trainingen die wij je aanbieden);
 • rijbewijs B;
 • goede kennis van de Nederlandse taal (in woord en geschrift);
 • de bereidheid tot het uitoefenen van de storingsdiensten. Minimaal vijf keer per jaar ben je een week buiten kantoortijden bereikbaar en dat geldt ook voor de weekenden.

Wij bieden jou:

 • een zelfstandige, afwisselende baan in een plezierige, veilige en motiverende werkomgeving;
 • een baan waarin je kan meegroeien met een gezond en stabiel bedrijf;
 • uitstekende (en veel!) opleidingsmogelijkheden, onder meer bij de Daikin Academy;
 • een aantrekkelijk salaris (bel gerust wanneer je een salarisindicatie wilt bespreken) met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand en een bonusregeling (alle Daikin medewerkers komen in aanmerking voor de bonusregeling, we zijn tenslotte gezamenlijk verantwoordelijk voor het beste resultaat!), een onkostenvergoeding, een mooie en goed ingerichte servicebus, mobiele telefoon, laptop, etc;
 • enthousiaste collega's, vrijdagmiddagborrels (ook digitaal) en leuke feesten (zodra dat weer kan);
 • en last but not least een Great Place to Work; dit is de erkenning van goed werkgeverschap op basis van de mening van de medewerkers en evaluatie van het werkgeversbeleid. Dit traject is een commitment dat we als organisatie blijven werken aan goed werkgeverschap en steeds op zoek zijn naar verbeteringen.

Ons bedrijf 

Naast de producten voor de airconditioningmarkt, richten wij ons ook op de marktsegmenten voor verwarmingssystemen, koudwatermachines en koel- en vriestechniek. Hiermee leveren we klimaatoplossingen voor de residentiële, commerciële en industriële markten. Onze serviceafdeling levert aanvullende diensten, waarbij onderhoud en reparatie ook voor producten van andere fabrikanten beschikbaar is.

 

De afdeling

Als Field Service Engineer maak je deel uit van het Service team, bestaande uit meer dan 25 collega Service Engineers.  

Interesse om ons team te versterken?

Bel gerust met Marianne Spit als je eerst meer wilt weten, zij is te bereiken op 06 23 32 07 26. En ben je zo enthousiast dat je gelijk wilt reageren? Klik dan op de -solliciteer nu!- button.