Skip to main content

Consultant Duurzaamheid

In verband met sterk aanhoudende groei én onze ambities een flinke bijdrage te leveren aan het verduurzamen van Nederland verwelkomen wij graag op korte termijn een

Consultant Duurzaamheid (BREEAM, WELL, LEED)

(fulltime, minimaal 36 uur, regio in overleg)

Wat ga je doen?

Als Consultant Duurzaamheid houd jij je bezig met duurzaamheid en vastgoed en ben je hierover op verschillende niveaus in gesprek. Je bent op de hoogte van de diverse certificeringsmethodes voor een duurzaam gebouwde omgeving en je bent een BREAAM expert en/of Assessor of bereid dit te worden.

Samen met je collega’s van het Consulting team draag je bij aan het ontwikkelen en leveren van Daikin concepten voor kantoren, distributiecentra, woningbouw, de zorg en de industrie. Een mooi voorbeeld van een Daikin concept is het scholenconcept: https://www.daikin.nl/nl_nl/solutions/frisse-scholen.html.  

Binnen het Consulting team heeft iedereen zijn eigen expertise in een van de eerder genoemde concepten. Door middel van de certificering ben je in jouw rol bezig onze klanten te ondersteunen in het behalen van hun duurzaamheidsambities voor zowel de nieuwbouw als de bestaande bouw. Op het gebied van duurzaamheid voor vastgoed ben jij het eerste aanspreekpunt en begeef je je makkelijk en actief in relevante netwerken. Je durft letterlijk en figuurlijk het podium te pakken. Of het nu gaat om het geven van presentaties op seminars of congressen, het organiseren van een seminar of het zorgen dat we binnen organisaties aanwezig zijn in commissies of besturen, jij stroopt de mouwen op en doet het.

Als gesprekspartner voor alle DMU’s adviseer je over de Daikin concepten en duurzaamheid en zorg je ervoor dat Daikin ‘top of mind’ is voor alle productgroepen. Elk project zie je als een mooie uitdaging waarbij je wordt ondersteund door specialistische collega’s van het Projecten team binnen Daikin.

Als expert op het gebied van duurzaamheid ben je intern kennisdeler en vraagbaak voor wat betreft certificeringsmethodes maar bijvoorbeeld ook voor de circulariteit van Daikin concepten en producten.

Samen met het Projecten team en je collega Consultants werk je voorstellen uit en worden deze in bestekken, bouwteams en projecten toegepast. De uiteindelijke verkoop wordt uitgevoerd door collega’s van Sales Engineering van de verschillende productgroepen (airconditioning, heating, applied, refrigeration) die een groot netwerk hebben met onze klanten in de installerende markt.

Er wordt een proactieve en enthousiasmerende houding van je verwacht waarbij je op de juiste momenten de juiste mensen aan elkaar weet te verbinden.

Wij zijn niet op zoek naar een relatiebeheerder, ook niet naar een salestijger die wekelijks wil scoren. Wel naar iemand die op strategische niveau kan schakelen en voor de lange termijn gaat. Iemand die ervaring heeft opgedaan met account- of business development, de adviesmarkt en HVAC-R projecten op strategisch niveau. Iemand die gewend is met directies van investeerders aan tafel te zitten. Met jouw aanpak weet je de markt, klanten en collega’s te verrassen! 

Heb je relevante ervaring opgedaan binnen een van de hierboven genoemde branches en een relevant actief netwerk? Bel gerust om samen te onderzoeken of er voldoende aanknopingspunten zijn.

Jij bent een Consultant Duurzaamheid met:

 • hbo werk- en denkniveau en bij voorkeur een afgeronde relevante opleiding m.b.t. duurzaamheid in vastgoed, de gebouwde omgeving als ook installatietechniek en bouwkunde;
 • ruime ervaring op het gebied van duurzaamheid voor vastgoed;
 • ervaring en/of kennis in de installatietechniek en affiniteit met de HVAC-R markt is een pre; 
 • relevant en actief netwerk;
 • uitstekende analytische vaardigheden en een goed conceptueel vermogen;
 • een krachtige persoonlijkheid met een ‘getting-things-done’ mentaliteit die tevens in staat is om mensen mee te krijgen;
 • zeer goede communicatieve vaardigheden in zowel het Nederlands als het Engels.

Wij bieden jou:

 • een zelfstandige en afwisselende baan bij een sterk groeiende en solide fabrikant;
 • doorgroeimogelijkheden want Daikin groeit en daarmee ontstaan ook meer kansen voor medewerkers om te ontwikkelen;
 • uitstekende (en veel!) opleidingsmogelijkheden, onder meer via onze eigen Daikin Academy;
 • een aantrekkelijk salaris (bel gerust voor een persoonlijke salarisindicatie);
 • uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een vaste 13e maand, een aantrekkelijke bonusregeling (die geldt voor alle Daikin medewerkers, we zijn tenslotte gezamenlijk verantwoordelijk voor het beste resultaat!), een goede pensioenregeling met lage eigen bijdrage (3,3%), een leaseauto, onkostenvergoeding, mobiele telefoon, laptop, etc;
 • een maandelijkse bijdrage van €10 aan je sportabonnement (via Bedrijfsfitness Nederland);
 • een mooi sponsoringprogramma; Daikin geeft graag uiting aan haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en stimuleert haar medewerkers deel te nemen aan maatschappelijke activiteiten. Per medewerker is een budget vastgesteld dat kan worden ingezet voor goede doelen en lokale maatschappelijke sponsoring. Bovendien compenseren wij tijd die wordt besteed aan een organisatie met een ideële doelstelling door het geven van buitengewoon verlof (uiteraard wel gemaximeerd 😉);
 • enthousiaste collega's, vrijdagmiddagborrels op kantoor met stipt om 16.00 uur een rondje snacks en leuke bedrijfsfeesten;
 • en last but not least een Great Place to Work; dit is de erkenning van goed werkgeverschap op basis van de mening van de medewerkers en evaluatie van het werkgeversbeleid. Dit traject is een commitment dat we als organisatie blijven werken aan goed werkgeverschap en steeds op zoek zijn naar verbeteringen.

Interesse om ons team te komen versterken?

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen Tabish Bachtare, hij is bereikbaar via telefoonnummer 06 81 50 03 50.

 

 

 

Ons bedrijf

Daikin zet zich als bevlogen marktleider in voor een steeds beter klimaat. Dit doen wij vanuit onze kernwaarden: harmonieuze persoonlijke relaties, absolute geloofwaardigheid en ondernemerschap.   

Daikin Nederland is een dochteronderneming van Daikin Europe N.V. Daikin is wereldwijd toonaangevend in de airconditioningmarkt en marktleider in Nederland. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Capelle a/d IJssel. Naast de producten voor de airconditioningmarkt, richten wij ons ook op de marktsegmenten voor verwarmingssystemen, koudwatermachines, ventilatieoplossingen en koel- en vriestechniek. Hiermee leveren we klimaatoplossingen voor de residentiële, commerciële en industriële markten. Onze afdeling Service levert aanvullende diensten, waarbij onderhoud en reparatie ook voor producten van andere fabrikanten beschikbaar is.

Vind een installateur

Meer informatie

Meer informatie

Vind een installateur

Meer informatie