Skip to main content

Business Developer IoT

Vanwege sterke groei en onze visie om als marktleider de drijvende kracht achter een steeds beter klimaat te zijn, verwelkomen wij binnenkort graag een collega die ‘business owner’ van IoT bij Daikin Nederland wordt. Managing Director Edwin Hoogerwerf en Michel Kerkhof (General Manager Service & Business Development) vertellen in dit artikel hoe de nieuwe Business Developer IoT Daikin moet gaan helpen “van dozen naar diensten” te gaan. 

Voel jij je aangesproken door innovatieve oplossingen en duurzaamheid? Lees dan vooral verder!

Business Developer IoT

(minimaal 36 uur per week)

Wat ga je doen?

Binnen Daikin Nederland word jij het aanspreekpunt en ‘business owner’ op het gebied van remote monitoring. De technische oplossing is er al; Jij bent verantwoordelijk voor het verder opzetten, werkend maken en uitbouwen van de service/dienst ‘monitoring’. Je monitort met hulp van engineers HVAC apparatuur van zakelijke klanten, en initieert en bewaakt de opvolging van oplossingen zoals beheer op afstand, preventief onderhoud en reparaties. En nog belangrijker: jij begrijpt het doel en het principe van monitoring en rapportering. Jij bent ervan overtuigd dat deze nieuwe dienst Daikin en haar relaties nieuwe kansen kan brengen, bijvoorbeeld op basis van pro-actieve rapportages die waarde bieden aan onze klanten. Je bent in staat om verder te kijken dan de dag van morgen en komt met nieuwe ideeën om diensten verder uit te bouwen en omzet te doen toenemen voor de korte en (middel)lange termijn. Je begrijpt dat het af en toe ook nodig is om met je voeten in de klei te staan, sterker nog, dat vind je zelfs leuk. Zo begrijp je namelijk nog beter hoe zaken werken en waar we waarde toe kunnen voegen voor zowel klant als Daikin. Je durft out of the box te denken en komt met nieuwe voorstellen om deze dienst verder te vermarkten, zowel intern als extern. Dat Daikin haar rol nu ook als trendsetter in de digitale wereld opeist, spreekt jou enorm aan. Hier loop jij warm voor!

Ben jij klaar voor topprestaties?

Jij bent een Business Developer IoT met:

 • HBO werk- en denkniveau, waarbij een afgeronde HBO opleiding Bedrijfskunde of ICT een sterke voorkeur heeft;
 • ervaring en/of sterke affiniteit met remote monitoring;
 • werkervaring in een servicegerichte en technische omgeving;
 • ervaring en/of affiniteit met HVAC-R (met name chillers en VRV systemen) is een pre;
 • een ondernemende en commerciële drive;
 • een energieke en enthousiasmerende werkstijl die collega’s en klanten inspireert en zelf uitgedaagd wordt door onze snel groeiende organisatie;
 • zeer goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Wij bieden jou:

 • een zelfstandige en afwisselende baan bij een solide en snel groeiende organisatie;
 • een plezierige en ambitieuze werkomgeving waar we openstaan voor leuke collega’s die het beste uit zichzelf willen halen;
 • uitstekende (en veel) opleidingsmogelijkheden, onder meer via onze eigen Daikin Academy;
 • een aantrekkelijk salaris (bel gerust wanneer je een persoonlijke salarisindicatie wilt bespreken), vaste 13e maand, bonusregeling, leaseauto, laptop, telefoon, gunstige pensioenregeling en nog veel meer secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • enthousiaste collega's, vrijdagmiddagborrels en leuke bedrijfsfeesten;
 • en last but not least een Great Place to Work; dit is de erkenning van goed werkgeverschap op basis van de mening van de medewerkers en evaluatie van het werkgeversbeleid. Dit traject is een commitment dat we als organisatie blijven werken aan goed werkgeverschap en steeds op zoek zijn naar verbeteringen.

Ons bedrijf 

Daikin zet zich als bevlogen marktleider in voor een steeds beter klimaat. Dit doen wij vanuit onze kernwaarden: professionaliteit, gedrevenheid, betrouwbaarheid en verbondenheid.  

Daikin Nederland is een dochteronderneming van Daikin Europe N.V. Daikin is wereldwijd toonaangevend in de airconditioningmarkt en marktleider in Nederland. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Capelle a/d IJssel. Naast de producten voor de airconditioningmarkt, richten wij ons ook op de marktsegmenten voor verwarmingssystemen, koudwatermachines en koel- en vriestechniek. Hiermee leveren we klimaatoplossingen voor de residentiële, commerciële en industriële markt(en). Onze service afdeling levert aanvullende diensten waarbij onderhoud en reparatie ook voor producten van andere fabrikanten beschikbaar is.  

Ons team

Marktleiderschap, fantastische mensen en gezonde groei vormen samen de bouwstenen voor ons succes. Om dat succes door te zetten zijn wij blijvend op zoek naar mogelijkheden om de bestaande business verder uit te bouwen en nieuwe terreinen tot ontwikkeling te brengen. Daarom rapporteer je in deze functie aan de General Manager Service & Business Development.

Interesse om ons team te versterken?

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marianne Spit, Recruitment Business Partner, te bereiken per telefoon op 06 23 32 07 26.

Vind een installateur

Meer informatie

Meer informatie

Vind een installateur

Meer informatie