Business Developer Heating Residentieel

In verband met onze ambities om door te blijven groeien zijn we voor de verdere ontwikkeling van onze organisatie op zoek naar een:

Business Developer Heating

Residentieel 

(fulltime, 40 uur per week)

Wat ga je doen?

Jij herkent nieuwe kansen in de markt omdat je scherp luistert, signalen herkent en onderzoekt, en deze weet om te zetten in oplossingen. Hoorde je gisteren tijdens een netwerkborrel bijvoorbeeld iemand praten over een probleem waarvoor jij de oplossing weet? Dan heeft diegene sinds gisteren al een afspraak met jou in zijn agenda staan. Jij denkt namelijk altijd in kansen en jouw creativiteit werkt aanstekelijk waardoor jij de mensen die je nodig hebt ook mee weet te nemen in het proces dat bij business development hoort. We hebben het hier namelijk niet alleen over méér afzet in méér markten, maar ook echt over het bedenken van oplossingen voor nu, én voor de lange termijn. Misschien heb je voor morgen wel een dagdeel in je agenda geblokt omdat je een idee hebt voor een nieuw verdienmodel dat je verder wilt uitwerken.

Je relaties onderhoud je via bezoeken, netwerkbijeenkomsten en beurzen en nieuwe relaties ga je aan door het opvolgen en genereren van leads. Dat je daarbij af en toe ook ongebaande paden kan betreden en nieuwe markten kan aanboren maakt het werk alleen maar leuker.

Op strategisch niveau vind je intern je sparringpartners bij directie, general management en productmanagement en extern ben je voortdurend in gesprek met een zeer gevarieerde DMU bij gemeentes, woningbouwverenigingen, private verhuurders etc. Maar ook andere routes naar de markt kunnen interessant zijn om woningeigenaren te helpen verduurzamen: dienstverleners die financiering mogelijk maken, zoals hypotheekverstrekkers of verstrekkers van consumptief krediet.

Vanuit je passie/expertise ten aanzien van warmtepomptechnologie, energietransitie en duurzaamheid ben je steeds op de hoogte van alle ontwikkelingen in de markt. Je verricht regelmatig analyses om de kennis van de markt en ons marktaandeel te vergroten.

“Dat is een uitdagende functie”, horen wij je bijna denken. Ja, dat is het zeker! Met elkaar leveren wij topprestaties, haak jij aan?

 

Jij bent een Business Developer Heating met:

 • HBO werk- en denkniveau, aantoonbaar in ontwikkeling gebleven door aanvullende opleidingen in klimaatbeheersing;
 • minimaal 10 jaar relevante werkervaring in een commerciële buitendienstfunctie waarvan circa 5 jaar in de heating- of warmtepompbranche;
 • een bewezen track record als het gaat om business development;
 • een relevant en actief netwerk in de woningbouw, woningcorporaties, woningverhuurmarkt;
 • een sterke drang naar vernieuwing omdat je breder denkt dan de bestaande markt;
 • een zeer goed analytisch vermogen en iemand die zaken vol overtuigingskracht op strategisch niveau over de bühne weet te brengen;
 • goede communicatieve vaardigheden in zowel het Nederlands als het Engels.

Wij bieden jou:

 • een uitdagende nieuwe functie bij een solide en sterk groeiende organisatie;
 • een plezierige en ambitieuze werkomgeving waar we openstaan voor leuke collega’s die het beste uit zichzelf willen halen;
 • uitstekende (en veel) opleidingsmogelijkheden, onder meer via onze eigen Daikin Academy;
 • een aantrekkelijk salaris (bel gerust wanneer je een persoonlijke salarisindicatie wilt bespreken), vaste 13e maand, aantrekkelijk bonusregeling (alle Daikin medewerkers komen in aanmerking voor de bonusregeling, we zijn tenslotte gezamenlijk verantwoordelijk voor het beste resultaat!), leaseauto, onkostenvergoeding, mobiele telefoon, gunstige pensioenregeling met lage eigen bijdrage (3,3%) en nog veel meer secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • een bijdrage in de kosten van je sportschoolabonnement;
 • enthousiaste collega's, vrijdagmiddagborrels op kantoor met stipt om 16.00 uur een rondje snacks (tijdens Corona doen we de borrels digitaal) en leuke bedrijfsfeesten.
 • en last but not least een Great Place to Work; dit is de erkenning van goed werkgeverschap op basis van de mening van de medewerkers en evaluatie van het werkgeversbeleid. Dit traject is een commitment dat we als organisatie blijven werken aan goed werkgeverschap en steeds op zoek zijn naar verbeteringen.

Ons bedrijf 

Daikin zet zich als bevlogen marktleider in voor een steeds beter klimaat. Dit doen wij vanuit onze kernwaarden: relaties, geloofwaardigheid en ondernemerschap.   

Daikin Nederland is een dochteronderneming van Daikin Europe N.V. Daikin is wereldwijd toonaangevend in de airconditioningmarkt en marktleider in Nederland. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Capelle a/d IJssel. Naast de producten voor de airconditioningmarkt, richten wij ons ook op de marktsegmenten voor verwarmingssystemen, koudwatermachines en koel- en vriestechniek. Hiermee leveren we klimaatoplossingen voor de residentiële, commerciële en industriële markten. Onze afdeling Service levert aanvullende diensten, waarbij onderhoud en reparatie ook voor producten van andere fabrikanten beschikbaar is.

Ons team

Marktleiderschap, fantastische mensen en gezonde groei vormen samen de bouwstenen voor ons succes. Om dat succes door te zetten zijn wij blijvend op zoek naar mogelijkheden om de bestaande business verder uit te bouwen en nieuwe terreinen tot ontwikkeling te brengen. Daarom rapporteer je in deze functie aan de General Manager Service & Business Development.

Interesse om ons team te versterken?

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marianne Spit, Recruitment Business Partner, te bereiken per telefoon op 06 23 32 07 26.