Skip to main content

Business Controller

Vanwege aanhoudende groei bij Daikin Nederland kunnen wij ons team Finance & Planning binnenkort uitbreiden met een

Business Controller  

(Capelle a/d IJssel, minimaal 36u, 1 of 2 dagen thuiswerken is mogelijk)

Wat ga je doen?

Vanuit jouw expertise en helikopterview heb je zicht op alle financiële zaken zoals omzet, kosten, winstgevendheid maar houd je je ook bezig met budgetten en compliance. Je verzorgt rapportages, analyses en business cases voor de directie en het management in Nederland en aan het Europees hoofdkantoor in Brussel. Je weet wat er per onderdeel van onze sales- en service organisatie aan inkomsten binnenkomt en hoe de verhoudingen binnen de verschillende kostenplaatsen zijn. Je analyses zijn helder en to-the-point zodat je met de verschillende stakeholders een goed gesprek kan voeren over de feiten en analyses, veranderingen en verbeteringsmogelijkheden.

Je maakt deel uit van het team Finance & Planning en met elkaar leveren jullie een belangrijke bijdrage aan de verdere groei van Daikin Nederland. Er vindt regelmatig overleg plaats met collega’s van de Europese afdeling Planning en met het Shared Service Center in Polen die een deel van Accounting voor hun rekening nemen.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de opvolging en beoordeling van de gevolgen van beleidskeuzes, de driemaandelijkse interne controles en interne/externe auditprocessen.

 

Jij bent een Business Controller met:

 • een afgeronde HBO opleiding vergelijkbaar met Bedrijfseconomie of Finance Control;
 • minimaal 3-5 jaar relevante ervaring in een sales gedreven organisatie die onderdeel is van een grote internationale organisatie;
 • uitstekende analytische en communicatieve vaardigheden waarmee je de boodschap op een heldere manier kan overbrengen, zowel in het Nederlands als in het Engels;
 • een zelfstandige, proactieve houding en een positief kritische mindset;
 • een resultaatgerichte aanpak met focus op verbeteringen;
 • goede kennis van en ervaring met Excel;
 • kennis van SAP (S/4 en BI/BW) zijn een pre.

Wij bieden jou:

 • een zelfstandige en verantwoordelijke baan bij een solide en groeiende organisatie;
 • een plezierige en ambitieuze werkomgeving waar we openstaan voor leuke collega’s die het beste uit zichzelf willen halen;
 • uitstekende (en veel) opleidingsmogelijkheden, onder meer via onze eigen Daikin Academy;
 • een aantrekkelijk salaris (bel gerust wanneer je een persoonlijke salarisindicatie wilt bespreken), vaste 13e maand, een aantrekkelijk bonusregeling (alle Daikin medewerkers komen in aanmerking voor de bonusregeling, we zijn tenslotte gezamenlijk verantwoordelijk voor het beste resultaat!), een gunstige pensioenregeling met lage eigen bijdrage (3,3%) en nog veel meer secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • zeer plezierig werkklimaat, op tropische dagen uiteraard airco gekoeld;
 • enthousiaste collega's, vrijdagmiddagborrels en leuke bedrijfsfeesten;
 • en last but not least een Great Place to Work; dit is de erkenning van goed werkgeverschap op basis van de mening van de medewerkers en evaluatie van het werkgeversbeleid. Dit traject is een commitment dat we als organisatie blijven werken aan goed werkgeverschap en steeds op zoek zijn naar verbeteringen.

Wie is jouw werkgever?

Daikin zet zich als bevlogen marktleider in voor een steeds beter klimaat. Dit doen wij vanuit onze kernwaarden: relaties, geloofwaardigheid en ondernemerschap.     

Daikin Nederland is een dochteronderneming van Daikin Europe N.V. Daikin is wereldwijd toonaangevend in de airconditioningmarkt en marktleider in Nederland. Wij zijn fabrikant en met de partners die onderdeel zijn van de Daikin groep (Zanotti in Italië, Tewis in Spanje, AHT in Oostenrijk, Hubbard in Engeland) hebben wij meer dan 100 jaar kennis en ervaring. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Capelle a/d IJssel. Naast de producten voor de airconditioningmarkt, richten wij ons ook op de marktsegmenten voor verwarmingssystemen, koudwatermachines en koel- en vriestechniek. Hiermee leveren we klimaatoplossingen voor de residentiële, commerciële en industriële markten. Onze afdeling Service levert aanvullende diensten, waarbij onderhoud en reparatie ook voor producten van andere fabrikanten beschikbaar zijn.

 

 

Het team

Het team

De afdeling Finance & Planning is verantwoordelijk voor de P&L in termen van verkoop-, marge, kosten - en winstgegevens. Als Business Controller werk je samen met de Manager (expat vanuit Daikin Europe), Finance & Accounting Analyst, twee Business Analysts en een Finance Officer. Met elkaar zorgen we ervoor dat je goed wordt ingewerkt en een mooie tijd bij Daikin tegemoet gaat.

Interesse om ons team te komen versterken?

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen Marianne Spit, te bereiken op 06 23 32 07 26.

 

 

 

Vind een installateur

Meer informatie

Meer informatie

Vind een installateur

Meer informatie