Skip to main content

Manager Sales

Wil je ons managementteam komen versterken als Manager Sales VRV/SKY AIR? Samen met jouw team ben je verantwoordelijk voor het verder uitbouwen van onze productgroepen SKY AIR en VRV, en het versterken van onze marktpositie.

Manager Sales VRV/SKY AIR

(Nederland, 40 uur per week)

Wat ga je doen?

Als Manager Sales geef je leiding aan een buitendienstteam van 5 medewerkers. Samen met het team ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse verkoop van onze productgroepen SKY AIR en VRV aan onze klanten die actief zijn in de commerciële en industriële installatiebranche. Naast het behalen van de beoogde omzet is klantloyaliteit van groot belang. Met jouw resultaat- en mensgerichte aanpak heb je grip op de 'sales pipeline' en weet je in te spelen op de ontwikkelingen in de markt. Je rapporteert aan de Strategisch Business Unit Manager Industrieel/Commercieel en stelt jaarlijks een afdelingsplan op en bewaakt of deze doelstellingen worden behaald. Je onderhoudt actief het netwerk en bezoekt beurzen, fabrieken en evenementen. Naast de groei van je team in omzet en collega’s, zorg je voor een goede interne samenwerking. In lijn met de bedrijfsdoelstellingen neem je het salesteam mee in de gewenste transformatie, gericht op de commerciële en industriële sector. Hierdoor kunnen we duurzaam verder groeien, onze doelstellingen behalen en onze klanten nog meer expertise bieden. Je zorgt voor de ontwikkeling van je medewerkers en ons klantenbestand. Regelmatig ga je mee naar klanten en lopende projecten, om hen zo goed mogelijk te adviseren en een sterke band met onze medewerkers te te creëren.

Verantwoordelijkheden:

 • aansturen van 5 buitendienst medewerkers voor dagelijkse verkoop aan klanten in de installatiebranche;
 • opstellen en opvolgen van jaarlijks afdelingsplan; bijdragen in het opstellen van het lange termijn afdelingsplan;
 • geregeld contact met het Europese hoofdkwartier Daikin Europe NV voor SKY AIR en VRV producten in samenwerking met de SBU manager commercieel/industrieel;
 • klanten adviseren met de beste Daikin oplossingen; 
 • realiseren van gewenste omzet en klantloyaliteit door monitoring van de sales pipeline en markttrends;
 • actief bevorderen van de ontwikkeling van medewerkers en het versterken van klantconnecties;
 • samenwerking met collega's van andere divisies (zowel residentieel als commercieel/industrieel) om kansen in de markt snel te herkennen en op te volgen.

Jij bent een Manager Sales met:

Je hebt een coachende manier van leidinggeven en krijgt energie van het ontwikkelen van mensen. Bovendien ben je in staat om de sales organisatie te laten groeien en hanteer je een mens- en resultaatgerichte aanpak. Met conceptueel denkvermogen, ondernemerschap, daadkracht, en een passie voor klimaatbeheersing, maak jij een succesvolle Manager Sales.

 • relevante afgeronde HBO opleiding (bijv. CE of Bedrijfskunde) 
 • affiniteit met installatietechniek en HVAC-R;
 • minimaal 5 jaar relevante commerciële buitendienst ervaring en 3 jaar leidinggevende ervaring als Manager Sales waarbij je ook ervaring hebt opgedaan met change management en projectmanagement;
 • aantoonbare ervaring met sales en accountmanagement op strategische niveau;
 • goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Wij bieden jou:

 • een aantrekkelijk salaris (bel gerust voor een persoonlijke salarisindicatie), vaste 13e maand bonusregeling, laptop en telefoon;
 • 24 vakantiedagen en 8 ATV dagen;
 • leaseauto;
 • hybride werken;
 • een goede pensioenregeling met lage eigen bijdrage (3,3%);
 • eenmalige thuiswerkpvergoeding van € 500,- netto;
 • professionele en persoonlijke ontwikkeling onder meer via onze eigen Daikin Academy; 
 • enthousiaste collega’s, leuke bedrijfsfeesten en vrijdagmiddagborrels op kantoor met snacks;
 • Great Place to Work waarbij we blijven werken aan goed werkgeverschap.

Ons bedrijf

Daikin zet zich als bevlogen marktleider in voor een steeds beter klimaat. Dit doen wij vanuit onze kernwaarden: relaties, geloofwaardigheid en ondernemerschap.  

Daikin Nederland is een dochteronderneming van Daikin Europe N.V. Daikin is wereldwijd toonaangevend in de airconditioningmarkt en marktleider in Nederland. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Capelle a/d IJssel. Naast de producten voor de airconditioningmarkt, richten wij ons ook op de marktsegmenten voor verwarmingssystemen, koudwatermachines en koel- en vriestechniek. Hiermee leveren we klimaatoplossingen voor de residentiële, commerciële en industriële markt(en). Onze service afdeling levert aanvullende diensten waarbij onderhoud en reparatie ook voor producten van andere fabrikanten beschikbaar is.

 

Het sales team

Als Manager Sales leid je een team van 5 enthousiaste collega's en rapporteer je aan de Strategisch Business Unit Manager Industrieel/Commercieel. Je werkt nauw samen met andere afdelingen, waaronder Sales Operations, Consulting Sales, Sales Planning en Marketing.

Interesse om ons team te versterken?

Klik dan meteen op de “Solliciteer nu!” button. Wil je eerst meer informatie? Dan kun je contact opnemen met Marianne Spit, Specialist Recruitment & Arbeidsmarktcommunicatie via tel +316 23 32 07 26. De selectieprocedure omvat twee gesprekken en een assessment.

 

Meer informatie

Vind een installateur

Meer informatie

Meer informatie