Skip to main content

Hogeschool Rotterdam stage event 20-3-23

Hogeschool Rotterdam stage event 20-3-23

Wil jij impact maken door mee te werken of onderzoek te doen bij een bedrijf dat een flinke bijdrage levert aan de energietransitie? Ben je op zoek naar een stage waar je blij van wordt? Bekijk dan de mogelijkheden bij Daikin Nederland en kom erachter wat bij jou past.

Daikin Nederland

(Capelle a/d IJssel)

Keuzemogelijkheden

Door de groei van onze organisatie en de veranderingen die wij doormaken zijn er meerdere mogelijkheden waarop jij als student je bijdrage kan leveren en jezelf verder kan ontwikkelen. Wij hebben diverse vacatures en er zijn meerdere stagemogelijkheden door het jaar heen. Niemand is hetzelfde en wij geloven er als organisatie in dat we moeten inspelen op ieders kwaliteiten. Daarom hebben we besloten een aantal profielen op te stellen op basis waarvan je kan solliciteren. We gaan met elkaar in gesprek en creëren een stageplek die aansluit op jouw en onze behoefte. Volg je een bepaalde opleiding en wil je op een ander vakgebied je stage lopen, dan kan dat. We onderscheiden de volgende profielen:

 

Commercieel

Een sales georiënteerd profiel waarbij we je klaarstomen om in de sales te gaan werken

Je gaat stage lopen bij de collega’s van de sales binnendienst. Je leert hier de verschillende gesprekstechnieken en sales vaardigheden die je nodig hebt om het juiste gesprek met de klant te kunnen voeren. Daarnaast kun je je kennis op het gebied van klimaattechniek uitbreiden en heb je contact met andere afdelingen die regelmatig samenwerken met de sales binnendienst.

 

Business en Organisatie

Je bent van toegevoegde waarde op het runnen van de business in de richtingen van bedrijfskunde, HR, Finance & Control en business development.

Je komt terecht op de stafafdelingen en nemen je mee in de plannen die er liggen of moeten komen en als je wilt kun je ook je bijdrage leveren aan de operatie. We houden daarbij rekening met jouw voorkeuren en organiseren een taakgebied of opdracht die past bij jouw beschikbaarheid.

 

Marketing

We hebben tal van opties op het gebied van marketing, events, sportsponsering, productmanagement en brand identity

De collega’s van onze afdeling Marketing hebben de meeste ervaring met stagiaires. Hier ontmoet je veel collega’s die al in vaste dienst zijn en ook vanuit een stage bij ons terecht zijn gekomen.

 

Klantcontact, Ordermanagement en Logistiek

In contact zijn met mensen, meewerken in de operatie en kijken waar zaken verbeterd kunnen worden. In dit profiel ben je bezig in de business en help je de dagelijkse business en klantbeleving te verbeteren

Je komt terecht in het hart van de organisatie, hebt veel contact met klanten en dit kan op meerdere afdelingen zijn waaronder Orders & Supply of Customer Service.

 

Technisch

Je bent technisch aangelegd, volgt een opleiding in de techniek en wilt hier verder in groeien.

Je start op de afdeling Technical Support waar klanten worden geholpen met hun technische vraagstukken. Aanvullend kan je ook mee in de buitendienst met monteurs of je voorbereiden op project engineering.

 

Herken jij je niet in één van de profielen maar wil je toch graag bij ons komen werken? Neem dan ook gerust contact op zodat we samen andere mogelijkheden kunnen onderzoeken.

Wat ga je doen?

In overleg met jou bepalen we de (stage)opdracht die vervuld moet worden. Rekening houdend met de behoeftes en de mogelijkheden die wij kunnen bieden creëren we een passende plaats.

 

Conform de gemaakte afspraken ga je aan de slag met je opdracht met als doel om je opdracht goed af te ronden, met veel plezier naar je werk te komen en een bijdrage te leveren waar wij met elkaar blij van worden.

 

Je wordt meegenomen in de activiteiten van de afdelingen, krijgt de ruimte om advies te geven over zaken die je ziet en je wordt onderdeel van de organisatie. We verwachten dat je een proactieve houding aanneemt, het leuk vindt om uitgedaagd te worden en onderdeel wilt zijn van onze organisatie. Bij Daikin geloven we in “Work hard, play hard”. Met elkaar maken we er een feestje van.

 

 

Jij bent:

 • student of afstudeerder (HBO/WO);
 • je bewust in welke richting je wilt ontwikkelen of staat open om dit te ontdekken;
 • van toegevoegde waarde voor de organisatie en wil je steentje bijdragen aan de doelstellingen;
 • enthousiast, positief, stressbestendig en leergierig;
 • proactief, durft je uit te spreken en resultaatgericht;
 • beheerst de Nederlandse taal uitstekend mondeling en in schrift, ook goed in Engels (zowel mondeling als schriftelijk).

Wij bieden jou:

 • een leuke en leerzame tijd met goede (afstudeer)begeleiding zodat je je in korte tijd snel ontwikkelt, bij ons thuis gaat voelen en uiteindelijk je stage en/of opdracht succesvol afrondt;
 • de mogelijkheid om én praktijkervaring op te doen én (eventueel) een opdracht uit te voeren;
 • een kijkje in de keuken van een internationale hard groeiende marktleider én ervaring in zowel b2c als b2b klantsegmenten;
 • diverse vervolg mogelijkheden na het afronden van je studie;
 • een stageplaats op de 6e of 7e verdieping, met uitzicht over Rotterdam, die zowel met OV als met eigen vervoer goed bereikbaar is (gratis parkeren voor de deur);
 • een stagevergoeding van € 450,- per maand bij 5 werkdagen per week;
 • gratis entree bij top schaatswedstrijden;
 • een bitterbal (of meer) en een lekker drankje op vrijdagmiddagen;
 • en last but not least: leuke collega’s waar je veel van en mee kunt leren!

Ons bedrijf 

Daikin zet zich als bevlogen marktleider in voor een steeds beter klimaat. Dit doen wij vanuit onze kernwaarden: harmonieuze persoonlijke relaties, absolute geloofwaardigheid en ondernemerschap.         

Daikin Nederland is een dochteronderneming van Daikin Europe N.V. Daikin is wereldwijd toonaangevend in de airconditioningmarkt en marktleider in Nederland. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Capelle a/d IJssel. Naast de producten voor de airconditioningmarkt, richten wij ons ook op de marktsegmenten voor verwarmingssystemen, koudwatermachines en koel- en vriestechniek. Hiermee leveren we klimaatoplossingen voor de residentiële, commerciële en industriële markten. Onze afdeling Service levert aanvullende diensten, waarbij onderhoud en reparatie ook voor producten van andere fabrikanten beschikbaar is.

 

Interesse om ons team te versterken?

Vragen over deze stage kun je mailen naar hr@daikin.nl en we antwoorden snel.

Direct solliciteren doe je door je motivatie of korte toelichting en cv in te sturen via onderstaande knop -Solliciteer nu!-

Succes!

Vind een installateur

Meer informatie

Meer informatie

Vind een installateur

Meer informatie