D1 Premium Partner 930x870.jpg

Sollicitatieprocedure

Vanaf het eerste contactmoment is de recruiter je eerste aanspreekpunt. Hieronder beschrijven we de stappen die we vrijwel altijd volgen. 

Telefonische intake

Wanneer wij je sollicitatie ontvangen, streven we naar een reactie binnen 5 werkdagen. Dit doen we telefonisch, per email of via een WhatsApp bericht. Wanneer we voldoende raakvlakken in jouw cv en motivatie zien, dan plannen we eerst een telefonische kennismaking in. Zo kunnen we direct al de eerste vragen van jouw en onze kant doornemen. Dit werkt snel en efficiënt.

Eerste gesprek

Tijdens dit gesprek maak je kennis met je toekomstig leidinggevende en de recruiter. Naast de persoonlijke introductie informeren we je over de functie, je collega's op de afdeling en de klanten waar je mee te maken krijgt. Waar staat de afdeling nu, waar gaan we naar toe en wat verwachten we van jou. Uiteraard zijn we benieuwd of dit past bij jouw verwachtingen ten aanzien van je volgende stap in je carrière. Wat verwacht jij van ons als werkgever en welke coaching en/of training heb je nodig om uit te blinken in jouw vak?

Bij voorkeur spreken we elkaar live maar tijdens Covid-19 kunnen solliictatiegepsrekken ook online gevoerd worden. 

Tweede gesprek

Kandidaten die solliciteren op een sales of management functie, maken in dit gesprek kennis met een van de directieleden en de HR Manager of een MT-lid. Voor de overige functies waarvoor meer technisch inhoudelijke kennis wordt gevraagd sluit in het tweede gesprek vaak ook een directe collega aan. Voor onze Field Service Engineers geldt dat we de mogelijkheid bieden om een halve dag mee te lopen met een toekomstige collega. Ook hier volgen we de RIVM maatregelen.

Op basis van de ervaringen in het eerste gesprek wordt nader ingegaan op benodigde competenties, ontwikkeltrajecten etc .

Referenties

Onze indrukken willen we graag bevestigd zien door een van je vorige leidinggevenden. Uiteraard vragen we eerst jouw toestemming om referenties over je in te inwinnen.

Klikgesprek

Wanneer je in het eerste of tweede gesprek nog geen kennis hebt gemaakt met een van onze directieleden dan plannen we graag een zogenaamd koffiegesprek voor je in. We gaan hier flexibel mee om, het kan ook in je eerste werkweek worden gepland.

Contractaanbieding

Tijdens de eerste telefonische kennismaking hebben we al globaal over het arbeidsvoorwaardenpakket gesproken. Dit om te voorkomen dat we er pas aan het einde van het traject achter komen dat verwachtingen te ver uit elkaar liggen. Onze aanbieding ontvang je per mail en lichten we telefonisch toe.

Assessments

Voor de functies waarbij HBO werk- en denkniveau wordt gevraagd en veel klantcontact plaatsvindt, vormen een online assessment en vaak ook een live assessment onderdeel van de selectieprocedure. Het online assessment kan vanuit huis worden gemaakt. Het live assessment vindt aan het einde van de selectieprocedure plaats, vaak nadat we een akkoord hebben over de arbeidsvoorwaarden. Je weet dus precies waar je aan toe bent wanneer je voor dit assessment een vrije dag moet plannen. Wanneer een assessment onderdeel uitmaakt van de selectieprocedure wordt je hierover geïnformeerd tijdens de eerste telefonische kennismaking. We vertellen je uitgebreid wat je kunt verwachten zodat je goed bent voorbereid. 

Welkom!

Zodra we het met elkaar eens zijn dat je bij Daikin indienst treedt, gaan achter de schermen de voorbereidingen van start. Je inwerkprogramma wordt gemaakt, je manager neemt hierover contact met je op. Mochten er in de tussenliggende periode al bijeenkomsten zijn die voor jou ook handig of leuk zijn, dan nodigen we je daar alvast voor uit. Ook voor jou breekt nu aan spannende periode aan want je gaat je baan opzeggen. We hopen dat je terug kijkt op een fijne en leerzame periode bij je vorige werkgever. Wij kijken uit naar je eerste werkdag bij ons, altijd weer een mooi moment om nieuwe collega's van harte welkom te heten!