Internationaal programma voor pas afgestudeerden

Internationaal programma voor pas afgestudeerden

Ben je pas afgestudeerd en heb je internationale ambities? Het internationale programma voor pas afgestudeerden van Daikin Europe biedt geselecteerde deelnemers de kans om internationale ervaring op te doen. In combinatie met uitgebreide training krijgt je loopbaan bij Daikin een vliegende start.

daikin-traineeship.jpg

Het begin van je internationale carrière

Het internationale programma voor pas afgestudeerden bij Daikin is een unieke kans om je interesses te verkennen, je passie te vinden en je vaardigheden te ontplooien in België. Daarna kun je je carrière verder ontwikkelen in het buitenland.

Gedurende een jaar werk je op verschillende afdelingen van Daikin, krijg je intensieve training door teamleden en word je uitgenodigd om in een van onze organisatie onderdelen in het buitenland internationale ervaring op te doen.

Het programma

Voor een pas afgestudeerde is een stage bij Daikin een unieke kans om interesses verder te onderzoeken, de kracht van passie te ontdekken en vaardigheden verder te ontwikkelen. Gedurende een jaar werken deelnemers op verschillende afdelingen van Daikin en vormen intensieve trainingen onderdeel van het programma. Deelnemers worden uitgenodigd om in een van onze filialen in het buitenland aan de slag te gaan zodat hun kennis en vaardigheden verder ontwikkeld worden.

internationale stage 1-3 maanden

Maand 1 - 8: EMEA-hoofdkantoor

 • Kennismaking met het bedrijf en de cultuur
 • Specifieke projecten op 2 verschillende afdelingen
 • Verdieping van je ervaring in belangrijke domeinen
internationale stage 4-7 maanden

Maand 9 - 12: Naar het buitenland

 • Een uitdagende internationale ervaring bij een van onze dochterondernemingen of fabrieken binnen de Daikin Europe-groep
 • Doe ervaring op bij een extra domein en breid je kennis verder uit
 • Ontdek het verschil tussen werken op het hoofdkantoor en een lokale organisatie
internationale stage 8-12 maanden

 

 • Ga aan de slag binnen de Daikin Europe-groep, in België of in het buitenland
 • Doe intensieve ervaring op binnen een specifiek domein
 • Sta open voor internationale uitwisseling om je kennis te delen en ervaring uit te breiden

Het programma begint op het hoofdkantoor voor EMEA in België (Oostende, Gent of Brussel)

Tijdens de laatste 3-4 maanden van het programma doe je internationale ervaring op bij een van onze verkoop- of productiefilialen.

job-traineeship.jpg

Na het programma

Na een jaar krijg je een positie toegewezen binnen de Daikin Europe-groep (in België of in het buitenland), waar jouw ervaring extreem waardevol is.

Je krijgt de kans om je op één domein te focussen en je ervaring op dit vakgebied voor langere tijd verder uit te breiden.

Tijdens jouw carrière zijn internationale verschuivingen mogelijk zodat jouw kennis en internationale samenwerking verder worden uitgebreid en versterkt.

Enkele van onze locaties

Daikin Ostend

Oostende

België

In Oostende is ons hoofdkwartier voor EMEA gevestigd en daar conceptualiseren, testen, ontwikkelen en produceren we hoogwaardige HVAC-R-producten.

Daikin Brussels

Brussel

België

Brussel is de tweede tak van ons EMEA-hoofdkwartier en dient als strategische post om contacten te onderhouden met verschillende stakeholders in de HVAC-R-sector.

Daikin Ghent

Gent

België

In Gent zit een van onze EDC-satellietkantoren en daar focussen we op toepassingen in het kader van Internet of Things en op elektronische ontwikkeling.

Daikin Güglingen

Güglingen

Duitsland

In deze faciliteit van Daikin is ROTEX gevestigd, een dochterbedrijf van Daikin Europe, gespecialiseerd in verwarmingsproducten.

Daikin Brno - Plzen

Brno en Plzen

Tsjechië

Brno en Plsn zijn twee belangrijke productiefaciliteiten, waar we materiaal voor onze Europese fabrieken ontwikkelen.

Daikin Cecchina

Cecchina

Italië

Daikin Applied Europe, vroeger bekend als McQuay Italia, heeft uitgebreid ervaring met de ontwikkeling van innovatieve technologieën die de sector mee vormgeven.

Het selectieproces

Het selectieproces varieert per land. Over het algemeen word je eerst uitgenodigd voor een gesprek op een van de kantoren van Daikin.

Daarna vragen we je om enkele online tests in te vullen en in de laatste fase nodigen we je uit voor een laatste gesprek uit op ons Belgische kantoor. Als alles goed gaat, dan krijg je een vast contract.

Je profiel

Vacature bij Daikin - uw profiel
 • Je bent onlangs afgestudeerd met een HBO of WO diploma ingenieur of economie en hebt een sterke interesse in bedrijfsprocessen
 • Je beperkt je niet tot je kennisgebied, maar wil graag nieuwe dingen leren en ze vanuit een ruimer perspectief bekijken
 • Je bent bereid om een eerste trainingsperiode in het buitenland door te brengen, en je bent na deze stage ook beschikbaar om in het buitenland te werken
 • U hebt een goede kennis van Engelse taal

Ons aanbod

Vacature bij Daikin - ons aanbod
 • Een internationale omgeving in een toonaangevend bedrijf
 • Verschillende, zeer uiteenlopende ervaringen, sommige buiten je comfortzone, waardoor je jouw kennis kunt uitbreiden
 • Een vast contract op ons Belgische hoofdkwartier
 • Praktische ervaring tijdens je stage en inhoudelijke training om je kennis uit te breiden
 • De kans om internationaal ervaring op te doen
 • Een aantrekkelijk salaris, aangevuld met goede secundaire arbeidsvoorwaarden