Skip to main content

Zome centrale hub met kantoren voor multifunctioneel gebruik

De VRV 5 was een gemakkelijke keuze: technologisch superieur, een hogere energie-efficiëntie en milieuvriendelijke duurzaamheid. Ontdek waarom de VRV 5 de beste keuze is voor zowel de klant als de installateur!

Zome is een internationaal netwerk van makelaars met een sterke aanwezigheid in Portugal en Spanje. Het bedrijf biedt een uniek concept via zijn vastgoed hubs. Deze hubs zijn moderne en veelzijdige ruimtes waar professionele adviseurs en hun ervaren support teams werken om hun klanten een persoonlijke ervaring te bieden.

Zome is al jarenlang klant bij de ventilatie- en airconditioningspecialist Frivenco. De geavanceerde technologie, de merkbekendheid en de productkwaliteit hebben van Daikin een betrouwbare partner gemaakt voor zowel Zome als Frivenco, die hun klanten toonaangevende klimaatregelingssystemen willen leveren.

Voor de hub in Paço de Arcosin, in de metropoolregio van Lissabon, was flexibiliteit van cruciaal belang bij de keuze van de airconditioning. Voor het hubconcept zijn moderne en veelzijdige ruimtes met multifunctionele kamers nodig, en een lay-out met kamers van verschillende grootte, bezetting en gebruik. Een oplossing vinden die een maximale duurzaamheid biedt, was ook van essentieel belang voor de kernwaarden van het bedrijf, zoals toekomstgericht denken en gebruik van geavanceerde technologieën.

Interieur van de ZOME hub in Lissabon

De hubkantoren in Lissabon omvatten een grote co-werkruimte, waar bezoekende netwerk consultants van Zome kunnen werken, een opleidingsruimte en teamkantoren. Naast een receptieruimte zijn er ook diverse andere ruimtes voor gemeenschappelijk gebruik, zoals een break-out ruimte waar mensen kunnen ontspannen en eten, en een recreatieve ruimte voor kinderen.

De meest recente VRV 5 S-series maakt deel uit van het Bluevolution-gamma van Daikin dat gebruik maakt van R-32 koudemiddel. Het systeem werd aanbevolen door Frivenco en door Zome zonder reserves beschouwd als een technisch superieure optie die moeiteloos beantwoordde aan alle behoeften voor veelzijdigheid, ruimtegebruik en duurzaamheid.

“Het VRV 5 systeem was een natuurlijke keuze voor Zome: het systeem is technologisch superieur en levert een hogere energie-efficiëntie, terwijl het garant staat voor een stabiel milieu en bijdraagt tot een beter klimaat voor onze planeet”.

De Zome hub in Lissabon vanuit de lucht

Flexibele configuratie en installatie

Een van de beperkingen waarmee de Zome installatie werd geconfronteerd, was de locatie in het stadscentrum, wat betekende dat de buitenunits een bepaalde hoogte niet mochten overschrijden. Met één enkele ventilator en een compacte behuizing van slechts 95 cm hoog waren de units onzichtbaar eens ze geïnstalleerd waren achter een muurtje van een meter hoog boven de ruimte waar de airconditioning moest functioneren.

Frivenco stelde vast dat units van de VRV 5 S-series sneller en eenvoudiger te installeren waren, in vergelijking met units van de vorige R410A-serie. Ingebouwde handgrepen maken transport en montage door slechts twee mensen mogelijk, zonder dat extra hefwerktuigen nodig zijn.

Voor Frivenco was één van de doorslaggevende voordelen van de VRV 5 S-serie de unieke VRV web express ontwerptool, die het ontwerpen en installeren van het systeem voor zowel consultants als installateurs eenvoudiger maakt in elke fase van het project en voor alle toepassingen.

De VRV-ontwerpsoftware zorgt ervoor dat de gekozen uitrusting voldoet aan de productspecifieke veiligheidsnormen voor warmtepompen volgens IEC60335-2-40: ed. 6. Dankzij de unieke, geavanceerde Shîrudo technologie van Daikin kunnen VRV-systemen ook gebruikt worden voor ruimtes van niet meer dan 10 m2, wat een belangrijke factor was voor Zome met zijn kleinere vergaderzalen. In de fabriek geïnstalleerde maatregelen die zijn geïntegreerd in de VRV 5 S-series staan garant voor nog meer flexibiliteit, zodat R-32 kan worden gebruikt in kleinere ruimtes zonder dat aanvullende wijzigingen of extra uitrusting ter plaatse vereist zijn. Andere R-32 VRF-systemen zonder deze technologie kunnen enkel worden gebruikt in ruimtes met een oppervlakte van 28,6 m2 of meer.

De VRV-units van Daikin zijn compatibel met een breed gamma binnenunits. Het klimaat in de hub in Lissabon wordt geregeld door drie VRV 5 S-series buitendelen met een vermogen van 4,5 en 6 pk. Binnen sluiten 4 Fully Flat cassettes en vier plafondinbouwmodellen naadloos aan op het interieur van de kantoren, en dragen ze bij tot de open sfeer en het moderne design.

 

Lagere energiekosten met de Intelligent Touch Manager van Daikin

Lagere energiekosten

R-32 heeft een lagere milieu-impact qua CO2-uitstoot, en dus een hogere energie-efficiëntie en kostenbesparing in vergelijking met gelijkwaardige oplossingen die gebruik maken van R-410A. Voor R-32 is bovendien een kleinere koelmiddelvulling nodig, waardoor het eenvoudiger te hanteren en te recyclen is. De geavanceerde VRV 5 S-series omvat daarnaast ook nieuwe componenten die speciaal zijn ontwikkeld om verdere besparingen te kunnen realiseren, bijvoorbeeld door een hoog real-life seizoensrendement. Hierbij gaat het onder meer om een nieuwe swingcompressor en een compacte 3-rijen warmtewisselaar.

Een intelligente besturing maakt een verbeterd energiebeheer mogelijk, om de bedrijfskosten en het energieverbruik laag te houden. Met de Daikin Intelligent Touch Manager is een centrale bediening van alle units via een touchscreen tablet mogelijk, terwijl de geavanceerde wandgemonteerde Madoka bedrade afstandsbediening een elegante oplossing met tiptoetsbediening bieden om de instellingen per kamer aan te passen aan verschillende personen en toepassingen.

De VRV 5 S-series zorgt voor een allround onzichtbare besturing en levert een duurzame klimaatbeheersing die garant staat voor een comfortabele omgeving het hele jaar door.

Meer informatie

Vind een installateur

Meer informatie

Meer informatie