Skip to main content

Een ziekenhuis voorzien van een efficiënte, betrouwbare en compacte oplossing

Oman

Daikin leverde onlangs een koelaggregaat voor een groot ziekenhuis in Oman. De capaciteit van het ziekenhuis werd uitgebreid met de opening van een nieuwe vleugel, waardoor een nieuw koelaggregaat in het HVAC-systeem moest worden geïntegreerd om te voldoen aan de grotere koelbehoefte van het gebouw. Voor dit project was het van cruciaal belang om een betrouwbare oplossing te vinden met geavanceerde technologie die perfect aan de behoeften van het ziekenhuis kon voldoen.

Geïnstalleerde producten

1x EWAD MZ

Koelcapaciteit: 610kW

Over de producten en het project

De belangrijkste eis van dit project was de betrouwbaarheid van de nieuwe unit, aangezien die moet werken bij een hoge temperatuur (tussen 46 en 52 graden Celsius) en een corrosieve omgeving dicht bij de zee.

In een dergelijke omgeving is betrouwbaarheid van vitaal belang, vooral voor een koelaggregaat van een ziekenhuis. Bovendien was energie-efficiëntie een ander uiterst belangrijk aspect, waardoor het ziekenhuis koos voor een schroefinverterunit om te allen tijde een hoge energie-efficiëntie te kunnen garanderen.

Tot slot wilde het ziekenhuis een unit met een compacte voetafdruk, wat Daikin voor elkaar kreeg met een unit die de vereiste koelcapaciteit en efficiëntie kon bieden met compactere afmetingen dan de concurrent.

Meer over het product

Een koelaggregaat uit de MZ-serie was de perfecte oplossing voor de behoeften van het ziekenhuis. Deze serie is speciaal ontworpen om de bewezen efficiëntie van de Daikin schroefinvertercompressor - vooral bij deellast - te combineren met de betrouwbare oplossing waarbij de koelmiddelgekoelde inverter rechtstreeks in de compressor is geïntegreerd. Dankzij deze functie wordt de elektronica van de inverter gekoeld door het koelmiddel in het circuit van het koelaggregaat, waardoor de inverter wordt beschermd tegen de omgevingstemperatuur, de grote hoogte en de aanwezigheid van verontreinigende stoffen, stof of zand in de lucht.

Lees hier meer over de koelmiddelgekoelde inverter van Daikin

De MZ-serie is ook specifiek ontworpen om perfect te kunnen functioneren in het Midden-Oosten, aangezien die is ontworpen om bestand te zijn tegen hoge temperaturen en corrosieve elementen, die in dit deel van de wereld veel voorkomen.

Daikin voldeed aan de efficiëntievereisten van het project dankzij een oplossing die gebruik maakt van invertertechnologie om de beste prestaties te garanderen, ongeacht de koelvraag van het gebouw.

In feite zorgt de invertertechnologie ervoor dat de geïnstalleerde MZ-koelaggregaten onder alle omstandigheden aan verschillende belastingseisen kunnen voldoen. De inverter moduleert voortdurend het toerental van de compressormotor, wat zorgt voor een uitstekende capaciteitsregeling en ongeëvenaarde rendementswaarden bij deellast, en bovendien aanzienlijke energiebesparingen garandeert.

Daikin is al lang toonaangevend op het gebied van koelaggregaten met een enkelvoudige schroefcompressor die de voorbije 20 jaar over de hele wereld werden geïnstalleerd.

De schroefcompressor van Daikin staat bekend om zijn efficiëntie en biedt een uiterst hoge betrouwbaarheid. In vergelijking met een standaard schroefcompressor maakt deze gebruik van één hoofdschroef die in twee sterrotoren grijpt om een compressiecyclus te produceren die bij het volume past. Dankzij de hoofdrotor, die zowel radiaal als axiaal in balans is, is het compressorlager uiterst betrouwbaar. Daarom kan de levensduur langer zijn dan andere schroefcompressoren. De enkelvoudige schroefcompressor heeft slechts drie bewegende delen wat de kans op storingen verkleint en de bedrijfskosten laag houdt.

Meer info

Onze andere casestudies

  • Een uiterst efficiënte oplossing voor een woongebouw

    Dit woonproject werd uitgevoerd in het kader van de renovatie van een woongebouw waarbij energie-efficiëntie centraal stond.
  • ACTION

    Voor een discounter als Action zijn de bedrijfskosten een belangrijke factor bij het kiezen van HVAC-systemen. Action zocht bovendien een partner die HVAC-ontwerp en -ondersteuning kon aanbieden en die ook kon zorgen voor de plaatselijke coördinatie in elk land waar de onderneming winkels heeft.
  • Toewijzing van gerecupereerd koelmiddel bij Action

    Action gaat nog meer samenwerken met Daikin in dit nieuwe baanbrekende project: recuperatie en hergebruik van koelmiddel uit gerenoveerde winkels.

Meer informatie

Vind een installateur

Meer informatie

Meer informatie