Skip to main content

Koeling voor een industriële fabrikant van auto-onderdelen

Daikin leverde onlangs een luchtgekoelde, invertergestuurde koudwatermachine uit de TZ-serie om te beantwoorden aan de koelingsvraag van een industriële fabriek in de buurt van Lissabon, Portugal. De fabriek vervaardigt remmen en andere onderdelen voor de automobielindustrie.

Geïnstalleerde producten

1x EWAD-TZ

Totaal koelvermogen: 307 kW

Over de producten en het project

Voor dit project had de eindgebruiker dringend behoefte aan een koelaggregaat als vervanging van de unit die er de brui aan had gegeven. De geleverde TZ-unit voldeed volledig aan de behoeften van de fabriek op het gebied van proceskoeling, met name wat betreft energie-efficiëntie.

Meer info over de invertergestuurde technologie van Daikin en het project

Efficiëntie was van cruciaal belangrijk voor de eindgebruiker. De door Daikin geleverde koudwatermachine met invertergestuurde schroefcompressor overtrof de efficiëntiedoelstellingen van de eindgebruiker dankzij de invertergestuurde schroefcompressor en Daikin on Site, het bewakingsplatform op afstand van Daikin.

De schroefcompressor, die door Daikin is ontwikkeld en geproduceerd, integreert invertertechnologie in de compressor. Hij wordt ook met behulp van een koudemiddel gekoeld. Dit verhoogt de betrouwbaarheid van de component en de efficiëntie van de compressor.

De inverter garandeert uitstekende prestaties van de koudwatermachine bij deellast, wat relevant is wanneer de omgevingstemperatuur in aanmerking wordt genomen. Hoewel industriële productiebedrijven vaak het hele jaar door een constante koelbelasting nodig hebben, variëren de omstandigheden waarin de koudwatermachines werken naargelang het seizoen.

Dankzij de invertertechnologie van Daikin levert de geïnstalleerde TZ-koudwatermachine het hele jaar door de vereiste koelcapaciteit met het hoogste energie-efficiëntieniveau, ondanks de schommelingen in de omgevingstemperatuur.

Een ander belangrijk aspect van het project is Daikin on Site.

Daikin On Site (DoS) is een platform voor bewaking op afstand, dat 24/7 real-time gegevens levert over de werking van koelinstallaties en hun functionaliteit. Dit stelt fabriekseigenaars in staat om preventieve maatregelen te nemen om extra kosten in verband met storingen en uitvaltijd te voorkomen.

Het platform stelt fabrieksmanagers in staat om problemen gemakkelijk te herkennen wanneer ze zich voordoen en de juiste oplossing te vinden. Managers kunnen het platform ook gebruiken om parameters in real-time te evalueren en instellingen op afstand aan te passen. Dit verbetert de efficiëntie en het beheer van de unit, maakt de planning van preventief onderhoud mogelijk en verhoogt de betrouwbaarheid.

Lees hier meer over Daikin on Site.

Bent u geïnteresseerd in invertergestuurde koudwatermachines met enkelvoudige schroef van Daikin? Neem contact met ons op via het onderstaande formulier.

Relevante artikelen

Meer informatie

Vind een installateur

Meer informatie

Meer informatie