Skip to main content

Koeling & verwarming voor kleine residentiële gebouwen

De Bluevolution warmtepompen van Daikin worden geïntegreerd met drain-back zonnesysteemkits in kleinschalige residentiële projecten om zonne-energie te gebruiken voor de productie van warm tapwater.

De nieuwe R-32 kleine invertergestuurde koudwatermachine heeft zijn waarde bewezen in residentiële projecten, en toont zo de brede waaier aan toepassingen die door het uitgebreide productportfolio van Daikin wordt gedekt: van grote stadions tot relatief kleine woningen.

Een recent project dat gebruik maakt van de Bluevolution warmtepompen en de R-32 kleine invertergestuurde koudwatermachine van Daikin werd uitgevoerd in Porto, Portugal.

Geïnstalleerde producten

1x EWYT-CZ

Totaal koelvermogen: 16 kW

Totale verwarmingscapaciteit: 16 kW

Over het project

Het hoofddoel van dit project was een oplossing te leveren die kon voorzien in koeling of verwarming, afhankelijk van de thermische behoeften van het seizoen, en in warm tapwater. De oplossing moest ook een absolute betrouwbaarheid, hoge energie-efficiëntie en lage bedrijfskosten garanderen.

Meer over het project, de oplossing en het product

Daikin voldeed aan de behoeften van de klant met de nieuwe R-32 kleine invertergestuurde koudwatermachine (verwarmingsversie) - een warmtepompoplossing die probleemloos voldoet aan de capaciteitsbehoeften van het project (16 kW) en die de hoogste energie-efficiëntiewaarden in zijn productsegment op de markt biedt.

De R-32 kleine invertergestuurde koudwatermachine werd geïnstalleerd om te voorzien in verwarming en koeling (afhankelijk van het seizoen) voor de indoor ventilatorconvectoren, en voor warm tapwater. Het systeem is ook aangesloten op een drain-backsysteem op zonne-energie van Daikin, dat zonne-energie gebruikt om de productie van warm tapwater te integreren en de efficiëntie van het volledige systeem te verhogen.

De nieuwe R-32 kleine invertergestuurde koudwatermachine was een essentieel onderdeel van de oplossing voor het project, omdat het aan alle eisen van het project kon voldoen dankzij het moderne ontwerp dat een uitstekende efficiëntie biedt en volledige inverterunits die zijn geoptimaliseerd om de beste prestaties te leveren met een koudemiddel met een laag GWP.

Lees hier meer over de nieuwe R-32 kleine invertergestuurde koudwatermachine.

Een maximale betrouwbaarheid was gegarandeerd dankzij de enorme ervaring van Daikin in het ontwikkelen van R-32 technologie

In 2018 was Daikin een innovatieve pionier en schreef het geschiedenis met de introductie van de eerste koudwatermachines met R-32 koudemiddel, gevolgd door vrijkoelende scroll-units in hetzelfde jaar, en de R-32 warmtepomp in 2020.

Vandaag de dag heeft Daikin het grootste aantal R-32-installaties ter wereld, wat getuigt van de ervaring, kennis, kwaliteit en betrouwbaarheid van zijn R-32-producten.

Lees hier meer over de pionier in de ontwikkeling van R-32 technologie.

Bent u geïnteresseerd in meer informatie over de nieuwe Daikin R-32 kleine invertergestuurde koudwatermachines? Neem contact met ons op via het onderstaande formulier.

Relevante artikelen

Meer informatie

Vind een installateur

Meer informatie

Meer informatie