Skip to main content

Hoofdkwartier van de politie van de Emiraten

De Verenigde Arabische Emiraten

Daikin leverde onlangs vier koelaggregaten voor het hoofdkwartier van de politie van de Emiraten, in de VAE. De koelaggregaten zullen worden gebruikt om via luchtbehandelingsunits in het grote gebouw koeling te bieden en de gebruikers van het gebouw een maximaal comfort te garanderen.

Geïnstalleerde producten

4x EWAD-M

Koelcapaciteit: 3,8MW

Over het project

De Verenigde Arabische Emiraten staan bekend om hun hete en vochtige klimaat, waardoor airconditioning een essentieel onderdeel is van het dagelijks leven. Het installeren van krachtige koelaggregaten in gebouwen is belangrijk om de binnentemperatuur en vochtigheidsgraad op peil te houden, comfort te bieden en een gezonde omgeving voor de gebruikers van de gebouwen te creëren.

De koelaggregaten van Daikin die voor dit specifieke project zijn geleverd, zijn speciaal ontworpen om efficiënt te koelen, zelfs in de meest uitdagende omstandigheden. Ze onderscheiden zich door hun lage stroomverbruik, hoge efficiëntie en compacte afmetingen, in vergelijking met het hoge koelvermogen.

Naast een hoge efficiëntie waren ook compacte afmetingen een uiterst belangrijk aspect in het project. Daikin voldeed aan deze specifieke behoefte met de M-serie, een gamma koelaggregaten dat specifiek is ontworpen voor gebruik in omstandigheden zoals in het Midden-Oosten.

De vier koelaggregaten uit de Daikin M-serie zullen het kantoorgebouw voorzien van een betrouwbare, energie-efficiënte en compacte oplossing, die perfect past in de ruimte die aan de HVAC-installatie is toegewezen. De installatie van deze Daikin-koelaggregaten is een waardevolle investering voor de eigenaars van het gebouw en een bewijs van hun engagement om een comfortabele en gezonde omgeving te creëren.

Meer over het product

De klant was op zoek naar een oplossing die een grote betrouwbaarheid kon garanderen in hoge omgevingstemperaturen en stoffige omgevingen, maar die bovendien garant staat voor een indrukwekkende algemene energie-efficiëntie.

De M-serie is ontworpen voor de omgevingsomstandigheden die specifiek zijn voor het Midden-Oosten, d.w.z. temperaturen tussen 46° en 55° Celsius. Voor dit type toepassing wordt gewoonlijk gebruik gemaakt van een enkelvoudige schroefcompressor van Daikin, zodat de inschakelstroom van de koelaggregaten bijna nul is. Dit is uiterst belangrijk voor de markt in het Midden-Oosten, omdat deze installaties daardoor voldoen aan de plaatselijke richtlijnen.

Lees hier meer over de enkelvoudige schroefcompressortechnologie van Daikin

Bovendien biedt de M-serie een uitgebreide lijst met opties, zodat de serie veelzijdig is en voldoet aan de uiteenlopende behoeften voor koelprojecten bij hoge temperaturen.

Een van deze opties is de High Ambient Kit, die overgedimensioneerde elektrische uitrusting omvat (bijvoorbeeld hoofdschakelaar, zekeringen en kabels) om de betrouwbaarheid te garanderen en de levensduur van de componenten te verlengen. Daikin biedt ook een reeks opties om componenten te beschermen tegen agressieve zonnestralen of extreme hitte, zoals zonneschermen, verbeterde ventilatie in het elektrische paneel en regeling van de condensatietemperatuur van het koelmiddel dankzij de toerentalregeling van de speciale ventilatoren.

Naast een hoge flexibiliteit en een optimaal aanpassingsvermogen aan de verschillende uitdagingen van industriële projecten in gebieden met hoge temperaturen, waren de klanten op zoek naar absolute betrouwbaarheid.

Aan deze eis kon gemakkelijk worden voldaan met de technologie van Daikin, die de voorbije 20 jaar met succes is toegepast in tal van verschillende projecten en die van Daikin de absolute leider op het gebied van schroefcompressoren heeft gemaakt.

In vergelijking met een standaard schroefcompressor maakt de enkelvoudige schroefcompressor die door Daikin is ontworpen en geproduceerd, gebruik van één hoofdschroef die in twee sterrotoren grijpt om een compressiecyclus te produceren die bij het volume past. Dankzij de hoofdrotor, die zowel radiaal als axiaal in balans is, is het compressorlager uiterst betrouwbaar. Daarom kan de levensduur langer zijn dan andere schroefcompressoren. De enkelvoudige schroefcompressor heeft slechts drie bewegende delen wat de kans op storingen verkleint en de bedrijfskosten laag houdt.

De uitzonderlijke dienst na verkoop die Daikin wereldwijd en specifiek in de regio aanbiedt, maakte de keuze voor de klant nog gemakkelijker.

Bent u geïnteresseerd in de enkelvoudige schroefoplossingen van Daikin voor projecten bij hoge temperaturen? Neem contact met ons op via het onderstaande formulier.

Meer info

Onze andere casestudies

  • Een uiterst efficiënte oplossing voor een woongebouw

    Dit woonproject werd uitgevoerd in het kader van de renovatie van een woongebouw waarbij energie-efficiëntie centraal stond.
  • ACTION

    Voor een discounter als Action zijn de bedrijfskosten een belangrijke factor bij het kiezen van HVAC-systemen. Action zocht bovendien een partner die HVAC-ontwerp en -ondersteuning kon aanbieden en die ook kon zorgen voor de plaatselijke coördinatie in elk land waar de onderneming winkels heeft.
  • Toewijzing van gerecupereerd koelmiddel bij Action

    Action gaat nog meer samenwerken met Daikin in dit nieuwe baanbrekende project: recuperatie en hergebruik van koelmiddel uit gerenoveerde winkels.

Meer informatie

Vind een installateur

Meer informatie

Meer informatie