Skip to main content

Renovatie van een kantoor

Een halfvrijstaande woning werd omgebouwd tot een gebouw met kantoorruimtes. Een strakke renovatie waarbij VRV 5 voor de oplossing zorgde.

De eigenaar van een halfvrijstaande villa in Madrid voerde een renovatieproject uit, om de woning om te bouwen tot een kantoorgebouw.
Het project stelde het renovatieteam voor een aantal uitdagingen, niet in het minst de beperkte ruimte, die van doorslaggevende invloed waren op de uiteindelijke keuze van de klimaatregeling. Met kantoorruimtes van verschillende grootte waren flexibiliteit in het ontwerp en configuratie van het systeem van cruciaal belang in het aanpassen van de ruimte om te voldoen aan de individuele eisen van huurders.
Omwille van de beperkte ruimte moesten de units zo onopvallend mogelijk worden gemonteerd, om een strakke, open sfeer in het interieur te creëren.

 

De VRV 5 S-series van Daikin was de ideale oplossing om de ombouw van het gebouw zo snel en eenvoudig mogelijk te doen verlopen en het gebouw perfect voor te bereiden voor zijn nieuwe functie, met een maximale duurzaamheid voor een optimaal groen profiel.

 

“Met een dergelijk renovatieproject is flexibiliteit van cruciaal belang voor een succesvolle conversie van een woning in een kantoorgebouw. De geavanceerde technologie van de VRV 5 S-series van Daikin bood de vereiste veelzijdigheid om tegemoet te komen aan alle functionele wensen en tegelijkertijd hoge energie-prestaties te leveren in een uiterst duurzame oplossing.”

 

Maximale flexibiliteit, zonder bijkomende maatregelen

De VRV 5 S-series is de nieuwste aanwinst in het mini VRV-gamma van Daikin. Het volledig nieuwe design omvat een groot aantal innovatieve functies die de eigenaar de vereiste flexibiliteit voor de nieuwe kantoorruimtes boden.

Van cruciaal belang voor dit renovatieproject in Madrid waren de compacte afmetingen van het buitendeel en de lage hoogte, met de mogelijkheid om onopvallend gemonteerde binnendelen aan te sluiten, zodat het systeem zowel binnen als buiten 'onzichtbaar' was.

VRV 5 S-serie unit op het dak in Madrid

De eenfasige compacte buitenunit werd op het dak geïnstalleerd voor een minimale zichtbaarheid, waarbij de compacte afmetingen van de
VRV 5 S-series garant staan voor een eenvoudige plaatsing onder de zichtlijn van aangrenzende gebouwen, om problemen met buren te voorkomen en te voldoen aan plaatselijke beperkingen in verband met de ruimtelijke ordening.

Nieuwe lage geluidsniveaus en een innovatief asymmetrisch ventilatorontwerp hebben de geluidsemissies teruggebracht tot een minimaal geluidsdrukniveau van 39 dB(A), voor een fluisterstille werking in de kantoorruimtes, zonder dat de rust van de buren wordt verstoord.

Vlakke binnendelen die zijn verborgen achter discrete roosters en in verlaagde plafonds zorgen voor een strakke afwerking van het systeem, dat efficiënt verwarming en koeling levert in hele gebouw. Het resultaat is een comfortabele werkomgeving, waarbij het systeem naadloos aansluit bij de vormgeving van het gebouw.

De unieke, geïntegreerde Shîrudo-technologie van Daikin stelt installateurs in staat om ruimtes met verschillende grootte in het systeem op te nemen, zelfs kleinere ruimtes met een oppervlakte van niet meer dan 10 m2. Dit wordt mogelijk gemaakt door in de fabriek geïntegreerde maatregelen die voldoen aan de meest recente specifieke norm voor warmtepompen IEC60335-2-40: ed. 6. Andere R-32 VRF-systemen zonder deze technologie kunnen enkel worden gebruikt in ruimtes met een oppervlakte van 28,6 m2 of meer.

 

Daikin Intelligent Touch Manager

Optimaal gemak en comfort

Net als het volledige VRV-gamma van Daikin is ook de VRV 5 S-serie uitgerust met innovatieve technologieën, zoals de variabele koelmiddeltemperatuur, die tocht voorkomt en het hele jaar door een optimaal comfort levert.

De nieuwe kantoorruimtes worden uitgerust met een intelligente besturing en een centrale bediening via de Daikin Intelligent Touch Manager, die snel en gemakkelijk kan worden bediend via een PC of touchscreen.

Met de elegante bedrade Madoka-controller kunnen de comfortinstellingen per individuele ruimte worden ingesteld, om te beantwoorden aan persoonlijke voorkeuren.

Ontworpen met aandacht voor installateurs

Het nieuwe VRV 5-systeem werd speciaal ontworpen voor een snelle installatie en configuratie. Ergonomische handgrepen, compacte afmetingen en een lichtgewicht behuizing maken het transport en de montage ter plaatse uiterst eenvoudig. Een digitaal display met zeven segmenten en een met koudemiddel gekoelde printplaat met geïntegreerde verwarmen/koelen-kiezer vergemakkelijken de configuratie.

Het nieuwe systeem bevat R-32 koudemiddel, met een Global Warming Potential (GWP) van éénderde van zijn voorgangers. Bovendien is een kleinere koudemiddelvulling nodig, waardoor het systeem eenvoudiger te hanteren is. Daarnaast werd een reeks nieuwe technologieën ontwikkeld voor de VRV 5 S-series - met inbegrip van een unieke 3-rijen warmtewisselaar - die bijdragen tot een hoog seizoensrendement over de volledige levenscyclus van het systeem en die de noodzaak voor jaarlijkse controles op lekkages verminderen.

Meer informatie

Vind een installateur

Meer informatie

Meer informatie