Skip to main content

Efficiënte oplossingen bieden binnen een renovatieproject van een ziekenhuis

Daikin heeft onlangs koelaggregaten geleverd aan een Spaans renovatieproject van een ziekenhuis. Het project maakte deel uit van een programma om het energierendement van het gebouw te verbeteren en de impact ervan op het milieu te minimaliseren.

 

Modellen 

2x EWWH-VZ

1x EWAH-TZ

Totaal koelvermogen: 4MW

 

De oplossing

Voor dit project leverde Daikin 3 koelaggregaten met schroefinverter, twee watergekoelde koelaggregaten en één luchtgekoeld koelaggregaat ter vervanging van de oude units zonder inverter in het HVAC-systeem van het ziekenhuis. Dankzij de installatie van meer geavanceerde technologie haalde Daikin de efficiëntiedoelstellingen en hielp zo energie te besparen, de bedrijfskosten te verlagen en de CO2-uitstoot met 25% te verminderen.

Lees hier meer over de enkelvoudige schroefcompressor van Daikin

Om deze doelstellingen te halen, was voor het project een milieuvriendelijk HVAC-concept nodig. De oplossing waren koelaggregaten van Daikin met HFO-koelmiddel R-1234ze, die de nieuwe standaard voor milieuvriendelijke koelsystemen hebben gezet, aangezien ze een aardopwarmingsvermogen hebben dat 200 keer lager is dan dat van R-134a. De energierendementsdoelstellingen werden gehaald door het koelmiddel R-1234ze te combineren met de technologie voor enkelvoudige schroefcompressoren van Daikin.

Lees hier meer over de voordelen van R-1234ze

 

Het grotere geheel

Naast energierendement was betrouwbaarheid een zeer belangrijk aspect, aangezien de koelaggregaten ook de laboratoria en de technische apparatuur moesten koelen. Een betrouwbare oplossing was dus essentieel om ervoor te zorgen dat zowel aan het comfort als aan de proceskoelingsbehoeften van het ziekenhuis werd voldaan.

De schroefinvertertechnologie van Daikin heeft zeker bijgedragen tot de betrouwbaarheid. Het bedrijf is al lang toonaangevend op het gebied van koelaggregaten met een enkelvoudige schroefcompressor, die de voorbije 20 jaar al over de hele wereld worden geïnstalleerd.

In vergelijking met een standaard schroefcompressor gebruiken de enkelvoudige schroefcompressoren van Daikin één hoofdschroef die in twee sterrotoren grijpt om een compressiecyclus te produceren die bij het volume past. Dankzij de hoofdrotor, die zowel radiaal als axiaal in balans is, is het compressorlager extreem betrouwbaar. Daarom gaat deze langer mee. Bovendien heeft de enkelvoudige schroefcompressor van Daikin slechts drie bewegende delen, wat de kans op storingen verkleint en de bedrijfskosten laag houdt.

 

Verwante artikels

Meer informatie

Vind een installateur

Meer informatie

Meer informatie