Skip to main content

Wijkkoelingsoplossing voor een volledige nieuwe wijk in Milaan

Daikin heeft onlangs twee watergekoelde centrifugaalkoelaggregaten uit de DWSC-reeks geleverd voor een belangrijk wijkkoelingsproject in Milaan, Italië. De nieuw geïnstalleerde units voor dit project zullen een stadswijk koelen die modern, groen en ecologisch duurzaam is ontworpen.

 

Geïnstalleerde producten

2x DWSC

Totaal koelvermogen: 5MW

 

De situatie

Het project beoogt stadskoeling in een deel van Milaan als onderdeel van de transformatie tot een "hedendaagse wijk". Dit moderne stedelijke herontwikkelingsproject wil een nieuw landschap en nieuwe woonplekken in de stad creëren. 

Het gebied bestaat uit residentiële gebouwen (500 huizen), 10.000 m2 voor winkels en 30.000 m2 kantoorruimte, allemaal in een park van 160.000 m2 op slechts 16 minuten van de Dom van Milaan.

De belangrijkste doelstellingen van dit herontwikkelingsproject waren een beter energierendement en minimale impact van het gebied op het milieu. Daarvoor was een efficiënt koelsysteem essentieel om het energieverbruik te verlagen en de CO2-uitstoot te verminderen.

Bovendien moest de installatie op afstand bestuurd kunnen worden en op een doeltreffende manier opgevolgd kunnen worden vanuit een controlekamer in een ander deel van de stad.

Lees hier meer over de oplossingen van Daikin voor wijkkoeling

 

De oplossing

Om aan de vereisten qua koelvermogen, efficiëntie en de milieuvereisten van het project te voldoen, leverde Daikin twee centrifugaalkoelaggregaten uit de DWSC-reeks.

Lees hier meer over de onlangs gelanceerde Centrifugal-reeks van Daikin

De units bieden een hoge capaciteit met een laag energieverbruik dankzij de centrifugaalcompressor en het geoptimaliseerde unitontwerp, allemaal door Daikin zelf ontwikkeld. De DWSC-reeks heeft ook een in het elektrische paneel van de unit geïntegreerde Daikin-omvormer die het energieverbruik van de units voortdurend aan de koelbehoeften van de bediende zone aanpast om energieverspilling te voorkomen.

Lees hier meer over omvormertechnologie en waarom deellasten belangrijk zijn

De units combineren DaikinOnSite (DoS), een unieke dienst voor controle op afstand en slim onderhoud, met een in de units geïntegreerde besturingsoplossing voor controle en besturingsopties op afstand. Hierdoor kunnen gebruikers de prestaties en werking van de koelmachines op afstand analyseren en preventief onderhoud plannen om de kans op storingen te verkleinen en de continuïteit te waarborgen.

 

Verwante artikels

Meer informatie

Vind een installateur

Meer informatie

Meer informatie