No label found for: logo.title
No label found for: logo.title
Daikin Airconditioning Netherlands B.V.  
Fascinatio Boulevard 562 
2909 VA Capelle aan den IJssel 
E-mail: Info@daikin.nl

Gratis informatienummer voor consumenten:   (088) 888 07 02  
Bent u professionals in de koel- of koudetechniek? belt u dan: (088) 324 54 60

Studenten Techniek College Rotterdam bezoeken Daikin

Onlangs bezochten 35 studenten aan Techniek College Rotterdam (een samenwerkingsverband van Albeda en Zadkine) het Daikin trainingscentrum als onderdeel van de samenwerking. Zij kregen een presentatie en een training in het kader van hun opleiding.PERSBERICHT


Extra bagage voor toekomstige installateurs 

Techniek College Rotterdam op bezoek bij Daikin Nederland
Daikin biedt studenten de mogelijkheid om wat extra’s te leren, naast het reguliere onderwijs. Begin dit jaar leverde Daikin twaalf complete airconditioningsystemen aan Techniek College Rotterdam (een samenwerkingsschool van Albeda en Zadkine). Op 20 september kwamen 35 studenten langs voor een praktische presentatie en training op het hoofdkantoor in Capelle aan den IJssel.

Surendy Blinker van de afdeling Sales Support verzorgde de presentatie. Collega Jerry Walet nam het praktische gedeelte voor zijn rekening. “Meer dan tien jaar geleden leverden we al eens systemen aan Zadkine”, vertelt Surendy. “Die bleken ideaal voor onderwijsdoeleinden. Eind vorig jaar kregen we opnieuw de vraag of we nog systemen hadden. De oude waren versleten. We besloten toen om twaalf nieuwe airconditioningsystemen te schenken.”

Toekomstige installateurs
Toen Daikin de systemen leverde, raakte Surendy in gesprek met de docenten. “We vonden het leuk om iets extra’s te doen voor de toekomstige installateurs. Al snel kwamen we toen op het idee om een groep leerlingen uit te nodigen op ons kantoor.” Op 20 september was het zover: 35 eerste- en tweedejaars studenten Monteur koude- en klimaatsystemen reisden af naar Capelle aan den IJssel.

Voorop lopen
Surendy trapte af met een presentatie over Daikin als bedrijf. “Ik begon met de Japanse oorsprong en maakte zo de stap naar de organisatie in Europa en Nederland. Ook stond ik uitgebreid stil bij onze filosofie. We zijn al 90 jaar bekend om onze toonaangevende benadering van productontwikkeling. Het kan altijd beter. Daardoor lopen we voorop als het gaat om kwalitatieve en flexibele geïntegreerde oplossingen.” Jerry presenteerde vervolgens de technologie van de systemen. En als afsluiter nam hij de studenten mee naar de trainingsruimte om verder in te gaan op de techniek.

Dicht bij de praktijk
De systemen gingen open en leerlingen werden vertrouwd gemaakt met de nieuwste meetapparatuur van Daikin, zoals de inverteranalyser en de universele meter. Daarmee kunnen installateurs een snelle diagnose stellen van de werking van de systemen. Surendy: “De leerlingen doen een mbo-opleiding. Ze staan dus al dicht bij de praktijk. Toch was het leuk en leerzaam voor ze. We konden ze zeker wat extra bagage meegeven.”

Voor herhaling vatbaar
Een aantal studenten was zó enthousiast dat ze na de sessie nog bleven hangen. Om nóg meer te weten te komen. “Sommigen liepen stage. Zij wilden de meetapparatuur direct bestellen”, vertelt Surendy. Ook Jerry is enthousiast over de motivatie van de studenten. “Ik heb zelf ook veel in de praktijk geleerd”, vertelt hij. “Die kennis kan ik nu weer overbrengen op de leerlingen. Weten waar je in de praktijk mee in aanraking komt, maakt het verschil ten opzichte van de leerstof uit een boek.” 

Wilt u meer weten over de Daikin Academy, ga dan naar de website.